Om Pingstkyrkan

Vår önskan är att Pingstkyrkan ska vara en plats där alla människor - oavsett om man är van att gå till kyrkan eller aldrig varit där - känner sig välkomna. Har du ingen tro så är du ändå välkommen. Att vi alla människor ska förstå att vi kan ha en levande relation med Jesus. Att vi får vara en kyrka som ger svar, kraft, mening, hopp, och hjälp till det verkliga och vanliga livet som vi alla lever.

Vad tror vi på!

Bibel

Grunden i den kristna tron är Jesus Kristus. Gud sände sin son Jesus, som levde ett syndfritt liv här på jorden. Jesus dog för våra

synder (synd = allt som skiljer oss från Gud) och uppstod på tredje dagen och återvände sedan till himlen.

Det är tron på detta och bekännelsen till Jesus

som person som kan rädda en människa från syndens straff och in i en levande relation med Gud. När en människa kommit till tro döper vi den.

Gud älskar alla människor och vill ha gemenskap med alla säger Bibeln.

Historia

1928 startades Filadelfiaförsamlingen i Oskarshamn. Församlingsbildandet ägde rum i stugan i Väderum, belägen vid nuvarande Västra industriområdet. Stugan i Väderum var samlingsplatsen för intensiv bön och lovprisning. En plats för inre stryka, för att kunna stå för den Gudsuppenbarelse man fått del av.

Den nyvunna välsignelsen kunde man inte behålla för sig själv. Man inbjöd till väckelsemöten i f.d. biograflokalen Valhall. Många hörsammade inbjudan. Att vara ”pingstvän” var inte alltid lätt, de fick möta förakt och t.o.m. bli utestängda från det sociala mönstret. Det som dom hade fått uppleva i mötet med den uppståndne Jesus kunde ingen ta ifrån dom. Inget kunde slå ner deras glädje och inspiration. Att vittna för andra om det som dom fått uppleva drev dom hela tiden. Redan vid årsskiftet 1930-31 var medlemstalet uppe i 82 personer.

Församlingen upplevde att en bra lokal är viktig i deras arbete. Året 1934 köptes lokalen som församlingen använder än idag. Fastigheten heter Myran som ligger på Besvärsgatan. Den har genomgått flera ombyggnader under årens lopp. Barn- och ungdomsverksamheten har varit viktig och redan 1930 startade söndagsskolan. 1956 var antalet barn som var inskrivna i söndagsskolan och bibelklassen 125 stycken. Redan från början har församlingen varit mycket engagerad i missionsarbete på många olika platser över vår jord.

Om oss

Vi är en frikyrka som ligger mitt i Oskarshamn,

i samma hus som Café Shalom och Baltiska Boden.

Vi tillhör Pingströrelsen (www.pingst.se) här i Sverige.

Vi är ca 150 medlemmar och vi träffas varje vecka till olika aktiviteter för alla åldrar.

Alla är varmt välkommna till de olika samlingarna vi har. Du behöver inte vara medlem för att få vara med i de olika aktiviteterna och inte heller måste du tro på Gud.

Kom och gör ett besök eller ta kontakt med oss!

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Pingstkyrkan Kyrkor, samfund, Oskarshamn - 1
  • Pingstkyrkan Kyrkor, samfund, Oskarshamn - 2
  • Pingstkyrkan Kyrkor, samfund, Oskarshamn - 3
  • Pingstkyrkan Kyrkor, samfund, Oskarshamn - 4
  • Pingstkyrkan Kyrkor, samfund, Oskarshamn - 5

Pingstkyrkan, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnPingstförsamlingen i Oskarshamn
BolagsformIdeell förening
Datum för upprättande01.01.1971
Org.nr:8328000347
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattNej, inte registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch94910 Verksamhet i religiösa samfund

Exekutiva befattningar/Administration