Riksdagens ombudsmän JO, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnRiksdagens Ombudsmän
BolagsformStatlig enhet
Datum för upprättande01.01.1975
Org.nr:2021002650
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch84112 Inspektion, kontroll, tillståndsgivning

Exekutiva befattningar/Administration

Omdömen om Riksdagens ombudsmän JO

Thomas Palm

mer än ett år sedan

Glöm Justieombudsmannen och de jurister som påstås arbeta heltid med att kontrollera att lagar och förordningar i Sverige efterlevs. Justitieombudsmannen (JO) avskriver 99% av alla anmälningar. Dessutom behöver de inte ens redogöra för varför, det kan helt enkelt vara att de är trötta och vill gå hem från jobbet den dagen och beslutet går inte att överklaga.

Det behöver gå så långt att en läkare måste tas på bar gärning med byxorna nere för att han ska fällas för övergrepp på barn t.ex. Eller att en polis råkar bli filmad när han styckar någon som han har mördat.

Jag fick min bil förstörd av en bilverkstad i Kungsängen som inte ens fullföljde de åtaganden som de hade tagit betalt för som bilverkstad. Jag anmälde detta till Jo som avskrev ärendet utan motivering.

Jag anmälde att jag hade fått 1000 kr i P-böter av Trafikpolisen i Stockholms län för en bil som jag inte ens använt under den aktuella tidsperioden. Polisen påstår att de hade tagit foton på min bil. När jag ber att få se dessa foton på "min bil" så kan polisen inte visa upp några foton och jag får alltså inte heller pengarna tillbaka. Jag JO-anmäler detta och de avskriver det hela utan motivering.

Jag blev lurad på en Samsung LED-TV som jag köpte hos NetOnNet och som har varit fel på hela tiden sedan dess. Jag anmälde detta till ARN som avskrev det och senare till JO som avskrev det också utan motivering.

Jag felbehandlades av en arrogant läkare på Capio S:t Görans sjukhus/akutmottagning som ledde till att jag förlorade synen på höger öga. Jag JO-anmälde den hemska upplevelsen också, JO avskrev det utan motivering.

En vanlig medborgare i Sverige är helt enkelt helt rättslös därför att rättssystemet fungerar inte. Det handlar om djupt rotad nepotism, tjänster, gentjänster och korruption.

Re He

mer än ett år sedan

JO borde avskaffas,eftersom det finns ingen nytta av JO för svenska samhället. De hjälper inte till hederliga medborgaren i nöden, utan bara bekräftar att tjänsteman gör rätt när de skadar och förstör livet till vanliga medborgaren. När man vänder sig till JO och ber om hjälp,om enskild person , då man får blir nertrampad med smutsiga JO´s fötterna ännu lägre ner. JO´s tjänstemön respekterar varken Människorättigheter, Demokratiprinciper eller Barnkonvenion, därför en enskild medbrogare har alltid felgentemot en svensk tjänsteman och JO nästan alltid bekräftar det. JO finns bara för att bekräfta kommunanställdas eller andra tjänstemannens övermakt över vanliga medborgare.I vissa fall JO ger rätt,kanske, men i de undanagsfall man kan fråga sig :varör de några personerna fick hjälpen, kanske av politiska eller ekonomiska skäl?Vanligtvist JO ger inte rätt till vanliga medborgare som fick problemer pga. svenska tjänstemannens odemoratisk och överrlägsen syn på vanlig medborgare.

PNR

mer än ett år sedan

JO är endast "en tandlös tiger", de bryr sig ej egentligen alls, till det har de dessvärre ej "mandat".
Sverige är en demokratur:/
Bäst vore om alla dessa skattepengar som JO medför att "lägga ner HELT och hållet".