Om Skånetrafiken

Dina konkurrenter har använt den här ytan för att berätta om sitt företag. Du vet väl att du som företagare enkelt kan uppdatera din företagsinformation här på Eniro?

Skånetrafiken, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnRegion Skåne
BolagsformLandsting
Datum för upprättande10.12.1998
Org.nr:2321000255
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch86102 Specialiserad sluten somatisk hälso- och sjukvård på sjukhus, 86221 Specialistläkarverksamhet inom öppenvård, på sjukhus, 86901 Medicinsk laboratorieverksamhet m.m., 86211 Primärvårdsmottagningar med läkare m.m., 86909 Annan öppen hälso- och sjukvård, utan läkare

Exekutiva befattningar/Administration

Omdömen om Skånetrafiken

Tommy Hej

mer än ett år sedan

Fullständigt urusel kollektivtrafik, busschaufförerna skulle behöva lära sig klockan. Kör alltid för tidigt eller för sent vilket gör att man alltid missar byten samt att resan p.g.a detta tar betydligt längre tid. Byter till bil så fort som det bara går!

Pelle

mer än ett år sedan

Jag skulle rekommendera att vissa anställda hos er skulle genomgå en kurs i hur man uppför sig och förstår vem som är kunden, att bli utskälld för att man har väskor med sig och att man åker till en flygplats. Bygg tåg som kan ta väskor och se till att otrevlig personal för lämna och ta in personal som förstår ordet SERVICE. För sämre service har jag inte upplevt av biljett värd som trodde hon var eller ville vara polisen. Men blev bara spärrvakt.

Leif

mer än ett år sedan

Fråga - Hur länge skall man behöva vänta på utlägg för taxiresa istället för buss som missades tack vare försenat tåg ?
Svar - I vissa fall har vi tyvärr en lång handläggningstid på resegarantiansökningar. Just när det gäller ersättning för taxi så har vi ca 30-dagars handläggningstid just nu
Reaktion - Nu idag (5 nov) kom svaret . . . resan bokades via reseplaneraren (ert eget förslag, jag hade valt annan väg) resan "sket sig" den 30 september, jag rapporterade med kvitton etc via ert eget krångliga formulär (ni vill väl helst att man inte orkar) Därefter nu drygt 30 dagar senare ber ni om ursäkt skriftligen i personligt signerat brev (vad kostar det ?) för att resan ni förelog mig, tog betalt för, och pg av er (ganska "normala") försening inte kunde leverera och påstår helt ogenerat att "Eftersom den förbindelse som du reklamerar inte är garanterad kan vi tyvärr inte ersätta dig". SÅ BEHANDLAR ETT HELT OKÄNSLIGT KUNDFRÅNVÄNT FÖRETAG SINA KUNDER. Så fort jag har ett alternativ (buss eller egen bil) så har det en naturlig prioritet, reser på planerad tidpunkt, betalar inte för något jag inte får levererat och framför allt slipper en massa helt onödig pappersexercis. NI HADE VÄL FÖREDRAGIT ATT JAG GICK BRANDVAKT MELLAN KL 23.21 (då var jag kvar på bangården) och 04.59 när nästa buss skulle gå. ÄR DETTA GOD SERVICE ?

Lars

mer än ett år sedan

Absolut ingenting den fungerar inte. Har provat precis allt, via kastrup länk, direkt htpp, nada

Anonym användare

mer än ett år sedan

Hade jag kunnat ge ett sämre betyg skulle jag gjort det. Oengagerad och otrevlig personal. Jag är trött på att bli förolämpad av er.

Anonym användare

mer än ett år sedan

hur har dom mage att ta 1150 kr för ett månadskort när dom inte kan sköta sitt åtagande??? man betalar 1150 kr för en STÅPLATS! och ett tåg som KANSKE går i tid så man KANSKE hinner i tid till jobb eller nästa anslutning. och sen dessa busschaufförer, framör allt i malmö, som är så horribelt,otrevliga att jag aldrig sett nåt liknande.

hade jag bott så långt bort som i köpenhamn och skött mitt jobb så dåligt som skånetrafiken gör hade jag fått sparken efter en vecka. ansvariga borde avgå med omedelebar verkan.

Peter

mer än ett år sedan

Min flickvän blev avslängd i stormen på Burlöv station på grund av att biljettmaskinen krånglade för paret framför i kön så hon inte fick ut sin biljett i tid.

Att tillhandahålla krångliga biljettmaskiner och sedan straffa välvilliga betalningsvilliga kunder är riktigt dålig stil och de borde kunna lösa sådant på plats.

Undvik skånetrafiken - de förtjänar inte era pengar. Rösta med plånboken, det finns riktigt bra och bränslesnåla bilar nuförtiden...

Anonym användare

mer än ett år sedan

Se till att det skyltas rätt på stationen om enbart ett vagnsätt anländer, och se till att det finns tillräckligt med kapacitet ...

Michael

mer än ett år sedan

Det är ju helt sjuk att dra in hållplatsen i Boarp. Den har ju funnits väldig länge. På grund av säkerhetsfrågan bli den inställt och bortplockat. Idagslägge få man gå på E-22 över 2,5km till nästa hållplats i Linderöd, om det regna eller snöa. Hur bedömer man den här säkerhetsfrågan. Bilister vet ju inte att barn och äldre människor springer på en 90 sträckan. Hela samhälle i Boarp och Bösarp är trappat. Man bli förbannat när man läser deras svar. Det kommer säkert den dagen när ett barn eller någon annan bli påkört. Många har det svårt att handla eller klara att går till Vårdcentralen. Vi är helt inlåsta utan att kunna röra oss på mänskligt sätt. Dagsläge riskera bara vi inte få liv, bilister är också utsatt för all fara.

Johanna Jojjan Persson

mer än ett år sedan

Man ska kolla buss och tåg åt en kompis och Skånetrafikens sida ligger nere och då ringer man men hon kan inte koppla mig vidare för det finns ingen där som vet hur bussar och tåg går?!?!?!?!?! Hur trögt är inte detta ?
Inte nog med detta, Helsingborgsfestivalen i år så stod en vän och väntade och 2 bussar kör förbi utan att plocka upp honom... Skånetrafiken är åt helvete kasst..... Betyg -10

Anonym användare

mer än ett år sedan

Är väl helt okej när det fungerar som det ska, förutom de orimliga priserna. Sjukt dålig information ges ut, speciellt nu på vintern när ingenting fungerar som det ska. Bussar och tåg är upp till 2-4 timmar försenade och eftersom man inte vet om tåget kommer imorgon eller om 5 minuter får man stå och frysa arslet av sig.

Skulle nyss åka ersättningståg, men den enda informationen man fick var vart de skulle avgå och inte hur man löste biljettfrågan och vilka avgångstider den hade. Är så less på allt och önskar jämt och ständigt att jag hade haft tillgång till en bil

P

mer än ett år sedan

Bussarna kommer inte i tid om de ens kommer. På vintern kan man glömma bussarna helt och hållet. Konduktörerna nonchalerar passagerarna, otrevliga är de också. Alla kan inte ens svenska. Ofta kommer de med tåg som har färre vagnar än vad de ska, man får stå hela vägen trots att 1:a klass är tom. Hotar med polisen om man råkas sitta i 1:a klass. Skitdyra priser. Bättre att åka bil.

Tveksamt

mer än ett år sedan

Öresundståg tar inte betalt med kort på tåget, vilket är helt bisarrt. Istället får man en faktura med en mycket högre avgift. Fakturan ska betalas inom 10 dagar - en kredittid normalt förbehållen betalningsförelägganden och liknande. En mycket tveksam hantering.

Bengt

mer än ett år sedan

Ringt och försökt påtala det inte fungerande sjukresor och färdtjänst.
I telefonväxeln så får jag bara bekräftat att det är deras policy att inte bry sig om kunderna.

Eslöv

mer än ett år sedan

Seriöst skulle betala med sms. Fick en faktura från Klarna. Får betala 9 kr extra. Fakturan utskriven den 2014-04-18 (en fredag) och jag får den 2014-04-25 (en fredag). Betalning er tillhanda 2014-05-02. I praktiken har jag 4 arbetsdagar på mig att betala annars kommer jag få betala 180 kr i inkassoavgifter, vilket självklart är sättet Klarna vill tjäna sina pengar, fy fan. Hur kan ni sammarbeta med dom. Idag är det 2014-04-27 och fakturan är betald men det är riktigt uruselt av skånetrafiken att samarbeta med skandalföretag.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Tyvärr måste jag säga att Skånetrafiken är under all kritik. Bussar och tåg är mer sena i regel, än vad de är i undantag. Priserna höjs ständigt, vilket gör att det snart är mer lönsamt att ta bilen. De enda bra poängen som Skånetrafiken plockar hem, är att de har trevliga tågvärdar och tågvärdinnor.

Lars

mer än ett år sedan

Helt enkelt super, lätt, enkel. Gott jobbat. Min 90 åriga mamma klarade sidan också.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Tycker folk mest klagar på kollektivtrafiken, jag tycker man ska vara positiv för att den ändå finns och är så bra som den faktiskt är, att bussar och tåg blir försenade verkar folk inte kunna förstå. stadsbussarna i hbg sköts super bra och chaufförerna är trevlia med vissa undantag som många yrken. Billigare pris för att åka kollektivt i skåne och det hade varit 5 av 5

Mamma

mer än ett år sedan

Mitt minderåriga barn upptäckte att hon inte hade pengar på sitt kort i sista minuten. Jag satte över pengar men hann inte innan tåget kom. Eftersom det var två timmar till nästa tåg utan lång anslutningstid och det var full snöstorm fick hon panik och gick på tåget. Hon fick böter och frågade tågvärden vad som händer nu. Svaret hon fick var att hon skulle gå av vid nästa hållplats vilket är fullkomligt fel information enligt Skånetrafikens egen sida. Böter är lika med giltig biljett till slutdestination! Mitt barn fick stå i nästan en timme i mörker, minusgrader óch snöstorm vid en enslig hållplats på främmande ort innan jag lyckades ta mig till henne. När jag klagade till kundtjänst har både jag och min dotter blivit attackerade istället för att få ett enda beklagande eller ursäkt! Jag bad om att få prata med chefen och fick exakt samma kränkande bemötande. Nu har jag lämnat ärendet både till media och till Kollektivtrafiknämnden och hoppas att det blir en ändring.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Det är dåligt att de inte kan ta betalt som folk på stadsbussen. De tar inte kontant betalning, de tar inte kortbetalning. Vi med tjänstetelefon är inte intresserade av att betala SMS-biljetter och det är inte särskilt smidigt eller lockande att lägga ut 200+ kr på ett Jojo-kort när man bara ska hem från en restaurang. Att åka till restaurangen hemifrån kommer inte ens på fråga om man inte redan har ett Jojo-kort liggande hemma.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Jag som göteborgare brukar oftast åka till skåne för att umgås med mina vänner och om jag jämför skånetrafiken med västtrafiken så är skånetrafiken betydligt mycket billigare. Om man nu ska åka en sträcka som tar 1 timme, västtrafik tar då runt 100kr medans skånetrafiken tar endast runt 40-50kr. Jag har varit nöjd med skånetraffiken dom håller tiderna bra och jag har bara en gång upplevt att ni har haft försening och då var det när jag skulle ta öresundståget från lund till göteborg. Fortsätt håll era priser så låga!

Arga resenärer

mer än ett år sedan

Under våra resor med skånetrafiken har vi blivit fysiskt, psykiskt och verbalt illa behandlade. Jag blev klämd mellan två dörrar när jag höll på att lasta våra resväskor på tåget då konduktören visslar i pipan så att dörrarna stängs. Min son (9 år) blir helt hysterisk och börjar gallskrika eftersom han tror att tåget ska köra utan oss. Dessutom så har han sett hur hans mamma en minut innan blev fastklämd mellan två dörrar. Sedan har konduktören mage nog att börja skälla på oss efter det som han hade gjort mot oss. Han ville inte ge ut sitt namn eller uppgifter om sig själv överhuvudtaget. Alla resenärerna såg det som skedde. Min son har fortfarande ångest och blir hysteriskt varje gång vi ska med tåget eller gå över gatan. Vår bröllopsresa blev förstörd eftersom jag hade ont i kroppen efter att ha blivit fastklämd mellan de två dörrarna. På vägen tillbaka från vår resa fick vi vänta på ett tåg i 3 timmar då det var en madonna konsert i köpenhamn. Skånetrafiken brydde sig inte om att sätta in extra tåg och människor slogs och trängde sig på tåget för att komma hem. Ibland är tåget en timme sena och då kommer man för sent till jobb och skola. Det är inte konstigt att fler och fler har börjat samåka och ta bilen till jobbet då tågen alltid är sena samt att man blir illa bemött (gäller inte alla tågkonduktörer, men en stor del av dem). Konduktörerna borde gå en kurs på hur man bemöter resenärerna. Sedan att de går och tror att de är "poliser" som stöddar sig och kan behandla folk så som de känner för det är sjukt. Det hade varit annat om man inte gjort rätt för sig, men om man nu är en trogen pendlare som betalar för åkturerna och sköter sig själv, men ändå blir illa behandlad, då får man sätta en gräns. Skånetrafiken kommer att gå i konkurs så småningom och det kan vi nog lista ut varför det är så -> inkompetens.
De trevliga konduktörerna hoppas jag får ett bättre jobb , för det förtjänar de.
Ett gott råd som vi vill ge till alla tågresenärer är att ni ska använda er av resegarantin. Ta en taxi till jobbet om ni är 15 min sena, spara biljetten för bevis och skicka sedan räkningen till Skånetrafiken. What goes around comes around.
Med vänliga hälsningar/ Er karma

Peter Bornvall

mer än ett år sedan

Jämför med Västtrafik som jag använde mig av under dom tio åren jag bodde i Göteborg och där var det nästan aldrig några problem. Efter flytt tillbaka till Skåne har det bara varit bedrövligt, varje dag undrar man om man ska komma till jobbet lite försenad eller mycket försenad....man förutsätter aldrig att man ska komma i tid. Jag har t.o.m fått be min arbetsgivare om att få gå ner till 90% arbetstid för att inte hela tiden känna stress över att jag ligger på MINUS på mitt flexkonto.
Jag misstänker att psykologer och beteendevetare tjänar bra på att Skånetrafiken sköter sig som dom gör.....många jag känner och pratar med mår psykiskt dåligt och då framförallt stressade p.g.a osäkerheten med att åka kollektivt i Skåne.

Pendlaren

mer än ett år sedan

Varje dag är det ett äventyr att ta sig till jobbet, ska man komma i tid, trotts att man har ofta mer än en timmes marginal? Skånetrafikens hemsida är den sida jag besöker mest, men till ingen nytta då ändringar dyker upp i bästa fall 10 min innan avgång, om det ens kommer någon info.
Att betala dyra priser för betydligt färre avgångar, inställda tåg och försenade tåg, och mer än dubbel så lång resetid ÄR orimligt!
Men vad ska man göra när man inte har några andra färdalternativ? Jag undrar om jag gjorde fel som valde bort bil för det mer miljövänliga tågen!
Skånetrafiken, ni har varit i botten alldeles för länge, jobba er uppåt!! Skärpning!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Sjukt dålig service, dyra priser och tågen kommer i tid kanske 1 gånga av 10. Och å vill folk att man ska åka mer kollektivt, skärpning!

Danne

mer än ett år sedan

Det är det sämsta som finns!

missnöjd

mer än ett år sedan

Öresundståg går tillbaka till stenåldern och tar HUTLÖSA priser för biljetter köpta ombord. Och betala med kort går inte längre, utan handskrivna biljetter...
Jag kommer ALDRIG att åka med dem igen.
Billigare att hyra bil för tusan!

Sökord

Sökord saknas

Möjliga telefonnummerformat

077177777707-717 777 77077-177 77 770771-77 77 77077-1777777045128840004-512 884 00045-128 84 000451-28 84 00045-1288400077177809007-717 780 90077-177 80 900771-77 80 90077-1778090077177441107-717 744 11077-177 44 110771-77 44 11077-1774411