Om Historiska museet

Historiska museet är ett av Sveriges största museer. Museets samlingar består av arkeologiska föremål från det geografiska område som idag kallas Sverige. Museets samlingar består också av svensk kyrkokonst. Alltid fri entré!

Besök oss

Historiska museet välkomnar alla besökare och vi vill tillgodose våra besökares behov. Prova våra audioguider, följ med på en allmän visning eller delta i de aktiviteter vi erbjuder både barn och vuxna!

Vi visar inte 1000 föremål. Vi berättar 1000 spännande historier.

Visningar

En visning med våra kunniga pedagoger kan ge museibesöket en extra dimension.

Guidad visning:

Vi erbjuder guidade visningar flera gånger i veckan på olika teman. Visningarna är ca 30 min. långa och kräver ingen föranmälan. Håll utkik i kalendariet för mer information. De guidade visningarna är till för enskilda besökare, är ni en grupp så behöver ni boka en gruppvisning.

Gruppvisning:

Boka en gruppvisning i någon av museets utställningar för dig och dina vänner, din förening eller ditt företag. Den visningen är 50 min och innehållet kan skräddarsys efter önskemål. Längd: 50 min. Antal deltagare: max 30 st.

För barn och familj

Historiska museet är ett barnvänligt museum. Vuxna i sällskap med barn i alla åldrar är väldigt välkomna! Det är alltid fri entré till museet.

Alla våra utställningar, är anpassade så att man enkelt kan ta sig runt med barnvagn. Observera dock att av brandsäkerhetsskäl är inga barnvagnar tillåtna i Guldrummet.

Bärsele finns att låna i informationsdisken.

Om du inte vill använda barnvagnen i museet finns en barnvagnsparkering till höger om huvudentrén. Entréhallen är alltid bemannad av museets personal. Observera att museet inte ansvarar för parkerade barnvagnar. Ett begränsat antal mindre sittvagnar finns att låna på museet. Tala med personalen i informationsdisken.

Museets kafé har ingen barnmat för mindre barn till försäljning men hjälper gärna till att värma medhavda burkar. För lite större barn erbjuder kaféet en barnmeny bestående av mindre och lättare rätter, som till exempel pannkakor eller varmkorv.

Skötbord finns på handikapptoaletten i anslutning till entréhallen.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Historiska museet Museum, Stockholm - 1
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 2
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 3
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 4
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 5
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 6
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 7
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 8
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 9
  • Historiska museet Museum, Stockholm - 10

Historiska museet, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnStatens Historiska Museer
BolagsformStatlig enhet
Datum för upprättande08.10.1998
Org.nr:2021004953
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch91020 Museiverksamhet, 91030 Vård av historiska minnesmärken och byggnader och liknande sevärdheter, 90030 Litterärt och konstnärligt skapande

Exekutiva befattningar/Administration

Omdömen om Historiska museet