Vanliga frågor om företag och företagssök

Här har vi samlat vanliga frågor och hjälp för den som vill söka efter företag, verksamheter och produkter på Eniro. Vi har även samlat information för dig som driver företag och har funderingar kring din synlighet på Eniro.se

Hur ofta uppdateras information om företag?

Företagsnamn, adress och telefonnummer är grunddata som uppdateras löpande (dagligen). Företagens Profilsidor uppdateras löpande.

Är du företagare kan du enkelt uppdatera din företagsinformation på Eniro. Sök efter ditt företag och välj “Ändra dina uppgifter”. Du signerar sedan dina ändringar med hjälp av BankID.

Varför är det svårt att hitta vissa uppgifter, exempelvis ett lokalkontor trots att jag skriver in rätt område?

Det kan bero på att företaget har valt att samla alla telefonnummer under en och samma uppgift. I dessa fall måste sökningen ske på det område (eller hela landet) som översta telefonnumret finns representerat på. Därefter klickar man på uppgiften som finns på träfflistan för att se lokalkontorens telefonnummer.

Varför hittar jag inte det företag som jag vet ligger på en viss gata?

Vissa företag har många kontor och väljer att lägga alla adressuppgifter under ett ställe. Om du då söker på en viss gata och företaget inte angett den adressen som grunduppgift hittar inte sökmotorn den.

Varför kan jag inte hitta ett företag i ett område, där jag vet att det finns?

Varje företag ges en områdestillhörighet med hjälp av dess adressuppgift eller det område företaget betjänar. Om du inte hittar ett företag i ett område där du vet att det finns kan det finnas tre skäl för det:

  • Att företaget ligger i ett angränsande område. Försök att utöka din sökning till ett område som är lite större t ex kommunnamnet.
  • Att Eniro har felaktiga adressuppgifter om företaget. Försök då söka på exakt företagsnamn och lämna områdesfältet tomt.
  • Att företaget inte finns med på Eniro.

Kan jag dela ett företags uppgifter?

Ja, det kan du. Sök upp ett företag och välj Dela, klicka sedan på Kopiera. Sedan kan du välja att dela genom att klistra in länken i t.ex. ett e-post meddelande, som sms eller på sociala medier.

Jag vill få hjälp med min digitala marknadsföring – hur gör jag?

Är du företagare och vill få hjälp med din digitala marknadsföring på Eniro och andra digitala plattformar? Vi kan hjälpa dig med allt från ökad synlighet på Eniro.se i form av en förbättrad profilsida och banners till annonsering på Google, annonser på Facebook och en helt ny, modern och mobilanpassad hemsida. Kontakta oss så hjälper vi dig. Du hittar all information om hur vi kan hjälpa dig med din marknadsföring på vår annonsera-sida.

Frågor om faktura

Vid frågor om faktura: besök Mitt Eniro. Här hittar du kopior av senaste fakturan, en översikt över ditt företags produkter och din effektrapport.