Om Skandilock AB

Vår kunskap om hur man bäst förädlar fårskinn är ett hantverk som utvecklats sedan 30-talet och sprunget ur en stark önskan att nyttja ett fantastiskt naturmaterial. Vi föredrar att göra saker för hand. På så sätt kan vi garantera högsta kvalitet i vår produktion. I slutändan är våra produkter ett resultat av en känsla för detaljer i kombination med ett vältränat muskelminne.

Fårskinn för möbel

Redan på 50-talet utvecklades vår grafitfärg här i Svenljunga. Den processen ligger till grund för framtagningen av våra lockiga fårskinn som är framgångsrikt anpassade för möbelklädnad. Hos oss kan du som tillverkare köpa skinn, ämnen eller färdigkonfektionerade fodral till möbler. Ett nära samarbete med er design- eller produktutvecklingsavdelning säkerhetställer att vi kan ta fram en design som uppfyller era önskemål och samtidigt når ett högkvalitativt resultat.

Hantverkskänsla

Tillverkningen bygger på en unik beredningsteknik. Här förenas hantverk med de mest moderna och miljövänliga preparaten för att bevara fårskinnets naturliga egenskaper. Två fårskinn är aldrig identiska. Därför kontrolleras varje enskilt fårskinn noggrant i en sorteringsprocess innan beredningen börjar. Varje skinn behandlas därefter manuellt för att säkra ullens densitet och textur – och skärs för hand enligt dina önskemål.

Vi klär klassikerna

Vi har levererat fårskinn till möbelklassiker under närmare tre decennier. Vi kompromissar inte med kvalitén utan producerar för en långsiktig beständighet. Vi kan lösa de flesta behov både flexibelt och snabbt tillsammans med vår kompetenta personal. Våra fårskinn är speciellt framtagna för att uppfylla möbelbranschens högt ställda krav på livslängd, form och funktion.

Det är ingen tillfällighet att flera av Skandinaviens ledande varumärken inom möbelindustrin valt Skandilocks fårskinn för att frigöra skönheten i sina produkter.

Patchwork

För att på bästa sätt effektivisera vårt materialanvändande kan mycket av vårt spillmaterial återinvesteras i produktionen och blir till det vi kallar Patchwork. Ett urval av bitar som sys ihop till ett helt skinn och kan köpas på metervara. Resultatet blir ett härligt, effektfullt skinn med livaktigt utseende. En mixad Patchwork med flera färgnyanser blir extra dramatisk medan en enfärgad blir fängslande genom en uttrycksfull texturskillnad.

Tapetsörer

Fårskinn lämpar sig fantastiskt bra för att restaurera eller förnya möbler, såväl gamla som nya. Ullen gör att möbelns yta får en jämn och naturlig look och materialet är följsamt att arbeta med. Vi samarbetar med många tapetsörer över hela landet. Har du något spännande projekt på gång eller behöver hjälp med att klä om en möbel eller inredningsdetalj så hittar du alla våra tapetsörer.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 1
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 2
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 3
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 4
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 5
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 6
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 7
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 8
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 9
  • Skandilock AB Pälsvaror - Tillverkare, grossist, Svenljunga - 10

Skandilock AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnSkandilock Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande11.01.1994
Org.nr:5564799590
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital500000
Omsättn.intervall50000 - 99999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch14200 Tillverkning av pälsvaror

Exekutiva befattningar/Administration

Clas Henrik BorgvallVerkställande direktör
Clas Henrik BorgvallLedamot
Anette Birgitta Lise-Lotte BorgvallSuppleant
Yngve Kjell-Åke PetterssonRevisor