Om Novius Ögonklinik

Under 20 år har vi hjälpt unga, medelålders och lite äldre att bli av med sina synfel för att kunna njuta av en tillvaro utan behov av glasögon eller kontaktlinser. Våra ögonkirurgers erfarenhet sträcker sig mycket längre än så och med hjälp av modern utrustning och kunnig personal har kunnat leverera skräddarsydda synfelskorrigerande behandlingar med utmärkta resultat.

Ögonlaser – LASIK (under 45)

ör Dig som är yngre än 45 rekommenderar vi olika typer av ögonlaserbehandlingar för att eliminera Ditt synfel. Det modernaste sättet med minst besvär och snabbast återhämtning är inLASIK (FS LASIK).

I de fall där av olika anledningar detta ingrepp inte är passande så använder vi LASEK-metoden. Vid grava synfel eller tunna hornhinnor rekommenderar vi ICL operationen.

Ögonoperationer – RLE (Över 45)

Även om man som ung har haft, medfödd eller opererat sig till, perfekt syn kommer man med all säkerhet att börja utveckla ålderssynthet (presbyopi*) kring 40 års ålder.

Ålderssynthet kallas oförmågan att fokusera på nära håll som leder till behovet av läsglasögon. Den mest accepterade teorin om ålderssynthetens uppkomst i ögonläkarkåren är den, som vidhåller att den mänskliga linsen i ögat som i unga år är mjuk, elastisk och rörlig, växer och successivt förlorar sin elasticitet, vilket leder till begränsad rörlighet och anpassningsförmåga.

Eftersom det är på den mänskliga linsen som förändringen uppstår så är det logiskt att metoderna som används mest för korrektion av olika synfel i kombination med ålderssynthet utförs på linsen. Dessa är RLE (Refractive Lens Exchange) med multifokal lins eller RLE med monofokal lins för monovision varianten. Monovision innebär att det ledande ögat korrigeras för att kunna se på långt håll och det andra ögat korrigeras för att kunna se på nära håll. Monovision kan även uppnås med ögonlasern.

Synfel

För behandling av de olika synfelen tillämpas olika typer av ingrepp som kallas refraktiva. Alla dessa ingrepp syftar till att ändra ögats brytningsförmåga så att ljusstrålarna ska kunna fokuseras på rätt plats, nämligen näthinnan.

För Din säkerhet använder vi dels modern ögonlaser med oslagbar precission samt alla andra beprövande metoder för synfelskorrigering. De olika ingreppen kompletterar varandra och tillåter valet av en skräddarsydd behandling för varje enskilt fall som syftar till bästa möjliga resultat beroende på de individuella förutsättningarna.

Valet av metod eller kombination av metoder avgörs först sedan man blivit grundligt undersökt av våra ögonläkare och alltid i samråd med dig.

De allra flesta blir av med sitt synfel helt och hållet. Man måste dock vara medveten om att hos ett fåtal personer kan resultatet mer eller mindre påverkas av individuella faktorer som har att göra med vävnadsreaktionen och läkningen.

Skulle i sådana fall en kompletterande behandling bedömas leda till märkbar förbättring av synen, görs denna kostnadsfritt.

Ögonlocksplastik

Novius ögonklinik har lång erfarenhet av ögonlocksplastik. Här kan du känna dig trygg – vi tar hand dom dig före, under och efter operationen.

När vi blir äldre förändras huden. Elasticiteten blir sämre och många av oss får ett tilltagande hudöverskott, vilket kan vara speciellt tydligt på ögonlocken. Den försämrade elasticiteten i vävnaderna gör att det fett som omger ögat kan bukta ut. För att slippa detta kan ögonlocksplastik vara ett bra alternativ. Det är ett estetiskt kirurgiskt ingrepp som skapar ett piggare och yngre utseende runt omkring ögonen.

Det finns olika anledningar att vilja genomgå en ögonlocksplastik. Du kanske upplever besvär med hudöverskott som försämrar sikten, eller önskar att genomföra operationen av rent estetiska skäl. Oavsett din situation hjälper vi dig.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 1
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 2
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 3
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 4
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 5
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 6
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 7
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 8
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 9
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 10

Novius Ögonklinik, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Meditro Aktiebolag

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

13.02.2001

Org.nr:

5566065271

Arbetsgivaravgift

Nej

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

3000 - 4999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

46460 Partihandel med medicinsk utrustning och apoteksvaror

Exekutiva befattningar/Administration

Ledamot

Konstantinos Lenis

Suppleant

Christos Lenis

Huvudansvarig revisor

Carl Jacob Mattias Biderholt

Finansiell information

Omsättning

4 397 tkr

Vinstmarginal

−5,1 %

Anställda

0