Om Sixt Biluthyrning Göteborg/Almedal Bilia

Dina konkurrenter har använt den här ytan för att berätta om sitt företag. Du vet väl att du som företagare enkelt kan uppdatera din företagsinformation här på Eniro?

Sixt Biluthyrning Göteborg/Almedal Bilia, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
Arbetsgivaravgift-
Aktiekapital-
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för moms-
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

Omdömen om Sixt Biluthyrning Göteborg/Almedal Bilia

kar

mer än ett år sedan

Fantastisk service av Peter. Nu är det andra gången blir jag räddad av samma person. Trevliga personer jobbar där..
Peter! Tusen Tack för om programmering av nyckeln..

Markus Hellke

mer än ett år sedan

Väntetiden på Almedal är 2-3 veckor kortare än andra Bila i Göteborg regionen, detta beror på att Almedal är ökänt för dåligt bemötande och strul, folk försöker undvika dessa i möjligaste mån. Jag hade inne min bil på försäkringsskador 4 gånger på 5 år, jag hade problem och blev besviken varje gång inga undantag. Dåligt utfört med brister, grejer som saknades mm. Viljan att rätta till finns inte och ordet goodwill vet dom inte vad det är men det värsta var bemötandet!
Dock finns det en person som är kalasbra och härlig att ha att göra med och det är Kent på reservdelar i kassan. Om alla var som honom när man köper delar hade jag bara åkt dit, när Kent slutar kommer bygget falla ihop.

Ulf Axelsson

mer än ett år sedan

Jag tycker att det jobbar goa gubbar på Volvo. Den service jag har fått är av högsta klass. Jag bor i Oslo och kör med glädje 35mil för att få service av folk jag litar på : )

Snuvig

mer än ett år sedan

Personalen lunkar omkring lite lojt. Sätter sig tillrätta... tar en slurk på kaffekoppen. Puh! Jag börjar ju inte föränn om en minut... låt kunden vänta... Nummer 18. Jag trodde inte sådana ställen fanns kvar. Nästan värt ett besök bara för att se jargongen.

Eric

mer än ett år sedan

Jag har råkat ut att de gör reparationer utan att meddela kunden.När protesterade blev jag misstänkt att de manipulerade på datorn osh sa att de skcikade meddelandet per post vilket jag hade inte varit med om.

Fredrik

mer än ett år sedan

Atmosfären i lokalen och personalen känns ungefär lika trevlig som en kommunal vårdinrättning.. Det känns som om det är ett nödvändigt ont att behöva anstränga sig att hjälpa kunder.. Sömnigt och trött. Undra vad detta företag lever på? Efter att förgäves försökt få dem att beställa delar vid flertalet tillfällen, de lovar att återkomma och inget händer.. Efter ett samtal till en konkurrerande auktoriserad renaultverkstad gick delarna att skaka fram inom en vecka! Har flertalet transportbilar av detta märke. Kommer aldrig att vända mig till bilia igen, varken när det gäller reservdelar eller inköp av reservdelar och service.

Mange

mer än ett år sedan

Härlig service av Kent i kassan, hjälper till att kolla upp reservdelar och man får prata av sig en stund om Volvobilarna. Han lägger själen i arbetet och är inga konstigheter om man skulle behöva prisuppgifter. Kommer garanterat fortsätta beställa där sålänge övrig personal lär sig utav Kent!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Åkte dit för att kunde inte starta min bil...de felsökte i 6 timmar..en avgift på 3600kr då de tar 600kr/timme. Efter felsökningen sade de att jag måste byta 1 alt 2 delar för 12.000 - 22.000kr annars får jag inte igång bilen..jag tyckte det lät skumt så jag bogserade den till en annan firma som konstaterade att en kabel var av..1500kr fick jag betala till dem och bilen har fungerat jätte bra sen de 4 månaderna..inte nog med så är jag 99% att de skadade bilen..kan tyvärr inte bevisa det pga att en bärgare var inblandad..jag såg hur bärgare hanterade bilen och man såg hur Bilia försökte gömma skadan när de parkerade bilen och att verkstadskillen ljög!
Krävde pengarna tillbaka från Bilia,fick nej! Fick tillbaka mina pengar från Bilia efter att ha kontaktat högre chefer.
Så om ni valt Bilia..stå på er vid problem och Välj annat !
Har inte satt min fot i någon Bilia anläggning sen dess!

Sergio Rios

mer än ett år sedan

Åkte ditt för att reparera en buckla på bilen i februari i år, enligt dem skulle reparation ta en vecka, men istället tog det två veckor. Efter att hämtat bilen märkte jag att en del av bucklan fortfarande var kvar. Jag åkte tillbaka ditt och frågade vad hade hänt, de hade missat det helt enkelt, de bad om ursäkt och lovade att de skulle ringa mig snarast för att reparera bucklan. Jag väntade 3 månader, men de hör inte av sig, så jag ringde dem och det vissa sig att de hade glömt bort det. Till sist fick jag en tid och lämnade in bilen, hämtade den igen efter en och en halv vecka och vet ni vad!? Bucklan va kvar!! Helt otrolig!! Det går inte att reparera sa de, vände ryggen mot mig och gick därifrån. Helt otroligt att en verkstad inte lyckas fixa en liten buckla efter att ha haft bilen i sammanlagt en månad!!!
Som sammanfattning kan jag säga: Fina lokaler och välklädd personal, men sämsta verkstaden någonsin! Otrevlig och okunnig personal!

Kategorier

Sökord

Sökord saknas

Möjliga telefonnummerformat

031760104003-176 010 40031-760 10 400317-60 10 40031-7601040