Om Resturang & Evenemang

Kom upp för en kopp kaffe, en vällagad maträtt eller kanske bara ett glas vin i solen. Njut av den vidunderliga utsikten och ta del av temadagar, musikkvällar, festvåning mm.

Läget, högt uppfluget på en klippa med utsikt över Saltsjön, är kanske främst vad som etablerat Fåfängan som en liten Stockholmsklassiker. Fåfängan förenar Stockholms stadskänsla med den blågröna skärgården.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Resturang & Evenemang Festlokal, samlingslokal, Värmdö - 1
  • Resturang & Evenemang Festlokal, samlingslokal, Värmdö - 2
  • Resturang & Evenemang Festlokal, samlingslokal, Värmdö - 3
  • Resturang & Evenemang Festlokal, samlingslokal, Värmdö - 4
  • Resturang & Evenemang Festlokal, samlingslokal, Värmdö - 5

Omdömen om Resturang & Evenemang

anders blomgren

mer än ett år sedan

Riktig godfika i härlig miljö med Stockholmpanorama. Okej, priset blir därefter men det får man ta.

Sophie

mer än ett år sedan

Det enda som talar för detta ställe är utsikten. För 285 kr för brunch förväntar man sig såväl god service som mycket god mat - Här får du varken eller. Vatten i äckliga gamla plastmuggar, plocka undan din egen disk och betala extra för apelsinjuice ur förpackning. Det skrala utbudet är uppradat i ett partytält, som vegetarian kan du få lite potatis, pannkakor, bröd och några salladsblad till brunch. Mitt köttätande sällskap kunde avnjuta snustorr kyckling och lite omotiverade musslor som de slängt fram och låtit dra i några timmar. Hade brunchen kostat 100 kr hade det varit prisvärt, men för 285 kr är det en skandal - Här gör du bäst i att packa din egen matsäck och sätta dig på klipporna och njuta av utsikten gratis

Marcus

mer än ett år sedan

Väldigt snålt! Inte särskilt många rätter att välja mellan och den enda dryck som ingick i det ganska hutlösa priset om 285 kr var kranvatten och bryggkaffe. En sorts bröd etc. De lever på sin fina utsikt och att många hotell inte serverar brunsch under sommaren.

Jenny

mer än ett år sedan

Åt julbord men inte så nöjda...
Seg och halvljummen hummer, litet utbud av mat. Det enda goda var sillen och den var riktigt bra.

Jane Melander

mer än ett år sedan

Jag tycker att Fåfängan är ett trevligt ställe att sitta och fika på.
Fåfängan ligger högt uppe utomhus, med utsikt över hela Stockholm. Trevlig personal.

Anna

mer än ett år sedan

250 kr för en brunch som knappt var en brunch. Sunkig mat och dåligt utbud.

Inte värt pengarna.

Erik Sjödin

mer än ett år sedan

Om du anser att 145 sek är ett skäligt pris för potatissallad från Euroshopper eller med torr rostbiff ur en plastburk då är Fåfängan stället för dig.

Om du dessutom tycker att du som kund alltid har fel då är det ett utmärkt val. På fåfängan har man insett att man som restaurang aldrig behöver anstränga sig för att få kunderna att vilja komma tillbaka

Men utsikten är vacker, men om du vill äta gör det på ett annat ställe. På Folkungagatan finns ett Systembolag och det finns härliga bergknallar på vilka man kan njuta av utsikten utan att få inse att Fåfängan, en av Stockholms vackraste utsiktsplatser förvandlats till en turistfälla av värsta sorten.

anders j

mer än ett år sedan

ett njutbart julbord med bra utsikt

Mp

mer än ett år sedan

Nästan inget fikabröd kvar trots att det var på bästa fikatid. Kaffemaskinen trasig. Dyrt. Men sån fantastisk plats. Synd att det inte förvaltas bättre!

carina

mer än ett år sedan

underbar skaldjurs buffe.

MH

mer än ett år sedan

Skulle avnjuta en god middag med familjen på Fåfängan, maten var så dåligt upplagd för den peng du betalar. Man äter även med ögat. Men det är väl utsikten vi fick betala för...När barnen skulle hämta varsitt glas läsk fylldes det med myror. "ja de kryper in i rören, spola ut dem bara..." var personalens svar. Men som sagt utsikten var bra, men skippa mat och dryck då du ev tänker gå dit!!

Martin

mer än ett år sedan

Gick upp till Fåfängan för att njuta av utsikten. När vi väl var uppe så gick vi in på restaurangen för att köpa en kaffe och en juice. Bägge dryckerna var klart överprisade. Vi kom dit under brunchtid, det var inte särskilt mycket folk där. När vi beställer drycken så säger hovmästaren att vi inte får dricka upp det inne i lokalen utan vi måste gå ut och göra det. Extremt snorkig, Hit kommer jag aldrig gå igen.

Anna

mer än ett år sedan

Kan bara instämma med alla tidigare inlägg. Man plockar inte undan tallrikar och glas. Stället kryllar av sparvar. Man kan inte njuta av utsikten när man slängt pengar rakt ner i sjön för oätlig mat. Till exempel stenhård hamburgare. Löjligt dyrt. Varför reagerar dom inte på att det inte går att "sälja" utsikt hur länge som helst till det allt mer kräsna folket i Stockholms myllret.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Utsikten är fin, sedan slutar upplevelsen. Brunchen kostar 285 kronor och går man med 4 pers kan man inte vara annat än jätte besviken och faktiskt arg. Den när värd högst en hundralapp. Stenhård bröd, äggröra som smakade vatten, prinskorv och spareribs som det mest kreativa, pannkakor som man får grädda själv i flera minuter eftersom stället spar på personal så gott det bara går, kladdkakan troligtvis från Lidl och glass som kostar 19,90 per 2 l. Dotterns konfirmation började så bra, men slutade i stor allmän besvikelse.

Johan

mer än ett år sedan

Jättefint beläget med fin utsikt. Dock inte särskilt imponerad över maten på brunchen.

Svar från företaget

Hejsan Johan och tack för ditt omdöme!

Du får gärna återkomma till vår infoadress med vad du tyckte var mindre bra med maten och vad du möjligen känner saknas så lovar jag att ta upp det med köket. Vi vill givetvis servera dig en produkt som mäter sig eller överträffar vad du förväntar dig!

Med vänlig hälsning
Pär Svensson
Fåfängan

jenny

mer än ett år sedan

Den enda anledningen till att Fåfängan ens får en sol är för att det är en fin utsiktspunkt.

om du inte vill betala mer än 250kr för en brunch och uppleva följande, besvära inte dig att gå upp för backen:
* knäckebröd som har blivit segt
* kött som är för saltat
* betala extra för att dricka juice (vatten, kaffe, te ingår)
* kladdkaka som är butiksköpt och som inte är kladdig
* bröd som inte är värt att ens tugga på.
* kaffe som smakade vatten med en hint av en kaffeböna snabbt doppad i vattnet.

Hade brunchen kostat 100kr skulle jag möjligen gett dem en trea. Med facit i handen hade jag hellre fixat en femstjärnig frukost till min kille istället för de pengarna.

Catarina

mer än ett år sedan

När man har gått hela vägen upp till Fåfängan finns inget annat att välja på, men det var sista gången! Ett otroligt överpris för trist matsedel. Vi, en familj på 4 personer, besvikna allihop. Hade hellre firat min födelsedag på ett trevligare ställe!

Nöjd kund

mer än ett år sedan

Slösa inte era pengar på Stockholms sämsta brunch, dyrt, äckligt och snålt. Dessutom försökte servitörern få oss att betala och gå - vi blev upplysta om att det snart (2 timmar senare) skulle bli en ny sittning - innan vi ens hunnit halvvägs in i ätandet.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Och dyrt skulle lätt kunna vara ett av sthlms bästa ställen. Nu känns det som en turists köa

Sara

mer än ett år sedan

Buffén var ofräsch och dyr. Lokalen var full med matos. Jag åt - vad jag trodde var tomat- och mozzarellasallad - men osten visade sig vara någon osmaklig smältost. Gravlaxen och ostbrickan hade stått framme alldeles för länge. Pannkakssmeten brände fast i laggen och gästerna stod och kämpade utan att få någon hjälp och utan att någon städade upp. På chokladkakan låg is som snabbt smälte till vatten. Det var så konstigt allting.
Jag går aldrig till Fåfängan igen! Det är otroligt att de har mage att ta 250 spänn för en så dålig buffé.

HRSO

mer än ett år sedan

Tog hutlöst betalt för en buffé som dukades av långt före utsatt tid. Vilseledande marknadsföring kring erbjudandet (med avsikt får man anta eftersom företaget inte backat och erbjudit kompensation.) När jag klagade blev jag anklagad för att vara "oförkämd". Ärendet är nu anmält till Allmänna reklamationsnämnden.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Underbar utsikt men det grusas helt av dålig och dyr mat,det var länge sedan en kock brydde sig mindre om vad han serverade....