Om Norrlandsimporten AB

Dina konkurrenter har använt den här ytan för att berätta om sitt företag. Du vet väl att du som företagare enkelt kan uppdatera din företagsinformation här på Eniro?

Liknande företag i närheten

29.2 kmKamin-Experterna.se

Kamin-Experterna.se

43.9 kmEldabutiken

Eldabutiken

Norrlandsimporten AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnRent & Fint Borgholm AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande21.12.2010
Org.nr:5568349111
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall1 - 49 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch46900 Övrig partihandel

Exekutiva befattningar/Administration

Jenny Linda Marie LindellOrdförande
Jenny Linda Marie LindellLedamot
Elin Linnéa Louise OlssonLedamot
Arne Ola Daniel OlssonSuppleant

Omdömen om Norrlandsimporten AB

Alex Edblom

mer än ett år sedan

Totalt värdelöst företag. Beställde en port 2015, fick först fel som jag returnerade och någon ny har jag inte fått..

Eldin Karlsson

mer än ett år sedan

Köpte en monaco dusch. Kvalitén är riktigt dålig. Slangar har spruckit, hållare har spruckit och lampor har slutat att fungera. Norrlandsimporten går nästintill inte att få tag i. Sakerna dem säljer är billiga men för dyra för den skit man får!

Mattias Åkesson

mer än ett år sedan

Vi köpte ett växthus på 12m2 förra året. Vi fick inte alla grejjer så vi kunde inte sätta upp det. Nu i Maj i år(2016 ) när vi fått det som fattas tog
det tre dagar att sätta ihop skiten. Bristfällig instruktion och överlag dåligt material. Fick själv skruva fast skivorna för att de överhuvudtaget skulle sitta kvar Delar saknades och fönster som inte passar. Leverantören säger att vi monterat fel, detta i mailkonversation då de ej går att få fatt på i via telefon Taket hänger ner på mitten så jag är tveksam att det ens håller en vinter. Det blir jäkligt dyra grönsaker. Vi räknar kallt med att få köpa ett nytt växthus till nästa sommar Det går inte att få tag i dom på ett vettigt sätt. Hoppas att vi tillsammans kan klämma åt dom så såna här företag upphör att existera.

Lars Göran Dahlin

mer än ett år sedan

Jag vann en auktion 29 maj, har inte fått mina saker än. Jag har skrivit till dom och varje gång dom har svarat har dom skrivit att dom ska höra med lagret vad som är fel. Dom skrev 12/6 att varor var på väg än har dom inte kommit.

Johan Flodkvist

mer än ett år sedan

Levererar undermåliga varor och saknar sedan helt kontaktinfo. Smart sätt att undvika att ta sitt ansvar.
Ruffel och båg

Kristoffer Goethner

mer än ett år sedan

Vilket jävla skämtföretag.. "numret har ingen abonent" och går inte att få tag på dom..

Väntat ett halvår på min vara

Jenny Blom

mer än ett år sedan

Akta er för detta bluff- och båg företag!!! Totalt oseriösa och omöjliga att ha kontakt med. Vi har efter månaders tjafs med detta företag nu gjort en anmälan till ARN. De borde ha näringsförbud.

Mikael Andersson

mer än ett år sedan

det oseriöst förtag som ljuger om leverans så
hade beställt där då sa dom att var skickat
med Dhl då fråga efter frakt nr
då skulle dom skicka den nästa vecka
väldigt oseriöst

Håkan Andersson

mer än ett år sedan

Jag beställde ett växthus av detta företag 2014.Leveransen dröjde,så jag försökte kontakta företaget först via mejl (svarade inte). Sen tel,jag ringde dagligen i ett par veckor innan någon svarade.Då sade dom att växthuset var skickat till mig och att det skulle komma nästa vecka.Växthuset kom,men det tog ytterligare en mån.Och vad det gäller växthuset så är det den värsta skräpkvalite man kan tänka sig,det saknades även två st plastpaneler.

Chrille

mer än ett år sedan

"Vann" ett växthus på auktion som sedan kom flera månader efter utlovad leverans.
Värsta skräpkvalitet jag sett, tunnt och rappligt och nästan inget passar ihop. Det här växthuset kommer inte stå kvar för minsta lilla vindpust, så jag skiter i att bygga upp den överhuvudtaget.

Första, enda och sista gången man handlar något från det här skojarföretaget.

Buy quality - cry once...

Valle Valtersson

mer än ett år sedan

Kan instämma helt med de föregående, Har köpt ett växthus, eller vad det ska vara. Jag har aldrig sett något sämre skit och dom påstår att det ska vara kraftigt och stabilt. Fattar inte att man kan lura sina kunder så. Köp något annat istället eller spara pengarna

Roger Martinsen

mer än ett år sedan

Varning... jävla bedragare som gör sig oanträffbara och ej håller vad dom lovar! Skickar fakturor trots att man ej beställt något och sedan har man fuĺlt upp med att bestrida ärendet!
UNDVIK DETTA BLUFFÖRETAG!!!!

Lasse Enqvist

mer än ett år sedan

Fin hemsida . ok personal i kundkänst (broby) resten kan ju åka till ...........

Micke Widell

mer än ett år sedan

Service , leveranser.garantiservice har bara gott att säga om dom

Susan Laggar

mer än ett år sedan

Ingen bryr sig.kommer inte att rekommendera detta urkassa företag

Gäst

mer än ett år sedan

De hade auktion på sin sida förut nu verkar det som att de låter någon annan hålla auktionerna, men kolla ip-numren - det är SAMMA ip-nummer för företagit ifråga och den nya auktionsplatsen.

Sabina

mer än ett år sedan

Norrlandsimporten har en "säljare" som låter nyvaken när jag ringer och är helt ointresserad av att hjälpa kunden. Kommer inte med några förslag hur vi kan lösa problemet med saknade delar till vårt växthus ( ultima 13m). Inte heller har han något telefonnummer till sina kolleger så jag själv kan ringa o prata med dom. odlingssäsongen är i full gång redan pga av försenad leverans. Plantor står o dör i väntan på att komma in i växthuset. Riktig skitkvalite var det på produkten oxå. Inte kul när det är en present. Dessutom har de förstört en av dörrarna vid tillverkning så att den inte går att öppna. Jag kommer aldrig göra affärer igen med dessa oseriösa lurendrejare.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Inga problem alls. Leverans i tid och deras personal installerade den snabbt och proffsigt.
Kaminen har fungerat perfekt

Anonym användare

mer än ett år sedan

Vi köpte en duschkabin som vi fick problem med.Jag kontaktade personalen i Hörby och dom tog tillbaka produkten och vi fick pengarna tillbaka inkl.för de resor vi haft.
Snyggt jobbat !

Anonym användare

mer än ett år sedan

Beställde en badtunna som födelsedagspresent, dom lovade leverans innan jul. början på januari mailade jag dom eftersom badtunnan inte kommit och dom hade inte heller hört av sig. svaret blev att den inte hade skickats från Lettland, där den blev tillverkad. mailade återigen efter ca 2 veckor då jag undrade hur det skulle bli med priset, eftersom den var så försenad. inget svar. mailade återigen efter någon veckar, har sedan dess inte fått något svar. tur att man inte hade betalat i förväg. jag rekomenderar absolut INTE detta företag!!!

Besviken

mer än ett år sedan

Det va nog bara pris som lockade, en fått det man betalade för ;) Satt med kartonger i vardagsrummet 3 månader innan fått alla grejor hem, nu visar sig att det saknas delar fortforande. Med "Omgående" på Norrlandsimporten menar man ca 4-5 veckor!!! Kundsupport....hmmmm....en del att önska också.....klart att det är mänskligt att göra fel.....om man förutsätter att felena rättas till ist för att fnissa i luren eller strunta i svara i telefon!!!

pelle

mer än ett år sedan

Totalt värdelöst företag. Ni gör bäst i att inte beblanda er med detta företag.. Dom lovar mycket men håller tunt. Synd att det inte går att ge minus, då hade dom fått högsta - betyg av mig.

Köpet aldrig något mera från detta bluff företag.

Niklas

mer än ett år sedan

inget passar. hjälpen man får är ett mail där det står det är rätt delar som är skickade lycka till.

fy fan så uselt å nöjd kund garanti är det då jävlar inte.

har man väl börjat montera så är det kört!

Maria

mer än ett år sedan

Jag tycker att Norrlandsimporten är billiga men helt urusla på att få tag i. Försökte ringa och ingen svarade. Dessutom mailade jag och jag fick felaktig studs tillbaka. Vet inte vad jag ska tro. Men Norrlandsimportens kundservice den är obefintlig av någon anledning. Det räcker för mig i alla fall att veta att de tydligen är endast intresserade av sälj.

Åsa Forslund

mer än ett år sedan

Köpte ett stort tält för bil 2015, det rasade nu i vinter men det tycker dom inte att dom har skyldighet att ersätta oss för, jävla blufföretag.

Mikael Backe

mer än ett år sedan

Norrlandsimporten! Ett djävla skämt. Köpte en Monaco duschkabin 2014. Efter några månader havererade delarna på löpande band. Belysning slocknade, duschhyllan släppte eftersom hallarna vittnade sönder, läckage i dusch och duschslang, duschkabin spricker m.m. Kontaktar dem under 2016 och förklarar problemet men de hävdar det inte går på någon garanti. När jag frågar hur lång garanti produkten har så svarar dom inte. Dom ignorerar mig. Tänkte att dom kanske kan göra någon sorts subvention på nya delar men dom verkar inte intresserad av att ha någon god kundrelationer. Norrlandsimporten =en skam för Norrland. Eller en bajskorv i Bastuträsk.

Jörgen

mer än ett år sedan

Om det är någon som vet hur man får kontakt med detta företag är jag tacksam för den informationen

Gerd Cannersten

mer än ett år sedan

KÖP INTE!!!
VARNING för BLUFFÖRETAG!

Samtliga negativa kommentarer stämmer till 100%! OBS - Den felmarkerade kommentaren.

Josefine Bergström

mer än ett år sedan

Så fruktansvärt dåligt företag. Finns inga nummer som fungerar, ingen mejl heller. Har velat häva mitt köp i 3 veckor. Nu fick jag från deras ekonomiavd att det var skickat. Så nu kunde jag äntligen få kontakt med dem. Får se hur detta slutar. Totalt värdelöst. Hur kan ett företag som svea ekonomi ens samarbeta med dem?

Robban Eriksson

mer än ett år sedan

Gå inte på bluffen att du har varan inom den tid dom anger vid köptillfället, lägg på minst ett halvår eller mer.
Sen är frakten så otroligt dyr att det varit billigare att köpa grejorna direkt i butik och då även sluppit det kommande höga-blodtrycket när man ser china kramset som saknar precis allt som har med kvalitet att göra.

Johan Laurin

mer än ett år sedan

Köpte ett växthus på 12m2. Tog 3dygn att sätta ihop skiten. Fick själv borra egna hål för att det skulle passa! Delar saknades och fönster som inte passar. Taket hänger ner på mitten så vi fick stötta upp taket med en påle..

Tonie Lind

mer än ett år sedan

Bluff företag skrivit snart 20 mail och får ingen hjälp med mitt ärende. Har bett om telefonnummer och någon ansvarig på företaget att prata med , men dom hänvisar bara till mailkontakt. Dom borde få näringsförbud

Jan-Erik Håkansson

mer än ett år sedan

jag någonsin haft kontakt med. Tar ut betydligt högre fraktpriser än man anger i sin information. Vid påpekande använder man regelrätta lögner för att försöka rentvå sig. Tänk er för innan ni anlitar detta företag "Containerrally". Ser att jag är i gott sällskap med liknande erfarenheter på denna sidan.....

Missnöjd eventuell kund

mer än ett år sedan

Beställde en växthus i maj och det skulle tillgängligt för leverans i början av juni. Det stod klart och tydligt juni när jag la budet som jag sedermera vann. Att det var en födelsedagspresent är vä egentligen inte relevant men för att va på den säkra sidan så kontaktade jag Containerrally.se och frågade om leverans. Gick över 1 vecka utan svar, jag försökte då via Handyman, inget svar via mailen. Jag ringde och efter ett antal försök och dagar så är det någon som svarar och beskedet blir att den inkommande leveransen är redan slutsåld och me det priserna "Norrlandsimporten" håller så var det inget konstigt.. Jag skulle tydligen få vänta 1 månad ytterligare (?)
Nu är det augusti och jag har nu väntat i över 2 månader sedan första svaret och ingen med återkoppling från företagets sida fastän jag har mailat och frågat IGEN klart besked.. Den arrogans och obefintlig service ni ger skall enligt er utsago på forum och när man pratar med er övervägas hela tiden men att det är därför ni är billiga och det är såå bra försäljning så era leveranser från Asien drar ut på tiden?? Ändå kommer mailen om nya aktioner och erbjudande ut men det är väl själva idéen från er sida? Locka nya kunder men skita i de som redan har "beställt" en vara.. Dom kan gott vänta några månader extra för vi har ju fått "Sveriges lägsta pris". (?)
Jävla skitbettende, man kan vara både bra på pris och återkoppla med leveransbesked på ett ärligt cvis även om det drar ut på tiden, inte bara skita i att höra av sig alls..

Sebastian Sarudis

mer än ett år sedan

VARNING för BLUFFÖRETAG!
Produkterna håller inte utlovad kvalitet och när man reklamerar produkterna får man bara en massa tomma löften men de vidtar inga åtgärder för att kompensera kunden.
Spara era pengar och köp er produkt hos ett riktigt företag istället!

Stig Isaksson

mer än ett år sedan

Inget var bra i mitt ärende som företaget fullständigt nonchalerar. Ta ert ansvar och då inte bara på pappret. Finns något som heter verkligheten som det företaget inte verkar ha en blekaste aning om vad det innebär. Tack för ordet. ..

Stig Isaksson

mer än ett år sedan

Inget var bra. Saknar helt affärsmoral. Skickar en massa skräp från Kina. Påstår varorna är likvärdiga med proffskvalite och verkar tro på det själva. Står och påstår att deras portar är jättebra när jag har facit i min hall på en pall. Kan beskriva deras port med 4 skivor målade med nån färg och en låda med nåt krafs av låg kvalité. Skenor som man kan böja med händerna. En stycken hållit modell tunn. Min skulle vara motorstyrka men det verkar dom inte förstå för jag såg då ingen motor iallafall. Kanske någon kines som glömt o lägga den i där eller var det ägarna på firman som ville luras. Väntar inget ärligt svar från dom
Men fortsätt ni och lura kunder. Jag handlar inte mer där. Tack för ordet...

Robban Bobban

mer än ett år sedan

Finns bara ett ord för Norrlandsimporten... KATASTROF. Kraftigt försenade med varan jag köpte, när jag ringde så ljög dom mig rakt upp i ansiktet. Försäljaren Robin som brukar svara när man ringer är ett stort skämt, han skämmer ut försäljaryrket. Jag rekomenderar absolut INTE Norrlandsimporten till någon.

Monica Lindström

mer än ett år sedan

Påpekar att det fattas delar till växthus,inget svar.Dåligt att svenskt företag inte kan ha svensk beskrivning vill inte rekommendera detta företag till någon

Daniel Babic

mer än ett år sedan

Har nu väntat i 3 månader på min markis. När jag ringde Norrlandsimporten för att kolla hur det ligger till med det så säger de att DHL har hämtat varan den 25/5. Ringer DHL men de hittar inte min försändelse i sitt system.
Går ej att få tag på de, svarar aldrig på mail.
Ett riktigt jävla skitföretag!

Ulrika

mer än ett år sedan

Har beställt ett växthus som nu är två månader försenat i leverans. De skjuter upp leveransdatum hela tiden, men inte genom att kontakta sina kunder, utan jag har fått kontakta dem. Mycket oseriös i mina ögon.

Anonym användare

mer än ett år sedan

det är det sämsta internethandeln jag varit med om. otrevlig personal om man ringer dom. som inte håller vad dom lovar.

Peter Lindbäck

mer än ett år sedan

Jag tyckte allt var bra. Man fick reda på hemsidan att dom har långa leveranstider och jag fick ett mail utav dom när min garageport hade blivit skadad i en omlastning i Skellefteå. Tyvärr hade portmodellen jag valt tagit slut, så jag fick välja en annan portmodell. Som plåster på såret bjöd dom på en portöppnare. De tycker jag var riktigt snällt. Jag har tyvärr inte hunnit montera porten än, men eftersom de or en billig port så räknar jag inte alls med att den ska vara att jämnföra med en höörman eller crawfordport heller.
Så för mig funkade de hur bra som helst och all heder till dom som bjöd på en portöppnare!

Andreas

mer än ett år sedan

Finns bara ett ord som beskriver Norrlandsimporten/Handymann BLUFF. Väntade i över tre månader på min garageport. Blev lovad lev inom 3-4 veckor, när porten inte dök upp så försökte jag kontakta företaget på telefon vilket visade sig vara omöjligt, skickade mail och fick svar att porten håller på att packas för leverans inom en vecka. Men det kom ingen port, så en ny bortförklaring efter bortförklaring. Men tillslut kom porten efter tre månader, började packa upp och ser genast vilken skitkvalitet det är, för att inte tala om monteringsbeskrivningen ett stort skämt. Bara att packa ner och skicka tillbaka. När Schenker kommer och hämtar porten får jag höra att dom hämtar returer nästan dagligen från detta BLUFF FÖRETAGET. Hoppas verkligen ingen handlar där. Ni kommer bli så besvikna.

lars

mer än ett år sedan

inget är bra med norrlandsimporten ab fick en trasig kamin och bemötandet var under all kretik. ett tips gör inte affärer med dom om du kan undvika BETYG MINUS DÅLIGT

SKB

mer än ett år sedan

Beställde en garageport av detta företag.

Blev via email lovad leverans under veckan efter med kommentaren "finns på lager för omgående leverans".
Efter 14dagar fortfarande ingen port och inte hört något så sänder ett email för att se vad som händer.
Får svar efter några dagar att de omgående skall "kika med gubbarna på lagret".
Nästan två veckor senare igen fortfarande inget och vid de här laget har man ju börjat bli lite irriterad och tycker att företaget iaf. skulle kunna höra av sig om något strular. Sänder därmed ett nytt email där jag lägger förslaget att de borde kunna dra av fraktkostnaden som kompensation för allt snurr. Nämner även att jag kommer att kommentera deras tillvägagångssätt på internet (likt detta) positivt eller negativt beroende på hur de bemöter detta.
Istället för att be om ursäkt för allt strul sänder nu företaget kommentaren om att de skall lämna mitt email till sina jurister för att jag hotat att svartmåla dem. Företaget säger även att de har sina "låga" priser pga. långa leveranstider. Men hur kommer de sig då att det flera utav de mottagna email står "finns på lager för omgående leverans", "kommer i nästa vecka", "vi kontrollerar omgående". Tycker detta samt vad andra upplevt med detta företag som dels står omskrivet här men även på andra sidor talar klarspråk med att man ska akta sig för att köpa något av dem. Vill ni försöka nå dem per telefon kan jag bara önska er lycka till för de svarar i princip aldrig på något angivet nummer.

Frågan jag ställer mig är vad hade skett "om" porten hade kommit och något var fel på den när de bemöter sina kunder såhär?

Magnus

mer än ett år sedan

Har man en webbshop får man se till att det är bemannat även under semestertider! Att sen få svar av VD att vi har semester per mail är en lam ursäkt då inget av detta framgår på hemsidan.

Så har ni öppet när det passar er eller har ni öppet för kunderna?

Har valt att inte köpa min kamin här!

Håkan Nilsson

mer än ett år sedan

Riktigt trevlig garageport som var hur bra som helst. Märkte inga svagheter och var enkel att montera för en normalhändig. Priset var chockerande lågt.

Sökord

Sökord saknas

Möjliga telefonnummerformat

09151020309-151 02 03091-51 02 030915-102 03