Om OCD-Centret

OCD-Centret är ett specialist HVB-hem som bedriver dygnet-runt-vård och behandling för individer med tvångssyndrom. Vår verksamhet kan även erbjuda behandling i öppenvård. Vår öppenvårdsverksamhet är helt fristående från OCD-Centret HVB. Vi kan även erbjuda neuropsykologisk och/eller neuropsykiatrisk utredning. Utredning av detta slag ingår inte i behandlingen utan skall ses som ett komplement.

Behandling

Målet med verksamheten är att ge varje elev bästa möjliga förutsättning för att skapa och leva ett mer självständigt liv. På OCD-Centret arbetar vi enligt kognitivt beteendeterapeutiska metoder, med exponering med responsprevention som central behandlingsform. Det innebär att eleven exponerar sig för både inre och yttre ångestskapande situationer och samtidigt avstår från beteenden som ger lättnad i form av neutralisering eller undvikande. Behandlingen sker stegvis och följer elevens svårigheter utifrån en planerad hierarkisk ordning.

Målgrupp

Vi är specialiserade på att behandla personer med tvångssyndrom (OCD) samt andra närbesläktade ångestdiagnoser såsom dysmorfofobi (BDD) och hälsoångest. Vi tar även emot andra ångestproblem som till exempel panikångest och social fobi. Det kan även förekomma neuropsykiatriska diagnoser i samsjuklighet med en ångestproblematik. Vi tar inte emot personer med utagerande beteende, aktivt missbruk eller aktiv psykos. Vi vänder oss till yngre vuxna kvinnor och män över 18 år från hela landet. På OCD-Centret har vi åtta platser. Sex av dessa är heltidsplatser, det vill säga dygnet-runt-vård och behandling. Två av platserna är utslussningsplatser där individen förbereds för att återvända till sin vanliga miljö.

OCD-Centrets utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • OCD-Centret Behandlingshem, omsorgsverksamhet, utredningshem, Uppsala - 1
  • OCD-Centret Behandlingshem, omsorgsverksamhet, utredningshem, Uppsala - 2
  • OCD-Centret Behandlingshem, omsorgsverksamhet, utredningshem, Uppsala - 3
  • OCD-Centret Behandlingshem, omsorgsverksamhet, utredningshem, Uppsala - 4
  • OCD-Centret Behandlingshem, omsorgsverksamhet, utredningshem, Uppsala - 5

OCD-Centret, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnOcd-Centret AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande07.10.2002
Org.nr:5566331210
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch87902 Omsorg och sociala insatser i övriga boendeformer för vuxna

Exekutiva befattningar/Administration

Frank Ulrik StenholmLedamot
Lena Gunilla OlaussonSuppleant
Björn Magnus Wilhelm WestlindhRevisor