Om Regina Mucwicki Mabrouk - Konstnär & bildvävare

Jag är en passionerad vävare och har vävt så länge jag kan minnas. Jag älskar garn, färg och form och att låta bilden fritt växa fram i varpen. Vävning passar mig perfekt, det tar tid och man använder båda händerna och hela processen blir väldigt meditativ.

Här finns jag

Välkommen till Atelje Edwardgården på Näsvägen 30 i Hedesunda.

Bildvävning

Bildvävning är en konstform där konstnären och hantverkaren är en och samma person. Det är en långsam skapandeprocess och för mig är det viktigt att det får ta sin tid. Det är här nya idéer och bilder föds då jag inte använder mig av förlagor eller kartong. Tekniken i sig bygger på tuskaft, dvs två skäl,m som hela tiden upprepar sig.

Textilmosaik

Förutom bildvävning har jag utvecklat en teknik som jag kallar textilmosaik. Bilden formas av vävda kvadrater och trianglar och mönstret vävs upp av ett upprepande repetitivt mönster De blir oftast abstrakta där geometriska former i alla dess färger och nyanser blir till en helhet av samstämmighet. Här är geometrin och komposition viktiga.

Material

Ull och bomull. Till bildvävarna använder jag växt färgat ullgarn. För att få vissa effekter kan jag använda andra garner, silke, lin och lurex. Eller så spinner jag på slända då jag vill ha någon speciell nyans eller annan effekt.

Bomullsgarn använder jag till textilmosaiken.

Inspiration

Det är en fråga jag ofta får från mina besökare. Min motivvärld är mångfasetterad där varje väv är unik. Jag inspireras mycket av naturens skönhet, årstidernas skiftningar och himlarnas mångfald. Stora och små mirakel. Men också livet självt, existentiella funderingar, människomöten. Den islamiska konstvärlden, kalligrafi eller triviala saker, krukor på rad och dalahästar. Medan jag arbetar med en väv kan hundratals nya bilder dyka upp som till slut realiseras i den färdiga bilden. Det leder också till att jag ofta har flera arbeten på gång samtidigt.

Föreläsningar

Jag erbjuder även föreläsningar om Hedesundavävarna - Harraniavävarna.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in

Regina Mucwicki Mabrouk - Konstnär & bildvävare, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

-

Bolagsform

-

Datum för upprättande

-

Org.nr:

-

Arbetsgivaravgift

-

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

-

Registrerad för moms

-

SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

Finansiell information

Omsättning

-

Vinstmarginal

-

Anställda

-

Kategorier

Sökord

Sökord saknas

Möjliga telefonnummerformat

073652681707-365 268 17073-652 68 170736-52 68 17073-6526817