Om Wernerssons & Co Ost AB
Koncernen Wernersson Ost ska köpa in, förädla och marknadsföra ett brett, attraktivt, internationellt profilerat ostsortiment till kunder i Norden och Baltikum.
Några ord från ostmästaren
Det är en konst att göra ost, men det är även en konst att lagra och förädla. Det krävs kunskap och år av erfarenhet för att ta hand om ostarna på bästa sätt. Wernersson Ost har istället för egen tillverkning och ysteri, specialiserat sig på lagring och förädling av ost. Wernersson Ost har funnits sedan 1930 och vår passion för ost är ständigt närvarande. Vi vet att varje ost kräver sin speciella behandling. Genom att vi lagrar och förädlar i stora lager i Ulricehamn kan vi ha ett stort sortiment från hela Europa. Osten som kommer hit är sällan färdig att avnjutas direkt. Precis som ett vin erhåller nämligen ost sin höjdpunkt först efter en omsorgsfull lagring.
Vi kontrollerar våra ostar varje dag. Bara genom att titta på osten kan en erfaren och skicklig ostmästare avgöra om mognaden går som planerat. Ostmästaren tittar bl.a. på ostens yta och form. Kontroll sker också med ostborr. En cirka tio centimeter lång kilformad bit tas ur osten för att bedömas genom smak, doft, konsistens och textur.
Vision
Koncernen Wernersson Ost ska av handeln, konsumenter, gäster och producenter uppfattas vara den mest offensiva och snabbast växande leverantören av ost.
Kärnvärden
- Tradition
- Utvalt
- Smakrikt
- Effektivitet
Innehållet i denna modul är ändrat av användare
Äger du företaget?
Logga in