Om Centrumbiografen

Biografen är en förening mellan nytt och gammalt. I salongen är det generöst med plats och ytterst bekväma fåtöljer. Välkomna!

Om biografen

Centrumbiografen är en av de klassiska biograferna som byggdes under den gyllene biograferan på 1930-talet. När den invigdes 1937 var den i teknikens framkant, nu åttio år senare gäller det samma. Centrumbiografen i Ronneby är sedan 2006 ägd av Tomas Forsberg och Peter Johansson och har under tiden genomgått en genomgripande förändring med fokus på att skapa den bästa filmupplevelsen.

När biografen invigdes fanns en salong med 350 platser, med vad man kan förmoda ganska begränsad sittkomfort. Detta ändrades efterhand och vid början av 2000-talet hade den siffran gått ned till 150 mycket skönare fåtöljer. Nu har den klassiska salongen 143 fantastiska fåtöljer på samma yta. Det ger fantastiskt benutrymme och den vackert svepande kurvan i golvet ger utmärkt sikt. Efterhand har tekniken för att visa film förfinats och när den digitala tekniken blev mogen var Centrumbiografen en av de första att installera digital projektor. Samtidigt installerades nytt ljud.

Den klassiska salongen är nu döpt till ATMOS-salongen och är i teknikens absoluta framkant. Med Dolby ATMOS unika ljudsystem och den bästa projektionstekniken skapas den optimala filmupplevelsen. Salongen är väl anpassad för konferens och presentationer.

Våren 2017 invigdes den första nya salongen i Ronneby på 80 år. Samtidigt lades all ventilation om för att ge ännu bättre innemiljö i biografen.

Centrumbiografen, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Toppab AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

30.11.2005

Org.nr:

5566920830

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

3000 - 4999 tkr

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

59140 Filmvisning

Exekutiva befattningar/Administration

Visar 4 av 5

Omdömen om Centrumbiografen

Anonym användare

mer än ett år sedan

En underbart trevligt biosalong med sköna stolar och en bra filmupplevelse med 3d filmer, Ett klar måste för alla som är i Ronneby och hälsa på

Micke

mer än ett år sedan

Var på 3D-bio nu i helgen. Vilken upplevelse, trevlig personal, god popcorn, sköna stolar och då har filmen inte ens börjat. Suveränt ljud och bild, jag tappade hakan.