Om Teater De Vill

Teater De Vill bildades 1996. Utifrån egna Scenen Pipersgatan 4 blandar vi konstnärliga uttryck, korsbefruktar det konstnärliga med det pedagogiska, skapar unika projekt, tar fram nyskrivna pjäser för ungdomar och turnerar med redan framtagna.

Teater De Vill

Teater De Vills pjäser berör och skildrar alltid den verklighet vi lever i. Nästan alltid handlar det om att låta den marginaliserade människan komma till tals. Pjäserna granskar vårt samhälle, dess attityder, fördomar och ideal. Ofta ur ett ungt perspektiv. Vi arbetar gärna i gränslandet mellan teater, dans, livemusik, poesi, film, drömspel, naturalism och berättar i bilder snarare än ord. Det fysiska skådespeleriet står i centrum. I anslutning till föreställningarna arrangeras seminarier för publiken, med målsättning att väcka diskussion om pjäsernas tema. Till alla pjäser finns lärarhand ledningar och efterarbetesmaterial. Stora delar av gruppens verksamhet genomsyras av arbetet med tillgänglighet. En övergripande målsättning är att tillgängliggöra och öppna teaterscenen för personer med funktionsnedsättningar.

Historik

Teater De Vill grundades 1996 och var då en fri scenkonstgrupp som varvade politiska pjäser med företagsteater. Gruppen spelade på scener som Galeasen, Södra Teatern, Teater Pero, mm. Namnet anspelade på att gruppen bestod av viljestarka personer och att skådespeleri mycket handlar om att följa en vilja. Central var också viljan att med teater som medel förändra och skapa en bättre värld. Namnet blev då de som vill. Teater De (Dom) Vill helt enkelt. Att namnet dessutom påminde om franskans Théâtre de la Ville (stadens teater) gav en skön internationell snärt. År 2001 fick gruppen egen scen på Kungsholmen i Stockholm. I dag har Teater De Vill ett 30-tal produktioner bakom sig.

Scenen Pipersgatan 4

Scenen Pipersgatan 4 är en blomstrande teaterscen med en mängd konstnärliga uttryck. Här ges egna premiärer och föreställningar, repetitioner, gästspel, kurser, seminarier, kabaréer, readings, konserter m.m. Från scenen tar gruppens verksamhet avstamp för landsomfattande turnéer. I takt med att gruppen växt har turnéverksamheten utvecklats och gjort Teater De Vill till en väl etablerad fri teatergrupp, som flitigt anlitas av arrangörer i hela landet.

Tillgänglighet

Teater De Vill har sedan år 2003 arbetat för tillgänglighet på flera plan. Förenklat kan man säga att allt gruppen gör genomsyras av tillgänglighet. Vi arbetar med integrerade ensembler bestående av skådespelare med och utan funktionsnedsättningar. Vi ger seminarier på temat vid Biennaler, festivaler, utbildningar, kommunkonferenser, riksteaterdagar, landstingsdagar, mm. Vi håller nybörjarkurser i skådespeleri för personer med funktionsnedsättningar över hela landet.

Hyr Scenen Pipersgatan 4

Letar ni efter en scen att spela er föreställning på?

Då kanske detta är något för er…

Teater De Vill och Teater Barbara driver tillsammans Scenen Pipersgatan 4, på Kungsholmen i Stockholm. Vi producerar och spelar föreställningar som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna. Då dessa även är på turné i landet, använder vi inte scenen hela tiden och har därför möjlighet att hyra ut den till just er.

Bildgalleri

  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 1
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 2
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 3
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 4
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 5
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 6
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 7
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 8
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 9
  • Teater De Vill konstnär, Stockholm - 10

Teater De Vill, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Teater De Vill

Bolagsform

Ideell förening

Datum för upprättande

26.02.1998

Org.nr:

8024053830

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

Nej, inte registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Nej

SNI-bransch

90010 Artistisk verksamhet

Exekutiva befattningar/Administration