Om Pingstkyrkan Karlskorna

Vi vill vara en kyrka mitt i samhället, som inger tro och hopp till brustna människor och alla som längtar efter att närma sig Gud. Med Jesus i centrum vill vi förmedla och gestalta hela evangeliet – till hela människan – i hela världen – hela tiden.

Tro

Tro är mer än teorier, det handlar också om erfarenhet. På olika sätt kan vi erfara Guds närhet och omsorg. Det kan ske i samband med våra gudstjänster som vi firar varje söndag. Då gör vi vårt bästa för att ge möjlighet till en erfarenhet av Jesus och den kristna gemenskapen. Vi börjar i den stora kyrksalen och avslutar på Café Ankaret med fika och samtal.

Men tro kan också växa genom enskild eller gemensam bön, Alpha grupp eller hemgrupper.

Gudstjänst

Kroppen behöver näring och träning för att hållas i form, själen behöver också sitt; social samvaro, läsning, värme och kärlek. Men vi har också ett andligt behov. De existentiella frågorna om livet, om tron och Gud behöver också mötas.

Människans andliga längtan tar sig många olika uttryck. I Sverige och övriga Skandinavien söker vi oss ofta ut i naturen. De storslagna vyerna eller de små detaljerna i en fjärils flykt får oss att tystna och ana. Finns det ändå något, kanske någon, som tänkt, som ville detta och ville mig och mitt liv?

Musik

Sång och musik har under alla tider varit en viktig del av kyrkans uttryck och förekommer i varje gudstjänst och ofta i konserter och liknande sammanhang. De musikaliska uttrycken och formerna spänner över ett stort område, från klassisk musik och traditionella läsarsånger till gospel, jazz och musikal.

Barn & ungdom

I Bibeln står det att barnen är störst i himmelriket (Matt 18:1-7). För Jesus var barnen viktiga, han gav dem av sin tid – så vill vi också göra! I dagens samhälle är det inte självklart att barn möter gamla människor, vi strävar efter att förbättra gemenskapen mellan generationerna, och att man som barn och förälder kan vara tillsammans.

Mission och bistånd

Som en del av Pingstförsamlingens övergripande vision om att förmedla evangeliet om Jesus finns ett omfattande internationellt missionsarbete. Historiskt har ett fokus legat på Afrika, men de senaste decennierna så har även Latinamerika, Europa och Asien varit arbetsområde för våra missionärer och målområde för ekonomiskt/humanitärt stöd.

Missionsrådet samordnar arbetet och verkar för att realisera församlingens vision att genom lokala församlingar hjälpa människor i nöd, både fysiskt, själsligt och andligt. Det kan handla om allt från social hjälpverksamhet som syftar till att bygga förutsättningar för att människor ska klara sig på egen hand, kontinuerligt stöd till att dela tron på Gud, att Jesus blir en del av alla människors liv.

Ekonomiska förutsättningar för missionsarbetet ligger i dels insamlade medel och samarbete med partners, dels inkomster från Pingstkyrkans Second Hand, Pingstkyrkans secondhandbutik på Bergåsa. Dit kan alla som vill skänka saker till försäljning.

I missionsarbetet ingår även stöd till en församling i Izmail i Ukraina. Dit går regelbundet hjälpsändningar med material och ibland även pengar. En av hörnstenarna för detta arbete är Pingstkyrkans Second Hand.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Pingstkyrkan Karlskorna, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnPingstförsamlingen i Karlskrona
BolagsformIdeell förening
Datum för upprättande01.01.1971
Org.nr:8350000553
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch94910 Verksamhet i religiösa samfund, 56100 Restaurangverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration