Linnégatan 87A11523 Stockholm

Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse. Vi har inget ägarkapital som ropar på maximal avkastning och vi slipper tumma på våra principer, trots en nyckfull marknad. I stället vägleds vi av urkundens idéer och vårt överskott går tillbaka till verksamheten. Den enda utdelning som sker är den som kommer samhället till godo. Det hindrar inte att vi driver sunda affärer. Tvärtom, vårt uppdrag kräver resurser.

Norra Järnvägsgatan 1085231 Sundsvall

Scenkonst Västernorrland är länets professionella scenkonstinstitution för dans, film, musik och teater. Bolaget består av Film Västernorrland, Musik Västernorrland, Nordiska Kammarorkestern, Norrdans och Teater Västernorrland. I samverkan med det fria kulturlivet bidrar vi till att skapa samhällen där människor mår bra, inspireras och utvecklas.

Museiplan83152 Östersund

4 (2)

Ett av Sveriges mest uppmärksammade besöksmål - museet där lek och fantasi förenar barn och vuxna i upplevelsens glädje.

Storgatan 536197 Boda Glasbruk

Upplevelsebaserat, interaktivt glasmuseum - med fingret på pulsen.The Glass Factory är ett upplevelsebaserat, interaktivt glasmuseum med en kvalitetssäkrad verksamhet, beläget mitt i Glasriket.Museet fungerar som kunskapscentrum och kreativ mötesplats för konstnärer, designers och besökare.

Haurida Åsen 157892 Aneby

Välkommen till Åsens by - Sveriges första kulturreservatPå Åsens by har vi stannat tiden vid anno 1900 för att kunna visa dig hur livet på landet kunde se ut just då.Här kan du ströva runt på egen hand eller delta i olika aktiviteter som ordnas, året runt. Jordbruk med hästkraft, arbetet med djuren, brödbak och stortvätt i brygghuset. Vandra genom det vackra landskapet och njut av lugnet och de vackra vyerna.

Verkstadsgatan 165219 Karlstad

I ett och samma hus arbetar ett stort antal av Karlstads kulturföreningar med musik, teater, naturvård, foto, närradio, film, m.m. Ett bra exempel på hur föreningar tillsammans lyckats skapa ett resurscentrum för ideell verksamhet genom att återanvända en gammal industribyggnad.

Tunnbindaregatan 858246 Linköping

Följ med på en minnesrik tidsresa och upplev stad, skog och land som för hundra år sedan! Ta en paus i vardagen och njut av en rofylld och unik miljö med trähus, kullerstensgränder, historiska trädgårdar och många museer.

Åby säteri 402545693 Hunnebostrand

Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Vi bedriver naturvård, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. En stor del av verksamheten är förlagd i fält, både i Sverige och utomlands. Nordens Ark är en djurpark som är öppet året runt.

Prästgårdsgatan 2459836 Vimmerby

Om Astrid Lindgrens Näs #nl#Astrid Anna Emilia föddes den 14 november 1907 här på bondgården Näs. Kulturkvarteret Astrid Lindgren Näs AB skapades till 100-årsminnet av Astrid Lindgrens födelse av Vimmerby kommun som också var ägare av bolaget. Sedan 31 mars 2017 har bolaget övergått i Astrid Lindgrens Världs AB ägo. Astrid Lindgrens Näs uppgift är, enkelt uttryckt, att driva och utveckla ett besöksmål i Vimmerby, med Astrid Lindgrens gärning som grund.

Sveavägen 1969230 Kumla

4 (2)

Välkommen till Svenska Skoindustrimuseet som invigdes 1986 och är det enda skoindustrimuseum i norra Europa med tillverkning av skor.

Djuramossavägen 16026365 Viken

2.14 (7)

Beredskapsmuseet har sedan flera år tillbaka ett mycket gott samarbete med Helsingborgs Stad. Beredskapsmuseet erhåller ett årligt ekonomiskt stöd av Helsingborgs Stad. Det ekonomiska stödet möjliggör främst för skolklasser från åk 9 samt gymnasiet att erhålla fritt besök med guidning på Beredskapsmuseet. Helsingborgs Stads ekonomiska stöd möjliggör även för Beredskapsmuseet att utvecklas och bygga ett bättre museum inför framtiden.

Kungsgatan 6311122 Stockholm

En 100-årig jugendpärla som erbjuder förstklassig underhållning, mötesmöjligheter, menypaket med mat och dryck och mycket mer!

Kungsgatan 2546130 Trollhättan

Folkets Hus Kulturhuset är en av de större konferens- och evenemangsarrangörerna i Trestadsområdet.Här hittar du en lång rad funktionella utrymmen och all utrustning som krävs för att göra en sammankomst lyckad.

Jussi björlings väg 2578432 Borlänge
Östra hamngatan 7D37132 Karlskrona

Förutom produktion av magasin, böcker, mässor och event, ingår också två unika samlingar i Albinsson & Sjöbergs verksamhet, bil- och porslinsmuseerna. Vårt huvudkontor är beläget i den gamla porslinsfabriken i Karlskrona. Här tillverkades vackert fältspatporslin mellan åren 1918–1968. I tidsenliga miljöer kan besökarna idag beskåda stora delar ur det klassiska sortimentet. I bilmuseet i en annan del av förlagshuset har vi samlat motordrivna klenoder från dåtid till nutid.

Sandåkra 61527492 Skurup

ohannaMuseet är ett tekniskt- och allmänt museum. Veteranbilar, motorcyklar, vardagliga bruksföremål för hem och arbetsplatser, musikinstrument, leksaker, café, och presentbutik. Här finns tre unika marknadspositiv, Sveriges äldsta bil och mycket mer.

Rångsta 21574373 Björklinge

Viksta Traktormuseum är beläget i Rångsta by i Viksta socken, en gammal by i en gammal bygd. Traktormuseet ägs och förvaltas av en stiftelse, som fått namnet Syskonen Astrid och Valter Anstréns stiftelse för Viksta traktormuseum. Viksta Hembygdsförening är huvudman och utser ledamöter i stiftelsens styrelse.

Storgatan 3182432 Hudiksvall

Hälsinglands Museum finner du mitt i Hudiksvall, i ett bankpalats som byggdes om till museum 1937. Både kulturhistoriska och konstinriktade utställningar får ta plats i museet för att på olika sätt beröra både vår historia och vår samtid.

Sven Palmes väg 214743 Tumba

Välkommen till Tumba bruksmuseum!Här startade Riksbanken tillverkning av sedelpapper 1755 och här har hundratals människor levt och arbetat.

Ägirgatan 372358 Västerås

SUNDBERGS KAKELUGNSMAKERI ÄR ETT VÄSTERÅSBASERAT AKTIEBOLAG SOM TAR SIG AN DOM FLESTA JOBB RÖRANDE ELDNING OCH SKORSTENSRENOVERING, MED SPECIALISERING PÅ ANTIKA KAKELUGNAR. JAG RENOVERAR DIN BEFINTLIGA ELDSTAD ELLER MURAR EN NY FRÅN GRUNDEN. ALLT IFRÅN BYGGNADSVÅRD TILL MODERNA KAMININTSTALLATIONER OCH ÄVEN DIV. ANDRA MUR & PUTS PROJEK

Frövifors71830 Frövi

Följ med oss på en resa 100 år bakåt i tiden! Ett intakt pappersbruk från början av 1900-talet finns bevarat vid övre fallet i Frövi–Frövifors Pappersbruksmuseum. Det är Sveriges enda industriella pappersbruksmuseum.

Förrådsvägen 462444 Tingstäde

Museet färdigställdes 2008-09 och invigdes 11 juli 2009. Platsen var tidigare en förrådplats och nuvarande museets huvudbyggnad var då ett sädesmagasin.Stora delar av museets samlingar och föremål flyttades från dåvarande förbandsmuseum på Visborgsslätt i Visby. Där låg förbanden P 18 (I 27, I 18) och på på senare tid även A 7 och Lv 2. Musets flygutställning kom 2011 och 2014 flyttade KA 3 museum i Fårösund till Tingstäde.

Thermiavägen 267130 Arvika

TRE MUSEER I ETT