Om Södertörns Hörsel & Hälsa AB

Södertörns Hörsel & Hälsa riktar sig till alla som vill ha information om hörsel, en föreläsning om t.ex. buller, hörselmätningar, individuell anpassning, råd, med mera. Vi har även formgjutna hörselskydd.

Hörseln

Hörseln är ett av vår fem sinnen vars uppgift är att uppfatta ljud och som gör det möjligt för oss att kunna kommunicera med varandra. När det uppstår en förändring i hörseln kan det bli svårigheter i kommunikationen med andra och det kan få konsekvenser i det sociala livet.

Det kan vara självbilden, identiteten och relationer som påverkas när det uppstår missförstånd och störningar i de olika situationer som finns i livet. För att få en bättre social livssituation kan vara att använda tekniska hjälpmedel som t.ex. en hörapparat eller en förstärkare för tal till telefon.

Anhöriga

Att leva som anhörig till en person med hörsel problem kan ställa stora krav på omgivningen. En individ med hörselnedsättning anser oftast att hans/hennes sociala liv blir begränsat och orkar inte vara på ”topp” hela dagen. Det innebär att anstränga sig att lyssna är koncentrationskrävande och vem orkar ha full koncentration på att lyssna hela dagen. Människor som hör sämre upplevs i allmänhet som oförstående, vilket ofta ger upphov till känslor av mindervärde utanförskap, frustration och aggression. Hörselnedsättningen är ett kommunikationshinder för alla och kräver anpassning från både individen med hörselnedsättningen och de som är normalhörande. Det är ett faktum att individen som har en hörselnedsättning oftast har ansvaret att uppfatta och vara delaktig i samtal. Fast omgivningen har informerats om hörselnedsättningen är det vanligt att omgivningen gång på gång ”glömmer bort” att individen hör sämre eller undviker samtal med individen. Det kan bli att individen med nedsatt hörsel drar sig undan eller undviker situationer som förväntas bli hörselkrävande. Ett förhållningssätt till detta kan på längre sikt bli en känsla av isolering, ensamhet och försämrad livskvalitet. Viktigt är att anhöriga, vänner, arbetskamrater, skolpersonal, elever och vårdpersonal får hörsel kunskap/information om hur det är att ha nedsatt hörsel och hur de kan bli en del av en förbättrad social livssituation för alla.

Individuella hjälpmedel

Gammal som ung kan ha en hörselnedsättning och ha hörseltekniskhjälp som t.ex. en hörapparat. Att anpassa sig till en hörselnedsättning kan vara svårt då risken finns att bli stigmatiserad. Hörselnedsättningen är ett kommunikationshinder och det gäller att på bästa sätt anpassa tillvaron, miljön och individen till en ökad förståelse och ljuduppfattning.

Genom olika coping strategier kan individen och omgivningen få hjälp till självhjälp.

Arbetsplatsanpassning

Är du yrkesverksam och upplever svårigheter att höra på din arbetsplats med hörapparater kan du ansöka om tekniska hjälpmedel att användas på/i jobbet för att förbättra din arbetssituation. T.ex. kan det var mikrofon för att uppfatta tal bättre på möten, hjälpmedel till telefon/mobil/data. Det som görs är en behovsutredning på arbetsplatsen och vi ansöker till försäkringskassan/arbetsförmedlingen. I Sverige är ca 770 000 personer i åldern 16-64 år hörselskadade. Att höra på jobbet är viktigt för att kunna göra ett bra jobb och för att kunna vara med i gemenskapen.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Södertörns Hörsel & Hälsa AB Hörselhjälpmedel, hörapparater, Haninge - 1
  • Södertörns Hörsel & Hälsa AB Hörselhjälpmedel, hörapparater, Haninge - 2
  • Södertörns Hörsel & Hälsa AB Hörselhjälpmedel, hörapparater, Haninge - 3
  • Södertörns Hörsel & Hälsa AB Hörselhjälpmedel, hörapparater, Haninge - 4

Södertörns Hörsel & Hälsa AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Södertörns Hörsel & Hälsa AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

29.01.2013

Org.nr:

5569206005

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

50000

Omsättn.intervall

700 - 999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

47740 Specialiserad butikshandel med sjukvårdsartiklar, 86909 Annan öppen hälso- och sjukvård, utan läkare, 47789 Övrig specialiserad butikshandel, 70210 PR och kommunikation

Exekutiva befattningar/Administration

Ledamot

Ingalill Margareta Olli

Suppleant

Mika Jorma Rylander

Finansiell information

Omsättning

1 037 tkr

Vinstmarginal

1,6 %

Anställda

1