Om Stiftelsen Hjelmseryds Prästgård

Hjelmserydsstiftelsen ligger i natursköna omgivningar på småländska höglandet. Vi vill vara en plats för dig som söker andlig koncentration och vill delta i kyrkans liv – för Dig som vill komma ifrån vardagslivets jäkt och behöver en tid av vila. En av våra styrkor är den täta integrationen mellan ett liv i bön och vardagslivet. Vi har dagliga böner i den närbelägna kyrkan och den pulsen, med regelbundna bönetillfällen, är stommen för vårt arbete här.

Vad kan vi erbjuda

Hjelmserydsstiftelsen erbjuder många möjligheter. Vi tar emot enskilda gäster som vill ta en paus från vardagen, enskild retreat eller bara komma ut på landet och få lite luftombyte. Vi kan också erbjuda en unik plats för församlingens konfirmandläger eller alpha-grupp. Miljön med kyrkan och daglig bön i centrum är väldigt inspirerande och kan vara ett andligt ögonöppnande. Vi är också ett bra ställe för en mindre konferens från församlingen eller företaget, vår konferenssal med modern audio/video-utrustning kan ta upp till 20 gäster eller som rastpunkt eller middagsplats på en genomresa.

Enskilda Gäster

Om du vill få lite andrum i vardagen så är Hjelmserydsstiftelsen stället du ska åka till. Vi har mysigt ombonade rum och om du önskar så kan du få rum med både egen toalett och dusch. Väl här kan du ta promenader på någon av våra promenadslingor av olika längd i de småländska skogarna runt stiftelsen, försjunka i en god bok i vårt innehållsrika bibliotek eller läsa någon av de tjugotalet kristna tidskrifter vi prenumererar på. Du får äta god härlagad mat tre gånger om dagen och ett eftermiddagsfika med härbakade bullar och kakor. Vår största behållning är kyrkan där vi ber vid tre tillfällen om dagen. Det ger en dygnsrytm som inkluderar Gud och ger en skön och avslappnad lunk. Perfekt om man vill dra sig tillbaka och fokusera på Gud och sin gudsrelation några dagar!

Grupper från församlingar

Som läger- och kursgård i det lilla formatet är Hjelmserydsstiftelsen svårslagen. Vi har rum för grupper upp till 40 personer. Det sätt som bönen genomsyrar vår verksamhet kan vara en väldigt viktig och inspirerande upplevelse, såväl som för konfirmander som för alpha-grupper. Ni kan komma till oss och slippa tänka på husliga bestyr som matlagning, städning efteråt och detta erbjuder vi till i högsta grad konkurrenskraftiga priser. Om ni behöver hjälp med konfirmandledare, nattvakter et.c. kan vi förmedla detta, hör av er! Vi har även samarbete med Alpha Sverige och rekommenderas av dem som kursgård i Alpha-sammanhang.

Vandrarhemmet

Vi har ett vandrarhem som tar emot gäster som vill ha självhushållning. Det är vandrarhemsstandard på rummen och köket är normalutrustat. Det kan naturligtvis också kombineras med frukost och andra måltider i vår matsal. Vi har en mindre samlingssal med modern konferensutrustning dit ni kan förlägga er konferens. Det kan vara inspirerande att komma iväg någon annan stans än där man brukar jobba och se nya vyer. Dessutom servar vi naturligtvis er med de önskemål ni har. Vårt kök lagar gärna god mat åt er och ordnar eventuella önskemål om fika. Vår konferenssal passar för grupper på upp till tjugo personer.

Stiftelsen Hjelmseryds Prästgårds utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Stiftelsen Hjelmseryds Prästgård Hotell, Sävsjö - 1
  • Stiftelsen Hjelmseryds Prästgård Hotell, Sävsjö - 2

Stiftelsen Hjelmseryds Prästgård, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Stiftelsen Hjelmseryds Prästgård

Bolagsform

Övriga stiftelser eller fonder

Datum för upprättande

01.01.1971

Org.nr:

8275000662

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

500 - 699

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

55101 Hotellverksamhet med restaurangrörelse

Exekutiva befattningar/Administration

Finansiell information

Omsättning

-

Vinstmarginal

-

Anställda

0