Djurgårdsvägen 6011521 Stockholm

5 (1)

Liljevalchs konsthall arbetar med konst som syns och blir sedd. Vi visar konst och form i flera stora och generösa utställningar om året. Den jurybedömda Vårsalongen återkommer varje vår. Välkommen till Liljevalchs - Stockholms vackraste utställningsmiljö!

Munktellstorget 363343 Eskilstuna

Upplev 180 års svensk industrihistoria! Se b la den första svenska traktorn från 1913 och den första hjullastaren från 1954.

Museer Sökord

På Munktellmuseet i Eskilstuna kan du bland annat se den första svenska traktorn från 1913 och den första hjullastaren från 1954.

Haga Vinterträdgården16970 Solna

2.68 (19)

Fjärilshuset Haga Ocean är 5000 kvm stort. Fritt flygande fjärilar och hajakvarium, segwayuthyrning och växthuscafé. Välkommen!

Museer Sökord

Fjärilshuset Haga Ocean är 5000 kvm stort. Fritt flygande fjärilar och hajakvarium, segwayuthyrning och växthuscafé.

Björkbornsvägen 1069133 Karlskoga

Vi erbjuder dramatiserade guidningar i Alfred Nobels sista svenska hem och laboratorium med viss originalutrustning.

Östra hamngatan 1141110 Göteborg

På Medicinhistoriska museet hittar du spännande berättelser om Göteborgs medicinhistoria. Här finns allt från åderlåtningsinstrument till psykiatrins historia. Personliga berättelser och livsöden blandas med föremål från Sahlgrenska sjukhuset. Här samsas konst från studieverksamheten på Lillhagens sjukhus med några av Göteborgs stora medicinhistoriska upptäckter. Museet ligger i centrala Göteborg. Välkommen in!

Packhusplatsen 1241113 Göteborg

Maritiman består av en unik samling fartyg, båtar och pråmar med både militär och civil anknytning. Förutom den ordinarie museala verksamheten anordnas även företagsaktiviteter och samtida evenemang. Ambitionen är att utgöra ett attraktivt upplevelsecentrum och bidra till att utveckla Göteborg som turiststad. Varmt välkommen ombord Göteborgs maritima upplevelsemuseum!

Djuramossavägen 16026365 Viken

2.14 (7)

Beredskapsmuseet är Sveriges enda museum i en underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget, beredskapsåren, uppförde år 1940. Här visas bl a Sveriges största publika vapenhistoriska utställning.

Prins eugens väg 611521 Stockholm

3 (1)

Prins Eugens Waldemarsudde, som ursprungligen var bostad åt prins Eugen, är idag ett konstmuseum. Prinsen var en av sin tids främsta landskapsmålare och konstsamlare. Året runt visas verk ur samlingarna och tillfälliga utställningar. Museet är omgivet av en vacker trädgård.

Museiplan83152 Östersund

4 (2)

Ett av Sveriges mest uppmärksammade besöksmål - museet där lek och fantasi förenar barn och vuxna i upplevelsens glädje.

Danska vägen 1333236 Gislaved

Gislaveds Industrimuseum är ett unikt museum specialiserat på GUMMI - PLAST - LÄDER - MED MERA inom Gislaveds kommun. Varmt välkomna!

Tunnbindaregatan 858246 Linköping

Följ med på en minnesrik tidsresa och upplev stad, skog och land som för hundra år sedan! Ta en paus i vardagen och njut av en rofylld och unik miljö med trähus, kullerstensgränder, historiska trädgårdar och många museer.

Storgatan 3182432 Hudiksvall

Hälsinglands Museum finner du mitt i Hudiksvall, i ett bankpalats som byggdes om till museum 1937. Både kulturhistoriska och konstinriktade utställningar får ta plats i museet för att på olika sätt beröra både vår historia och vår samtid.

Museer Sökord

Hälsinglands Museum är ett regionalt museum som undersöker och förvaltar kulturarvet. Museet lyfter fram olika berättelser om människans historia.

Hamngatan 411147 Stockholm

1 (1)

Fest och flärd, frackklädda herrar och damer i frasande sidenklänningar, ostron, champagne och fjortonrätters menyer - det kunde man få uppleva i Hallwylska palatset för hundra år sen. Men det var en ännu vanligare syn i huset att flitiga studenter satt böjda över sina anteckningsböcker.

Slottsbacken 311130 Stockholm

1 (1)

Här finns praktfulla guldbroderade dräkter från kröningar och kungliga bröllop, förgyllda vagnar, vapen och rustningar. Välkommen!

Sven Palmes väg 214743 Tumba

Välkommen till Tumba bruksmuseum!Här startade Riksbanken tillverkning av sedelpapper 1755 och här har hundratals människor levt och arbetat.

Skoklostervägen 98-10074696 Skokloster

Skoklosters slott är ett av världens främsta barock-museer och det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Skimrande praktföremål, triviala ting, lyx och vardag samsas i fältherren Carl Gustaf Wrangels bostad.

Narvavägen 13-1711460 Stockholm

0

Historiska museet är ett av Sveriges största museer. Museets samlingar består av arkeologiska föremål från det geografiska område som idag kallas Sverige. Museets samlingar består också av svensk kyrkokonst. Alltid fri entré!

Frövifors71830 Frövi

Följ med oss på en resa 100 år bakåt i tiden! Ett intakt pappersbruk från början av 1900-talet finns bevarat vid övre fallet i Frövi–Frövifors Pappersbruksmuseum. Det är Sveriges enda industriella pappersbruksmuseum.

Förrådsvägen 462444 Tingstäde

Museet färdigställdes 2008-09 och invigdes 11 juli 2009. Platsen var tidigare en förrådplats och nuvarande museets huvudbyggnad var då ett sädesmagasin.Stora delar av museets samlingar och föremål flyttades från dåvarande förbandsmuseum på Visborgsslätt i Visby. Där låg förbanden P 18 (I 27, I 18) och på på senare tid även A 7 och Lv 2. Musets flygutställning kom 2011 och 2014 flyttade KA 3 museum i Fårösund till Tingstäde.

Museer Sökord

Museet består av en huvudbyggnad med tre våningar med tre separata utställningsbyggnader; Understödshuset, Fälthuset och Stridsfordonshuset.

Strö Stola herrgård 153198 Lidköping

Stola säteri har funnits sedan medeltiden och ägdes från 1530-talet till 1808 av släkten Ekeblad. Nuvarande huvudbyggnad uppfördes i början av 1700-talet och har en utsökt rokokoinredning i flera av rummen. Byggnaden har under 1900-talet genomgått en pietetsfull renovering och dess ägare har genom ett omfattande detektivarbete lyckats återföra många av inventarierna från det ekebladska hemmet.

Märta ljungbergsvägen 134135 Ljungby

Det är Berättarnätet Kronoberg som bedriver verksamheten Sagobygden. Berättarnätet Kronoberg är en ideell förening som värnar om det muntliga berättandet och vill medverka till att den muntliga berättartraditionen förs vidare. Vi vill sprida kunskap om folkdiktens sagor och sägner samtidigt som vi strävar efter att lyfta fram människors egna berättelser i dagens samhälle. Vi fungerar också som ett kontaktnät mellan människor som är intresserade av berättande.

Sankt johannesgatan 721146 Malmö

Malmö Konsthall är ett stort, lättillgängligt och öppet rum för samtidskonsten precis vid Triangelns tågstation i Malmö. Varje år visas ett flertal utställningar med både lokala, nationella och stora internationella konstnärer i en fantastisk byggnad, skapad 1975 av Klas Anshelm. Alltid fri entré.

Repslagargatan 15A11846 Stockholm

Idag drivs vårt museum av en stiftelse som har till uppgift att bevara mönsterteckningar och andra föremål för eftervärlden, samt vårda den 170-åriga maskinparken. På dessa gamla vävstolar görs än idag en liten produktion handvävt siden på samma sätt som förr.Vår målsättning är att göra samlingar och miljö tillgänglig för både forskning och allmänhet.