Om SKB Näringslivsutveckling AB

SKB Näringslivsutveckling AB (SKB Nu) finns till för dig som är företagare och behöver hjälp med att utveckla din verksamhet i Oskarshamns och Östhammars kommuner. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Verksamheten

Vår affärsidé är att i de två kommunerna stödja utveckling – eller nyetablering – av mindre och medelstora företag. Vi kan bistå med affärsutveckling, coachning och konsultstöd. Vi lämnar även borgen som säkerhet för lån.

SKB Nu är ett dotterbolag till SKB, som bildades som en del av Mervärdesavtalet – en överenskommelse mellan SKB, SKB:s ägare samt Oskarshamns och Östhammars kommuner.

Affärsutveckling

Vi har erfarna affärsutvecklare i vårt nätverk som kan hjälpa dig och ditt företag med olika typer av affärsutveckling. Det kan gälla rådgivning inför start av företag, expansion eller lokalisering av verksamhet. Företag som vill etablera sig i Oskarshamns och Östhammars kommuner, kan vi hjälpa med värdefulla kontakter och även med själva etableringen.

SKB Nu har också ett nära samarbete med Uppsala Innovation Center (UIC) i Uppsala och Atrinova i Oskarshamn. Dessa båda organisationer hjälper entreprenörer och företagare att ta fram affärsplaner, marknadsundersökningar och annat som hör företagandet till.

Borgen

En av våra viktigaste uppgifter är att stödja kapitalförsörjningen till små och medelstora företag i kommunerna. Om du står inför en större investering i ditt företag, eller på annat sätt behöver kapital för att expandera, då kan SKB Nu erbjuda borgen för lån.

I första hand ger vi borgen för investeringar i till exempel maskiner, utrustning, rörelsekapital etcetera. Bara i sällsynta fall ställer vi borgen för anläggningsinvesteringar, som till exempel byggnader.

Konsultcheck

Ibland kan man som företagare behöva ta hjälp av en konsult för att realisera sina planer. SKB Nu kan då bistå med en s.k. konsultcheck. Det betyder att vi kan ersätta till exempel en ekonomisk rådgivare, konsult eller annan expert som du anlitar. En konsultcheck kan maximalt uppgå till 50 000 kronor. Vi ersätter inte konsultkostnader i efterhand.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

SKB Näringslivsutveckling AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnSkb Näringslivsutveckling AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande03.07.2009
Org.nr:5567852537
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall1000 - 1499 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch70220 Konsultverksamhet avseende företags organisation

Exekutiva befattningar/Administration

Anna Katarina PoreliusOrdförande
Anna Katarina PoreliusLedamot
Helena Sofia RosanderLedamot
Magnus Sivert HolmqvistLedamot
Stig Hampus BjörneExtern verkställande direktör
Eva Maria Jonséus CarlsviHuvudansvarig revisor

Omdömen om SKB Näringslivsutveckling AB

Anonym användare

mer än ett år sedan

SKB stimulerar och stödjer näringslivet i Oskarshamn och Östhammar på ett bra sätt. Alla kommuner skulle ha denna form av företagsfinansierat stöd.