Om PropellerService AB

Propellerreparationer – Propellerförsäljning – Propelleraxlar Propellerservice i Göteborg utför reparationer, service och försäljning av nya och begagnade propellrar samt tillbehör till dessa. Vi kan allt om propellrar och propellerteknik, så just er båt fungerar optimalt. Vi hjälper er även med er Försäkringsskada. Nu finns vi i nya lokaler Propellerservice har efter branden nu flyttat in i nya lokaler på Kvarnvägen 3 i fastigheten Surte Åkeri i Surte. Närmsta granne är Strömbergs Rör & Svets, samt Formverkstaden, Mekanisk verkstad, Surte Plåt och Plåtverkstad finns i fastigheten.

Mer om Propeller-Service AB

Propellerservice har bedrivit sin verksamhet på Ringön sedan 1978. Det startade på Stålverksgatan, och flyttade till Manufakturgatan 5 1996, då granne med Gothenius Varv & Mek Verkstad.

Egentligen så startar allt upp redan några år tidigare. På 1960-talet tillverkades brons-propellrar på Ringön, då i ett företag som bla hade en agentur på motorer för marin och industri. I samband med Propellertillverkningen, så kom det in en del kunder med skadade propellrar som dom önskade få reparerade. Det blev då naturligt en lite reparationsavdelning parallellt med propellertillverkningen.

I början av 70-talet aviserade företaget att man hade för avsikt att flytta företaget och dess verksamhet till Stockholm. Avflyttningen dröjde dock till mitten av 70-talet, men det bedrevs en begränsad verksamhet av reparationer fram till –78 som en filial-verksamhet. Två anställda i företaget, Kenneth Johansson, och Ivar Borlund köpte ut maskinerier, och övertog själva propellerreparationsverkstaden i samma lokaliteter, starten för Propellerservice.

1996 flyttade man således till lokalerna på Manufakturgatan. Några år senare pensionerade sig den äldre av de två herrarna, Ivan Borlund. Kenneth Johansson bedrev verksamheten själv i några år, innan Niklas Berglund kom in i bilden. Niklas kom in i verksamheten på det vis att Kenneth behövde hjälp med svetsnings-arbete bl a.

Kenneth började närma sig pensionsåldern, och önskade sälja sin verksamhet.

Niklas tog över den samma 2003, och har sedan dess bedrivit verksamheten själv.

Sedan övertaget ökar omsättningen stadigt, och försäljning av propellrar och axlar utvecklas mycket väl. Ett stort kontaktnät med leverantörer och kunder knyts upp, för att kunna tillgodose kunders behov.

Den 1:e december 2014 händer det som ej får hända, en total katastrof, företagets lokaler blir förintade i en brand. Propellerservice blir mycket hårt drabbat, då det ej finns något kvar att rädda.

Under 2015 första halvår åtgår det mycket arbete med försäkringsbolag och kunder som yrkar ersättning för de propellrar som förstörts i branden.

Parallellt med detta bedrivs försäljningen av propellrar och axlar, samtidigt som jakten på nya lokaler och ersättningsverktyg fortgår.

Under hösten 2015 börjar man flytta in i nya lokaler på Kvarnvägen 3 i Surte.

Uppförande av svets- och slip-rum blir klart innan årsskiftet.

Verksamheten startar upp igen i samband med Båtmässan i början av januari 2016.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • PropellerService AB Båtmotorer, reparationer, tillbehör, Ale - 1
  • PropellerService AB Båtmotorer, reparationer, tillbehör, Ale - 2
  • PropellerService AB Båtmotorer, reparationer, tillbehör, Ale - 3
  • PropellerService AB Båtmotorer, reparationer, tillbehör, Ale - 4

PropellerService AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnPropellerservice i Göteborg AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande25.11.2009
Org.nr:5567945257
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall3000 - 4999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch33150 Reparation och underhåll av fartyg och båtar

Exekutiva befattningar/Administration

Erik Gustaf Niklas BerglundVerkställande direktör
Erik Gustaf Niklas BerglundLedamot
Bo Thomas EricssonSuppleant

Möjliga telefonnummerformat

03151950003-151 95 00031-51 95 000315-195 00