Om företaget

Propellerreparationer – Propellerförsäljning – Propelleraxlar Propellerservice i Göteborg utför reparationer, service och försäljning av nya och begagnade propellrar samt tillbehör till dessa. Vi kan allt om propellrar och...

Läs mer om företaget
Telefonnummer
031-51 95...
Adress

Kvarnvägen 3

44557 Surte

Senaste årsredovisning

Mer information

Öppettider

Öppet

Omdömen

Företaget har inga omdömen än

Karta

test
KartaGå till kartvy

Få hjälp med din synlighet online

Vi på Eniro vill att det ska vara enkelt för svenska företag att nå ut och växa på internet - därför har vi samlat allt du behöver veta om digital marknadsföring under ett och samma tak.

Bildgalleri

Company image
Company image
Company image
Company image

Om oss

Propellerreparationer – Propellerförsäljning – Propelleraxlar Propellerservice i Göteborg utför reparationer, service och försäljning av nya och begagnade propellrar samt tillbehör till dessa. Vi kan allt om propellrar och propellerteknik, så just er båt fungerar optimalt. Vi hjälper er även med er Försäkringsskada. Nu finns vi i nya lokaler Propellerservice har efter branden nu flyttat in i nya lokaler på Kvarnvägen 3 i fastigheten Surte Åkeri i Surte. Närmsta granne är Strömbergs Rör & Svets, samt Formverkstaden, Mekanisk verkstad, Surte Plåt och Plåtverkstad finns i fastigheten.

Mer om Propeller-Service AB

Propellerservice har bedrivit sin verksamhet på Ringön sedan 1978. Det startade på Stålverksgatan, och flyttade till Manufakturgatan 5 1996, då granne med Gothenius Varv & Mek Verkstad.

Egentligen så startar allt upp redan några år tidigare. På 1960-talet tillverkades brons-propellrar på Ringön, då i ett företag som bla hade en agentur på motorer för marin och industri. I samband med Propellertillverkningen, så kom det in en del kunder med skadade propellrar som dom önskade få reparerade. Det blev då naturligt en lite reparationsavdelning parallellt med propellertillverkningen.

I början av 70-talet aviserade företaget att man hade för avsikt att flytta företaget och dess verksamhet till Stockholm. Avflyttningen dröjde dock till mitten av 70-talet, men det bedrevs en begränsad verksamhet av reparationer fram till –78 som en filial-verksamhet. Två anställda i företaget, Kenneth Johansson, och Ivar Borlund köpte ut maskinerier, och övertog själva propellerreparationsverkstaden i samma lokaliteter, starten för Propellerservice.

1996 flyttade man således till lokalerna på Manufakturgatan. Några år senare pensionerade sig den äldre av de två herrarna, Ivan Borlund. Kenneth Johansson bedrev verksamheten själv i några år, innan Niklas Berglund kom in i bilden. Niklas kom in i verksamheten på det vis att Kenneth behövde hjälp med svetsnings-arbete bl a.

Kenneth började närma sig pensionsåldern, och önskade sälja sin verksamhet.

Niklas tog över den samma 2003, och har sedan dess bedrivit verksamheten själv.

Sedan övertaget ökar omsättningen stadigt, och försäljning av propellrar och axlar utvecklas mycket väl. Ett stort kontaktnät med leverantörer och kunder knyts upp, för att kunna tillgodose kunders behov.

Den 1:e december 2014 händer det som ej får hända, en total katastrof, företagets lokaler blir förintade i en brand. Propellerservice blir mycket hårt drabbat, då det ej finns något kvar att rädda.

Under 2015 första halvår åtgår det mycket arbete med försäkringsbolag och kunder som yrkar ersättning för de propellrar som förstörts i branden.

Parallellt med detta bedrivs försäljningen av propellrar och axlar, samtidigt som jakten på nya lokaler och ersättningsverktyg fortgår.

Under hösten 2015 börjar man flytta in i nya lokaler på Kvarnvägen 3 i Surte.

Uppförande av svets- och slip-rum blir klart innan årsskiftet.

Verksamheten startar upp igen i samband med Båtmässan i början av januari 2016.

PropellerService ABs utvalda länkar

För dig som driver företaget

Att synas online
Vi fixar det åt dig

Att som företagare synas på internet är idag viktigare än någonsin, men digital marknadsföring kan ibland kännas krångligt och tidskrävande. Vi på Eniro kan hjälpa dig med din Google- och Facebook-annonsering samtidigt som vi ser över din sökmotoroptimering, nya hemsida och digitala närvaro.

Närvarokollen
Har du korrekt info på nätet?

Nästan 9 av 10 kunder uppger att de stött på felaktig företagsinformation online. Det skapar en dålig kundupplevelse och påverkar negativt din synlighet på Google.

Hemsidekollen
Bra hemsidor lockar fler kunder

Varannan besökare riskerar att lämna din hemsida om den tar mer än 3 sekunder för att ladda klart. Google älskar snabba och mobilanpassade hemsidor!

Företagsinformation

PropellerService AB

Omsättning

4 209 tkr

Vinstmarginal

8.00 %

Anställda

2

Ytterligare finansiell information och gratis årsredovisning från PropellerService AB finns på Proff.se

Läs mer om företaget på Proff
Juridiskt namn

Propellerservice i Göteborg AB

Org.nr:

5567945257

Bolagsform

Privat aktiebolag

Arbetsgivaravgift

Ja, registrerad

SNI-bransch

33150 Reparationsvarv för fartyg och båtar

Registrerad för moms

Ja

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Datum för upprättande

25.11.2009

Exekutiva befattningar/Administration
Proff logo
Möjliga telefonnummerformat

031519500

03-151 95 00

031-51 95 00

0315-195 00