Om Skorstensbolaget AB

Trygga lösningar för säker och renlig installation av ventilation, skorstenar och eldstäder sedan 1979. Problem med matos eller bristande ventilation? Frågor om eldstäder och rökkanaler? Eller om renovering och tätning av skorsten? Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Skorstensrenovering

En skorsten utsätts för stora yttre och inre påfrestningar. Fukt och kyla kan tära hårt på det yttre murverket men det är insidan som utsätts för den mest extrema påverkan. Tänk på att kontrollera och underhålla skorstenen som sköter viktiga funktioner som ventilation av bad/wc och kök och evakuering av eldstädernas rökgaser.

Det är inte ovanligt att skorstenen ovan tak fryser sönder och att stenar och bruk blir löst och ramlar ner och bildar stopp/hinder i ventilation och rökkanaler.

Beställ kanalrensning och förstärkningsgjut skorstenskronan ovan tak före tegel och bruk ramlar ner då det försämrar ventilationen och kan vara svårt att rensa långt ner i skorstenen bakom eldstäder och badrum etc. Förstärkningsgjutning av skorstenar kan bespara stora underhållskostnader som annars kan leda till att skorstenar behöver muras om eller plåtslageri.

Ventilation/Clean Air 24 FTX

Skorstensbolaget nominerades till Stora inneklimatpriset 2018 för Clean-Air24 FTX.

Underhåll och uppdatering av ventilationssystemet är en viktig del av fastighets­underhållet för att anpassa den urgamla och okontrollerbara självdragsventilationen till dagens förutsättningar, levnadssätt och behov.

Äldre fastigheter är vanligen byggda av sten och saknar effektiv isolering vilket ger höga värmekostnader.

När husen byggdes var energi billig och teknik saknades att återvinna värmen.

Med Clean-Air24 FTX kan nu den gamla självdragsventilationen varsamt byggas om och få nytt liv med återvinning av frånluftsenergin och en modern ventilations alla fördelar. Clean-Air 24 framtidssäkrar Er ventilation med minskade värmekostnader och miljöpåverkan samt ger ren och frisk luft med ett system som tjänar in sig själv över tid och ger sedan årlig vinst.

Eldstäder

Öka mysfaktorn och värmen i ditt hem!

Eldstaden, som förr i tiden var en livsavgörande nödvändighet, är fortfarande en naturlig samlingsplats. I många hem är den såklart främst en värmekälla men dess funktion som inredningsdetalj och trivselskapare blir allt vanligare. Det är få saker som kan mäta sig med den känsla och stämning en levande eld erbjuder.

Skorstensbolaget erbjuder ett brett sortiment av kaminer som lever upp till högt ställda ekologiska krav. Innan du väljer eldstad är det bra att tänka igenom hur stor yta som ska värmas upp och var eldstaden ska placeras. Vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta eldstaden och självklart även med att installera din braskamin.

Vi kan också hjälpa dig att renovera din kakelugn.

Skorstensbolaget ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Skorstensbolaget AB Byggföretag, Vallentuna - 1
  • Skorstensbolaget AB Byggföretag, Vallentuna - 2
  • Skorstensbolaget AB Byggföretag, Vallentuna - 3
  • Skorstensbolaget AB Byggföretag, Vallentuna - 4
  • Skorstensbolaget AB Byggföretag, Vallentuna - 5
  • Skorstensbolaget AB Byggföretag, Vallentuna - 6
  • Skorstensbolaget AB Byggföretag, Vallentuna - 7

Skorstensbolaget AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnSkorstensbolaget i Stockholm AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande25.03.1997
Org.nr:5565386793
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall20000 - 49999 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch43999 Diverse övrig specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Carl-Henrik VinbergOrdförande
Carl-Henrik VinbergLedamot
Carl Gabriel VinbergLedamot
Åsa Barbro Kristina GärdenäsSuppleant
Jose Ignacio Roa CortesHuvudansvarig revisor

Omdömen om Skorstensbolaget AB

Hugo Höfer

mer än ett år sedan

Tycker verkligen om konceptet som spar på naturresurser och ger bra inneklimat. Installerat Clean-Air24 FTX och är mycket nöjd med luftförbättringen och arbetet från Skorstensbolaget. Rekomenderar starkt systemet till alla som vill ha bättre och renare tilluft och inneklimat och samtidigt minska klimatpåverkan.

Admir Zulovic

mer än ett år sedan

Svarar ej på min förfrågan (två veckor har gått)

Per Sundelin

mer än ett år sedan

Behövs ett ventilationssystem installeras är Skorstensbolaget det rätta valet. Vi hade problem med matlagning i vår lägenhet då matos inte försvann utan kunde cirkulera i flera dagar. Vi beslöt oss därför att anlita Skorstensbolaget och installerade deras patenterade ventilationssystem: Clean-Air 24. Ett väldigt effektivt system som låter minimalt. Nu har vi blivit av med kolfilterfläkten och kan äntligen laga mat igen utan att lägenheten luktar matos.

Rekommenderar varmt Skorstensbolaget. Professionellt och innovativt företag i sin bransch.

Mattias

mer än ett år sedan

Fick en kamin insatt i eget rör i befintlig skorstensstock på Södermalm. Installationen gick på två dagar. Planering, information och installation fungerat perfekt. Hantverkarna var kunniga, trevliga och städade oklanderligt efter sig. Jag är mycket nöjd och skulle gärna anlita detta företag igen.

IP Fastighetsförvaltning

mer än ett år sedan

Vi har många års erfarenhet av Skorstensbolaget AB vad gäller skorstensrenovering, eldstäder & köksventilation och de har utfört allt - både arbetsmässigt och tidsmässigt - till full belåtenhet. Vi kan verkligen rekommendera denna firma!

Monica

mer än ett år sedan

Vi har bara positiva erfarenheter av Skorstensbolaget både vad gäller braskamin och bergvärme. De ger även bra service när jobbet är klart, vilket inte alla gör. De får högsta betyg av oss.

Lars Malmius

mer än ett år sedan

Skorstensbolaget har lyckats renovera föreningens ventilationskanaler så att vi fått en godkänd OVK - ett synnerligen komplicerat arbete (husen byggda 1908) som de skött med utomordentlig skicklighet, med ett minimum av besvär för oss bostadsrättare och med stor följsamhet för enskildas önskemål om tidsplaner och skydd mot allt damm, sot och skräp som samlats genom åren. Trevlig och som sagt tillmötesgående personal har bidragit till vår mycket positiva bild av företaget som rekommenderas varmt.

Ann-Charlotte Gavel Adams

mer än ett år sedan

Snabba, effektiva, professionella. Rekommendar dem entusiastiskt

Carlos Said

mer än ett år sedan

Jag anlitade skorstensbolaget som fixade min köksventilation samt installerade en eldstad i mitt vardagsrum. Fick hjälp med allt från bygganmälan till slutbesiktning.

Jag är chockerande nöjd med deras arbete då allt sköttes helt felfritt och gick otroligt snabbt. De är ett föredöme för hur företag ska jobba och vill främst tacka Mikael som var den som styrde upp allt!

Izabella Groth

mer än ett år sedan

Vi har haft bra och tydlig kommunikation och dom har hållit vad dom har lovat tidsmässigt och prismässigt. Jag kan därför varmt rekommendera Skorstensbolaget som varit hos mig och renoverat skorstenen och lagade kakelugnen. Dom är professionella, trevliga och gör ett bra jobb till rätt pris!

Anders

mer än ett år sedan

Deras hantverkare pratar knappt svenska och vet inte vad de ska göra när de kommer. Vårt arbete inleddes i juni och de var inte klara förrrän strax innan jul. Fem i vårt hus av sex var mycket missnöjda med deras arbete och tre av oss betalade inte hela deras arvode pga deras slarv och dåliga information.

Lars Wik

mer än ett år sedan

Jag är mycket nöjd med Skorstensbolagets
arbete.

Möjliga telefonnummerformat

08756696908-756 69 69087-56 69 690875-669 69