Trädfällning Allround I Stockholm AB logo

Trädfällning Allround I Stockholm AB

Om företaget

Vi har idag en gedigen erfarenhet av avancerad trädfällning men även av större avverkningar. Vi får dagligen nya utmaningar och erfarenheter eftersom inget träd är det andra likt. Vår kundkrets består av privatpersoner och...

Läs mer om företaget
Telefonnummer
070-342 86...
Adress

Ringvägen 48

14131 Huddinge

Hemsida och e-postGå till hemsida
Senaste årsredovisning

Mer information

Öppettider

Öppet

Omdömen

Företaget har inga omdömen än

Karta

test
KartaGå till kartvy

Få hjälp med din synlighet online

Vi på Eniro vill att det ska vara enkelt för svenska företag att nå ut och växa på internet - därför har vi samlat allt du behöver veta om digital marknadsföring under ett och samma tak.

Bildgalleri

Company image
Company image
Company image
Company image

Om oss

Vi har idag en gedigen erfarenhet av avancerad trädfällning men även av större avverkningar. Vi får dagligen nya utmaningar och erfarenheter eftersom inget träd är det andra likt.

Vår kundkrets består av privatpersoner och föreningar men även stora företag som Skanska, NCC, Veidekke och PEAB. Goda referenser finns, hör av er!

Trädfällning Allround i Stockholm AB har ansvarsförsäkring hos IF skadeförsäkring.

Trädfällning

Trädfällning är något som utförts sedan urminnes tider. För att kunna utföra arbetet på bästa sätt arbetar vi med olika tekniker. Trädfällning på villatomt skiljer sig från trädfällning i skogen men grundprincipen är fortfarande den samma. För att kunna utföra en fällning krävs kunskap och engagemang! Vi arbetar med allt ifrån att fälla ett träd på en tomt till att avverka en hel skog.

Trädnedtagning

Trädnedtagning är en annan typ av trädfällning som utförs uppifrån trädet. Det används framför allt då området trädet är placerat på är för litet för att kunna fällas helt. Detta betyder att trädfällaren klättrar upp i trädet och tar ner den bit för bit. Detta är även ett bra sätt för att minimera skador på mark och undervegetation. Vi arbetar ofta på detta sätt och ser varje träd som en ny möjlighet.

Avverkning och gallring

Vi arbetar även med gallringar och avverkningar åt så väl tomtägare, skogsbolag samt byggherrar. Då har vi maskiner i olika storlekar för att effektivisera arbetet.

Bortforsling

När arbetet är klart och trädmaterialet är på marken så blir det oftast ganska mycket. Då är det bra att i samma veva bli av med materialet. Vi kan erbjuda bortforsling och transport med kranbil och timmergrip som rymmer upp till 30 kubikmeter. Då blir man av med nästan allt, det som blir kvar är bara det lilla som faller ur gripen. Våra lastbilar är anpassade för att kunna ta sig in på de flesta uppfarterna.

Miniskotare

Där lastbilarna inte kommer åt, runt husknutar och bakom garage har vi även tillgång till en 4-hjuling med tillkopplad hydraulisk timmervagn. Då vi under många år prövat olika metoder anser vi att den är bäst lämpad för villatomter. Den är bara 122cm (1,22m) bred och totalt med sammankopplad vagn 500cm (5m) lång. totalt är det 8 hjul som fördelar lasten så marktrycket blir inte så stort. Eftersom det finns tilläggsdrift på vagnen så driver den på alla åtta hjul.

Skotare

När vi arbetar med större röjningar och miniskotaren blir för liten har vi även en skotare i maskinparken. Även denna går på 8 hjul och har både band och kedjor för att kunna minska alla skador på undervegetationen.

Flisning

När mängden ris blir för stor för att transportera bort med lastbil finns det även andra sätt. Vi samarbetar med flisningsföretag som kommer ut på plats och flisar för att sedan omedelbart frakta bort. Detta sättet använd oftast då privatpersoner eller mindre skogsbolag har avverkat en hel tomt eller mindre skogsområde.

Stubbfräsning

Varje nedtaget träd lämnar en stubbe efter sig, vissa mindre vackra än andra. För att få bort stubben är det enklaste sättet att fräsa, då det är inget slit med spade, hacka och yxor.

Skonsam mot kringmiljön

För att minst påverka vegetationen runt omkring är stubbfräsningen skonsammast. Hålet där stubben har funnits blir bara något större än stubben själv. Stubbfräsen körs in på hjul och arbetar med en roterande klinga över stubben som fräser långa spån. Vid tidigare tekniker så har oftast grävmaskin används eller bara att låta den ruttna bort. När man använder grävmaskin så behövs både stort utrymme att ta sig fram men även stort utrymme runtom stubben för brytningsprocessen. Vilket oftast resulterar i omplanering av trädgården. När man låter en stubbe ruttna bort så tar det oftast fruktansvärt många år och är väldigt fult i trädgården.

När stubben är fräst så bör man ta bort allt spån ur hålet, sen är det bara att fylla med jord och packa till den så går det utmärkt att till exempel så gräsmatta, göra en rabatt eller lägga stenplattor!

Djupet på gropen

Djupet på gropen beror på vad som ska göras på platsen efteråt. Spånet bör forslas bort i komposten och gropen fyllas med ny jord om tanken är att det ska växa något på den plats där stubben var.

Om det ska läggas till exempel stenplattor på stubbens plats behöver gropen fräsas ur djupare så att det finns ordentlig plats för grundmaterial under stenarna.

Utrustning

I vårt arbete är det viktigt med bra utrustning för smidigt arbete men framför allt säkerhet. Alla olika arbeten behöver olika utrustningar. När det handlar om trädfällning används olika typer av motorsågar, fällriktare, kilar och dylikt. Samtidigt som när man arbetar med trädnedtagning då träden står svårt till och man är uppe i trädet används bland annat klätterselar, klätterskor, flipline, motorsågar anpassade för yrkesmässig enhandssågande samt massor av olika linor.

När det handlar om personlig utrustning är säkerhet det viktigaste, det ska vara anpassat för så väl arbete som personen som bär dem. Flera lager motståndskraftigt materia är ett måste för att motorsågskläderna skall vara godkända för detta ändamål. Detta materialet har med åren blivit allt tunnare och används i både byxor och jackor samt i sleavs som man har på underarmarna.

Hjälm med visir och godkända motorsågsstövlar eller kängor är ett måste både för stabilitet men även för rullande och fallande föremål.

Trädfällning Allround I Stockholm ABs utvalda länkar

För dig som driver företaget

Att synas online
Vi fixar det åt dig

Att som företagare synas på internet är idag viktigare än någonsin, men digital marknadsföring kan ibland kännas krångligt och tidskrävande. Vi på Eniro kan hjälpa dig med din Google- och Facebook-annonsering samtidigt som vi ser över din sökmotoroptimering, nya hemsida och digitala närvaro.

Närvarokollen
Har du korrekt info på nätet?

Nästan 9 av 10 kunder uppger att de stött på felaktig företagsinformation online. Det skapar en dålig kundupplevelse och påverkar negativt din synlighet på Google.

Hemsidekollen
Bra hemsidor lockar fler kunder

Varannan besökare riskerar att lämna din hemsida om den tar mer än 3 sekunder för att ladda klart. Google älskar snabba och mobilanpassade hemsidor!

Företagsinformation

Trädfällning Allround I Stockholm AB

Omsättning

13 413 tkr

Vinstmarginal

-0.20 %

Anställda

8

Ytterligare finansiell information och gratis årsredovisning från Trädfällning Allround I Stockholm AB finns på Proff.se

Läs mer om företaget på Proff
Juridiskt namn

Trädfällning Allround i Stockholm AB

Org.nr:

5568027097

Bolagsform

Privat aktiebolag

Arbetsgivaravgift

Ja, registrerad

SNI-bransch

02200 Avverkningsföretag

Registrerad för moms

Ja

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Datum för upprättande

23.03.2010

Exekutiva befattningar/Administration
Visar 4 av 5
Proff logo
Möjliga telefonnummerformat

0703428652

07-034 286 52

070-342 86 52

0703-42 86 52

070-3428652