Om Miklagårds Förskola

Miklagårds Förskola ligger i ett radhusområde mitt i Täby Kyrkby med närhet till bland annat olika kommunikationer, affärscentrum, vårdcentral, öppen förskola och idrottsplats med skog runt om.

Inskolning

En del barn och föräldrar kommer första gången till förskolan på ett studiebesök, enskilt eller i grupp. Detta besök är till för att Ni föräldrar ska få se en förskola och känna Er för om det är den formen av barnomsorg Ni vill ha. För att se vår verksamhet är bästa sättet att göra ett studiebesök utan barn. Det är mycket lättare att se hur vi arbetar när Ni inte är distraherade av Era egna barn. Ni är mera objektiv i Er bedömning när Ni ser personalen arbeta med andras barn. Fråga mycket! Det är ju eventuellt här Ni ska placera det värdefullaste Ni har!

Platsbesked ska komma i god tid så att föräldrar och barn kan förbereda inskolningen. För att förbereda Er kan Ni, när Ni fått besked om plats, ta med Er barnet och komma och titta på förskolan. Kom då på kvällar och helger då Ni kan gå runt och titta på gården i lugn och ro. Ett litet barn förstår oftast inte vad ”börja på förskola” innebär och då är det lättare om Barnen har sett dörren de ska gå in genom, om de gungat i gungorna, grävt i sanden och så vidare. Det är mycket för ett litet huvud att bearbeta.

Aktiviteter

Alla barn är ute minst en gång / dag. Ibland går vi på skogsutflykt i olika åldersgrupper eller till olika lekparker i närområdet.

Femåringarna i hela huset träffas varje dag för språkvila tillsammans med Mariann Kjellman och en heldag varje vecka se Knatteklubben.

Vi går också på olika teatrar i åldersgrupper. Det gör vi för att ge barnen vackra, spännande och lustfyllda upplevelser som stimulerar fantasi, själsliv och skapar inre bilder. Vi försöker gå på olika typer av teatrar som vanlig teater, pantomim- och dockteater och dansföreställningar för att visa barnen att teater kan framföras på olika sätt.

De yngre barnen går på teater nära förskolan och de äldre i Täby Centrum eller i Stockholm. Ibland tar vi också teatergrupper till Miklagård.

Rummen på förskolan är inredda för att tydligt visa vilken pedagogisk verksamhet de är ämnade för. Detta har vi gjort för att barnen lättare ska se möjligheterna och kunna välja aktiviteter.

De stora barnen (3 – 5 år) väljer själva aktivitet tisdag – torsdag under förmiddagen.

Knatteklubben

Alla femåringar på förskolan samlas i en knatteklubb. Just nu träffas de varje torsdag för ett fm.- och em.pass samt för språkvila varje dag.

Under knatteklubben går vi till skogen med medhavd liten matsäck, jobbar med teman, empati, rim och ramsor, hur man är en bra kompis och andra frågor som är viktiga för dem. Vi gör också olika experiment tillsammans som man sedan kan fortsätta att arbeta med i ex. ateljen.

Vi försöker också planera våra teatrar och besök på museer o. dyl. till den här dagen.

Traditioner

Vi tycker det är viktigt att förankra våra svenska traditioner hos barnen. Det ger en trygg grund att stå på och därifrån utvecklas vidare. Kan vi vår egen historia och kultur kan vi lättare lära oss att förstå andras. Vi har också traditioner som är Miklagårds egna. Det är viktigt för att vi ska känna samhörighet, trygghet och glädje. Under hela året firas födelsedagar på förskolan efter överenskommelse med föräldrar.

Föräldrasamverkan

Föräldramöte har vi minst en gång per år, då vi presenterar förskolans verksamhet. Föräldraråd, en föräldrer per avdelning, väljer vi på höstterminens föräldramöte.

Utvecklingssamtal har vi en gång per termin. Då gör vi upp en utvecklingsplan för det enskilda barnet och vilka mål föräldrar och pedagoger tycker är rimliga.

Vi genomför en återkommande föräldraenkät i samarbete med Täby kommun. Resultatet på den bearbetas och presenteras sedan på ett föräldrarådsmöte..

Dessutom träffas vi varje dag när barnen lämnas och hämtas och vi kan ha extra utvecklingssamtal vid behov.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Miklagårds Förskola, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnMiklagårds Förskola Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande18.06.1993
Org.nr:5564659273
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch85100 Förskoleutbildning

Exekutiva befattningar/Administration

Birgit Marie-Anne KjellmanOrdförande
Birgit Marie-Anne KjellmanVerkställande direktör
Birgit Marie-Anne KjellmanLedamot
Eva Charlotte SkoglarLedamot
Hanna Maria BorgströmLedamot
Veronika Mikaela JoachimssonSuppleant
Maria Susanna JohanssonRevisor