Om Qd Sverige AB

QD är ett företag som levererar kundnytta genom IT-baserade driftlösningar och ser till att ha marknadens nöjdaste kunder.

Qd Sverige

Vi är den lagom stora drift och helhetsleverantören och vårt uppdrag är att erbjuda komplett IT-avdelning som tjänst och andra driftlösningar inom IT. Genom tillgänglighet och kompetens är vi ett stöd i våra kunders IT-inköp och vi ska aktivt bidra till att utveckla och förbättra våra kunders verksamhet genom att erbjuda kvalitativa tjänster så att deras medarbetare obehindrat kan arbeta, kommunicera, spara, skicka, skriva ut och få stöd vid behov.

Vår kärnverksamhet är IT. Men det är oftast inte våra kunders huvudsakliga syssla och de har för det mesta helt andra prioriteringar än att bygga och underhålla egen IT-kompetens.

Vårt erbjudande

QDs kärnerbjudande är att vara kundens externa IT-avdelning och därmed ha ansvar för hela IT-funktionen med allt från slutanvändarsupport till beslutsunderlag och sedan genomförande av strategiska vägval.

Vi låser inte in kunder i långa avtal, våra avtal är löpande och helt dynamiska uppåt samt nedåt.

Outsourcing av IT är ett stort ansvar som vi axlar med hjälp av våra fantastiska medarbetare som också är vår absolut största tillgång.

Vi har en bra plattform att stå på i form av backoffice system såsom ärendehanteringssystem, CMDB, kundportal och dokumentationsplattform.

Vi vet att denna typ av outsourcing av ansvar kräver en nära relation med stort förtroende mellan oss som leverantör och vår kund. Vi strävar hela tiden efter att överträffa våra kunders förväntan och därmed förtjäna det ansvar vi får.

Extern IT-avdelning

Att företag outsourcar hela sin IT-funktion blir vanligare för var dag som går. Detta är en trend som gör att företaget i fråga kan lägga sitt fokus där det ska ligga - på sin kärnverksamhet! Av erfarenhet vet vi att personberoende inom IT på företag tenderar att bli en risk, samtidigt som det kan vara svårt att kravställa, säkra SLA och hantera större förändringsarbeten och incidenter internt. Genom att outsourca hela eller delar av sin IT-funktion till oss bidrar vi dels med bredare kompetens och fler tekniker, men även riskminimering, där vi har kapacitet och lång erfarenhet av att leverera hela IT-funktioner.

Vi sköter allt som rör företagets IT-struktur enligt era önskemål, antingen hela eller delar av IT-funktionen. I översynen av ert tjänstebehov arbetar vi proaktivt med strategiska lösningar, med hänsyn till omvärlden, risker och innovation. Vi vet också att organisationer och förutsättningar förändras över tid, därför är alltid våra lösningar skalbara i komplexitet för de förändringar och behov som kan uppstå i er organisation.

IT-drift

IT-drift är en tjänst som passar organisationer med affärskritiska system, där man behöver säkerställa hög säkerhet och tillgänglighet. Med hög säkerhet och kompetens, övervakning dygnet runt och några av Sveriges modernaste datacenter erbjuder vi en stabil och säker IT-drift för er organisation.

Man och kvinna möteSom leverantör av er IT-drift ansvarar vi för en stabil och säker drift och övervakning av serverutrustning, operativsystem och applikationer. I våra egna datacenter driftar vi större delen av våra kunders servrar och applikationer. Det är ett aktivt arbete där vi övervakar systemen och agerar snabbt om en incident sker, detta görs dygnet runt, året om. Vi ligger i framkant när det kommer till strategi kring IT-säkerhet och säker servermiljö, ett ständigt pågående arbete för att ligga steget före gentemot de hot och risker som förekommer i internetuppkopplade miljöer.

Arbetsplats som tjänst

Arbetsplats som tjänst ger IT-beställaren sinnesro genom att förenkla hanteringen av datorer från start och genom hela livscykeln.

Arbetsplats som tjänst innebär att vi centralt hanterar er klientplattform. Detta innebär att varje användare har en säker och stabil dator där vi proaktivt minimerar incidenter och kontinuerligt håller mjukvara och applikationer uppdaterade. För era användare innebär det färre avbrott genom löpande automatiserat underhåll som inte påverkar det dagliga arbetet. Tjänsten bidrar därmed till en effektiv och IT-säker arbetsplats.

- Enkel beställning och installation, då vi känner till era specifika behov

- Proaktiv incidentminimering, färre avbrott för era användare genom ett löpande och automatiserat underhåll av datorerna

- Vid supportbehov kan QD Servicedesk ansluta och felsöka datorn utan att användaren behöver vara närvarande

- En säkrare dator, vi säkerställer att patchar, program och antivirus hålls uppdaterat, helt utan avbrott för användaren

- Inventering av mjukvara och hårdvara

- Månadsrapport med prestanda- och hälsostatus

Qd Sverige ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 1
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 2
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 3
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 4
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 5
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 6
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 7
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 8
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 9
  • Qd Sverige AB Uthyrning, Uppsala - 10

Qd Sverige AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

QD Sverige AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

02.06.1989

Org.nr:

5563625986

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

750000

Omsättn.intervall

100000 - 499999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

62030 Datordrifttjänster, 62020 Datakonsultverksamhet, 46510 Partihandel med datorer och kringutrustning samt programvara

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Klas G H S Lövenstad

Ledamot

Kalev Marcus Torleif Lövenstad

Ledamot

Gunnar Oskar Andres Lövenstad

Ledamot

Erik Gustav Lembit Lövenstad

Ledamot

Klas G H S Lövenstad

Ledamot

Astrid Hervor Viktoria Lövenstad

Suppleant

Tomas Arne Lundblad

Suppleant

Gunnar Gilbert Torleif Lövenstad

Extern verkställande direktör

Nils Daniel Håkansson Furmarker

Huvudansvarig revisor

Jonas Fredrik Mårtensson

Visar 4 av 10

Finansiell information

Omsättning

165 171 tkr

Vinstmarginal

5,2 %

Anställda

113