Om Romme Alpin AB

Romme Alpin är den största skidanläggningen utanför fjällvärlden med ett toppmodernt snö- och liftsystem. Romme Alpin är den perfekta anläggningen för en dagstur, men även ett bra alternativ för några nätters övernattning i Romme Alpin Ski Lodge.

Skidåkning

Skidanläggningen Romme Alpin ligger drygt en mil utanför Borlänge i södra Dalarna. Här erbjuds skidåkning i 34 nedfarter från två toppar, i alla väderstreck. Den högsta fallhöjden är på 275 meter och den längsta backen är 2750 meter.

Här finns sex toppmoderna 6-stols liftar som snabbt och smidigt tar dig upp på berget. Utöver dem finns det två släpliftar, sex knappliftar och några skidband. Liftsystemet är effektivt och bekvämt för mycket tid för skidåkning.

Backar & liftar

Varje natt pistas samtliga nedfarter. Därför möts du varje morgon av nypistad randig manschestersnö. Våra pistmaskinsförare lägger mycket tid på att skapa bästa möjliga underlag i alla nedfarterna varje natt under hela säsongen.

Anläggningens 34 nedfarter är av varierande svårighetsgrad från de lättaste gröna nedfarterna till den brantaste svarta backarna Götes Brant, Hällas Hang och Lenas Svarta. Då backarna går i alla väderstreck kan du välja att åka där vädret och underlaget är som bäst för stunden.

Mat & dryck

Maten är en viktig ingrediens i en bra skidresa. Vi tror på bra, närproducerad mat och lagar det mesta själv från grunden. Här finns flera alternativ för er mat- eller fikapaus. Varje ställe har sin egen meny för att passa olika smaker.

Skola & grupp

Romme Alpin är ett perfekt resmål för skolor, företag, föreningar eller andra grupper. Vi hjälper er gärna att arrangera er gemensamma skidresa och har ett bra onlineverktyg till hjälp. Vi har en stor skidutyrning om material saknas.

Till Romme Alpin reser ni smidigt med buss, åker skidor en hel dag och är hemma igen till kvällen, kan det bli bättre?

Om Romme Alpin

En unik sak med Romme Alpin är att det erbjuds skidåkning som i fjällen men på ett nära avstånd. Därmed blir resdagen en hel skiddag. Åka hemifrån på morgonen, åka skidor en hel dag och var hemma igen till kvällen.

Romme Alpin ligger 13 kilometer utanför Borlänge i Södra Dalarna. Avståndet till de större städerna i Mellansverige är Stockholm 22 mil, Uppsala 16 mil, Västerås 13 mil, Enköping 15 mil, Örebro 16 mil och Norrköping 26 mil.

Romme Alpin är en privatägd skidanläggning där alla delar såsom liftar, restauranger, Ski Lodge, skiduthyrning och skidskola drivs i samma regi. Oavsett var du som gäst befinner dig i anläggningen gäller Romme Alpins höga mål för service och gästbemötande.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Romme Alpin AB Skidanläggning, skidbackar, Borlänge - 1
  • Romme Alpin AB Skidanläggning, skidbackar, Borlänge - 2

Romme Alpin AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnRomme Alpin Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande07.06.1983
Org.nr:5562302363
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital500000
Omsättn.intervall100000 - 499999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch93111 Drift av skidsportanläggningar, 77210 Uthyrning och leasing av fritids- och sportutrustning, 49390 Annan landtransport av passagerare, 56100 Restaurangverksamhet, 93290 Övrig fritids- och nöjesverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Bo Emanuel FunckeOrdförande
Bo Emanuel FunckeVerkställande direktör
Oskar Henrik FunckeLedamot
Viktor Emanuel FunckeLedamot
Bo Emanuel FunckeLedamot
Karin Inger Birgitta FunckeSuppleant
Emil Ivar Mattias ForslingRevisor
Björn Alexander ThorénRevisorssuppleant

Omdömen om Romme Alpin AB

Pia

mer än ett år sedan

Ett bra ställe att åka skidor en helg nära Stockholm. Skiduthyrningen är snabb och trevlig. Serviceboden där man kan valla skidor för 40 kr är toppen. Butiken där man köper kläder har toppservice. Lagom många backar och bra system med kön till lifen. Liftpersonalen håller stenkoll på att vi fyller liftarna så att det inte blir kö

Larsa

mer än ett år sedan

Otroligt bra hotell med mycket bra mat och ligger direkt i anslutning till liftarna. Mycket serviceinriktad personal. Ett litet minus är att man inte har städning varje dag.

erik

mer än ett år sedan

Snowparken 1 av 5
Hotelet 2 av 5
backarna 3 av 5

Varning för hotellet, massor av skitungar som springer omkring och maten är värdelös. Passar bra för barnfamiljer.

Johan

mer än ett år sedan

Det får bara inte ta en timme att hyra ett par pjäxor. Särskilt inte när ni bara har öppet 6 timmar.

Max Johansson

mer än ett år sedan

Hur kan man sälja en halv produkt (9 av 23 nedfarter och 7 av 12 liftar öppna) och ta fullt betalt utan att skämmas?

Möjliga telefonnummerformat

024379580002-437 958 00024-379 58 000243-79 58 00024-3795800