Om Stenhardt Marin AB

Internationella Båtskolan är en del av Stenhardt Marin AB. Förutom egna arrangemang så levererar vi utbildningar genom bl a Bavaria Sverige, Navigationssällskapet och Medborgarskolan.

Internationella Båtskolan

Det internationella består dels av att vi förutom de flesta av NFB:s kurser (Nämnden för Båtlivsutbildning), också arbetar med kurser inom Royal Yachting Association, RYA. Yachtmasterutbildningarna är en del av detta.

Dels kan vi hålla kurser på andra språk än svenska. Kurser på engelska är numera rutin. Kurser på arabiska är en helt ny avdelning. Fler språk kommer att läggas till allteftersom efterfrågan växer.

Verksamhetsansvarig, Håkan Stenhardt

Håkan Stenhardt som ansvarar för verksamheten har ägnat sig åt båtliv i över 40 år. Han har tävlat med racerbåtar i tio år, ansvarat för utbildning i Svenska Racerbåtförbundet i ytterligare 20 år och var medlem av förbundets styrelse. Sedan 1988 har Håkan arbetat med chartersegling och sedan 1990 med nautiska utbildningar. Över tretusenfemhundra kursdeltagare har fått sina Förar-, Kustskeppar-, Utsjöskeppar- samt Manöverintyg för högfartsbåt genom hans försorg.

Håkan är förhörsförättare för Förarintyg, Radarintyg, Utsjöskepparintyg, Kanalintyg och Manöverintyg för högfartsbåt samt Seglarintyg 1, 2 och 3 genom Nämnden för båtlivsutbildning.

Båtkörkort och förarintyg för båt

Med förarintyg, det som höll på att bli ett nytt båtkörkort, öppnas en dörr med möjligheter. För dig som älskar båtliv är det den perfekta starten för ett liv på havet. Förarintyget ger dig baskunskaperna för navigation och sjömanskap för att föra en fritidsbåt i skärgården. Du slipper många problem och får ett roligare båtliv. Vår erfarenhet gör att du blir tryggare och säkrare på havet – det lovar vi!

Kustskepparexamen, eller Kustskepparintyg som det egentligen heter

Lär dig hitta vägen utefter kusten på öppet hav, komma i kurs, fastställa din position och mycket mer med vår kustskepparexamen (= Kustskepparintyg). Vi har erfarenheten som gör att du lyckas. I och med ett nära samarbete med Navigationssällskapet kan vi alltid erbjuda dig mycket låga priser! I Kustskepparintyget, som ibland kallas Kustskeppparexamen, studerar vi regler för sjötrafiken mer detaljerat, och går igenom mörkernavigering lika noggrant som andra fartygs lanternor. Mörkerpasset är något som ingår i kurserna. Vi belyser dessutom också skattekonsekvenserna för några fartygskoncept, dvs. hur du sparar pengar.

Manövrering för högfartsbåtar

För dig som ska börja köra en båt snabbare än 25 knop, är detta ett par intressanta dagar. Vi går igenom båtens reglage, manövermöjligheter och upptäcker att det inte alls båten som sätter gränserna för framfarten.

Halva kursen är teoretisk, halva är praktisk övning. För dig som skall börja tävla i Offshoreklasserna med racerbåt är intyget obligatoriskt. Detta är en utbildning fastställd av Nämnden för båtlivsutbildning. Innehåll är bland annat: Utläggning, tilläggning och förtöjning, manövrar i låg fart fram- och baklänges, trimning av planingsläge och val av marschfart, omkörning genom svallvågor, giregenskaper och undanmanöver.

Efter avklarad kurs kan du självständigt hantera en snabbgående båt under skiftande förhållanden. Observera att vi är i båten under hela kurstiden. Inget pratande i kurslokal om hur det är där ute, ut och pröva istället!

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Stenhardt Marin AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnHåkan Stenhardt Marin Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande21.09.1987
Org.nr:5563058873
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall1000 - 1499 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch85530 Trafikskoleverksamhet, 50302 Icke reguljär sjötrafik på inre vattenvägar av passagerare, 49320 Taxitrafik

Exekutiva befattningar/Administration

Bror Håkan Eugen StenhardtVerkställande direktör
Bror Håkan Eugen StenhardtLedamot
Bengt Göran Eugen StenhardtSuppleant
Jonas Allan GöranssonRevisor

Möjliga telefonnummerformat

070810255007-081 025 50070-810 25 500708-10 25 50070-8102550