Om NDT Training Center AB

Vi erbjuder utbildning, examinering, certifiering samt konsulttjänster av hög kvalitet i oförstörande provning samt fordonsbesiktning. Vi genomför även företagsanpassad utbildning på plats hos er.

Vi har utbildning/examinering i oförstörande provning i metoderna:

- Magnetpulverprovning.

- Penetrantprovning.

- Radiografering.

- Ultraljudprovning.

- Induktiv provning.

- Visuell kontroll.

Vi har även utbildning/examinering inom fordonsbesiktning.

Teknisk kontroll – den rätta vägen i kvalitetsarbetet

Vår industri måste för att vara konkurrenskraftig kunna leva upp till kraven att leverera rätt produkt i rätt tid och med rätt kvalitet. I vår tillvaro ingår maskiner och anläggningar av olika storlek och komplexitet, många av dem märker vi inte ens av att de finns, t.ex fjärrvärmeledningarna som löper i marken under våra fötter. En stor del av dessa maskiner och anläggningar kan ställa till avsevärda skador, både mänskliga, materiella och ekonomiska om de inte fungerar som de ska.

Om ett flygplan störtar lider vi stora förluster i form av människoliv men även materiella förluster i det förstörda flygplanet och ekonomiska, i form av minskat flygande med flygbolaget och flygplanstypen.

Varför är kvalitet så viktigt?

Därför är det oerhört viktigt att dessa maskiner och anläggningar står under uppsikt genom periodiska kvalitetssäkringar i form av besiktning och provning. Detta sker inom de mest skilda områden som bilbesiktning, hissbesiktning, kontroll av svetsar i en brokonstruktion, kontroll av vingar i vindkraftverk, bensinmackens lilla burk för luftpåfyllning etc. Kompetenskraven på de som ansvarar för att utföra besiktning och provning måste vara höga.

Teknisk kvalitet: för trygghet och konkurrenskraft

Kvalitet och kostnadseffektivitet blir allt viktigare för industrins konkurrenskraft. Högre krav ställs därför på hur effektivt en konstruktion möter kundernas förväntningar och hur väl den har anpassats för tillverkning och eftermarknad. 

Med olika metoder inom inspektion och provning upptäcks avvikelser och skador i tid. På sikt skapas en ovärderlig erfarenhetsbank. Tillverkningsstörningar i produktion och risken för uppkomna kvalitetsbrister hos kunder kan därefter minimeras.

 Kunnande, engagemang och tvärfunktionellt samarbete avgör hur ett företag lyckas. Att rekrytera välutbildade människor och på olika sätt vidareutbilda egen personal är A och O.Kvalitet och kostnadseffektivitet blir allt viktigare för industrins konkurrenskraft. Högre krav ställs därför på hur effektivt en konstruktion möter kundernas förväntningar och hur väl den har anpassats för tillverkning och eftermarknad. 

Med olika metoder inom inspektion och provning upptäcks avvikelser och skador i tid. På sikt skapas en ovärderlig erfarenhetsbank. Tillverkningsstörningar i produktion och risken för uppkomna kvalitetsbrister hos kunder kan därefter minimeras.

 Kunnande, engagemang och tvärfunktionellt samarbete avgör hur ett företag lyckas. Att rekrytera välutbildade människor och på olika sätt vidareutbilda egen personal är A och O.

NDT Training Center erbjuder personcertifiering och kompletta utbildningsprogram inom oförstörande provning och fordonsbesiktning. Bara under de senaste fem åren har personer från fler än 300 företag deltagit i våra kurser.

För nyrekrytering rekommenderas studenterna från den ettåriga utbildningen Inspektions- och provningstekniker och den tvååriga yrkestekniska högskoleutbildningen Inspektions- och provningsingenjör.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • NDT Training Center AB Utbildning, Västerås - 1
  • NDT Training Center AB Utbildning, Västerås - 2
  • NDT Training Center AB Utbildning, Västerås - 3
  • NDT Training Center AB Utbildning, Västerås - 4
  • NDT Training Center AB Utbildning, Västerås - 5
  • NDT Training Center AB Utbildning, Västerås - 6
  • NDT Training Center AB Utbildning, Västerås - 7

NDT Training Center AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnNdt Training Center Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande09.11.1988
Org.nr:5563381440
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital501000
Omsättn.intervall20000 - 49999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch85600 Stödverksamhet för utbildningsväsendet

Exekutiva befattningar/Administration

Max Peter JohanssonOrdförande
Per Åke Niclas GelangLedamot
Stefan Bert TörngrenLedamot
Max Peter JohanssonLedamot
Joakim Rolf Evald LindahlSuppleant
Jens Peter NybergSuppleant
Rolf Jonny LindblomExtern verkställande direktör
Gustaf Daniel ValterssonRevisor
Nils Johan Peter SödermanRevisorssuppleant