Om Mekonomen Butik & Bilverkstad

Vi är en modern Mekonomenbutik med bilverkstad som utför service, reparationer och däckbyten på alla förekommande bilmärken.

Mekonomen Butik & Bilverkstads utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Mekonomen Butik & Bilverkstad, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnGärdets Servicecenter i Mariestad AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande12.01.2009
Org.nr:5567757710
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall5000 - 9999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch45201 Allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar

Exekutiva befattningar/Administration

Ulf Daniel MånssonOrdförande
Ulf Daniel MånssonLedamot
Mattias Emil MånssonLedamot
Jenny Andersson MånssonSuppleant
Lars Olof SkogsbergRevisor

Omdömen om Mekonomen Butik & Bilverkstad

oliver doce

mer än ett år sedan

Mekonomen Bilverkstad / Gärdets Servicecenter AB

Mycket besviken på denna verkstad och deras prisättningsrutiner. Förstår inte hur stackars naiva människor blir snuvade på sitt hederligt intjänade pension eller lön. Allt för att denna sorts verkstad som egentligen ska vara av den ekonomiska arten tar sig friheten att sätta oetiska prisnivåer på de tjänster de utför. 

Var inne med min bil för ett par veckor sedan för ett kostnadsförslag på ett par konkreta punkter som hade framgått ur besiktingsprotokollet. Vi avtalade en tid för detta, återkom dagar därpå till den avtalade tiden. Efter att de konstaterat de punkter som även framgick ur besiktningsprotokollet så skulle notan hamna på ca 7200 kr.
Priset handlade om följande:

-Byte av bromsok och belägg. 
Pris 4200 kr, varav ca 2200 kr var för delarna och ca 2000 kr för arbetet.

-Byte av tändkasset/spole och belägg.
Pris 2600 kr, varav ca 1600 kr var för delen och ca 1000 kr för arbetet.

-Dragkrok som kärvar.
Pris 500 kr för att åtgärda.

Tar de timpris på det eller hur tänker de? Hur långt tid räknade de med att det skulle ta? Två timmar för att byta en tänd kasset och fyra timmar för bromsoket? 

Efter att ha kollat runt lite på nätet så hittade en sida som heter autodoc.se, som var jätte smidig använda. Där kan man skriva in sitt regnummer och få fram de bildelar man är ute efter och som är just till din bilmodell, det finns alla möjliga märken som håller minst lika bra kvalitet om inte bättre en mekonomens egna märken. 

Det jag gjorde var att jag gick in på hemsidan och beställde just dessa delar (tändkasset, bromsok och belägg) till priset av 1700 kr inklusive frakt, jag sparade in 2100 kr och då de skickas från tyskland så tog det 3 arbetsdagar att få hem det, kvaliteten var som sagt minst lika bra om inte bättre en mekonomens egna märke och jag var bara så nöjd med mitt köp. 

Vidare gick jag till den lokala verkstan nära mig, ett lite mindre verkstad men med mycket etiska priser. En mycket professionell mekaniker som hederligt gillar att ägna sig åt sitt jobb och är mer mån om att göra ett bra jobb till ett hederligt pris, inte som i mekonomverkstans fall där de verkar se hur man mjölkar ut pengar ur kunderna.

Efter ha varit hos denne mekaniker så har jag verkligen fått avsmak för verkstadsservice hos mekonomen i mariestad. 

Varför? jo för under under de dryga två och en halvtimme som jag satt där och vänta och hörde hur han i lugn takt och mån om att göra ett så bra jobb så möjligt utförde följande åtgärder på min bil:
-Han bytte bromsok och belägg
-Han bytte tändspolen/kasset
-Han gjorde felkodsökning och korrigerade felkodningen.
-Han bytte en stopplampa
-Han lagade dragkroken som kärvade
-Han byte två däck på de fälgarna som satt på bilen.
-Han spolade rent munstycket på vindrutetorkaren som inte sprutade ordentligt.
-Han fyllde på servoolja

Detta gjorde han på drygt två och en halv timme!? Alltså va gör de där på mekonomens verkstad kan man ju undra, sitter de å pillar sig i naveln mellan varje mutterdrag eller vad är det frågan om?

Inte nog med det, så ville de även ha 550 kr bara för själva kostnadsförslaget, som endast konstaterade det jag från början begärde ett kostnadsförslag om. Detta är ju helt absurt. 

Efter att ha varit på den lokala verkstan så har jag aldrig varit så nöjd med en mekaniker som jag varit med honom. Det kändes verkligen att han gillade sitt jobb och att han var mer mån om att ha nöjda kunder en att bara göra det för pengarnas skull. Med allt han utförde hade hamnade notan hos honom endast på 1400 kr bara för själva arbetet, därefter kostnaderna för de nya däcken, olja och diverse material.

Sammanfattningsvis:

++Sparade in 2100 kr genom att beställa delarna från tyskland (skickades med UPS, fick spårningsnummer och befann sig tre dagar senare vid min dörr)

++Sparade in ca 2100 kr i arbetskostnad genom att vända mig till den lokala verkstan.

-Pris hos Mekonomens verkstad för varor och arbete: ca 7200 kr

+Pris för beställda varor och arbetskostnader hos 
lokala verkstan: ca 3100 kr 

*Kvalitet på den utförda jobbet: 5+ av 5

*Nöjdhetsfaktor på service och 
besparing: 5+ av 5

Så det hela skulle bokstavligen blivit mer än dubbelt så dyrt hos mekonomen trots att däckbyte och diverse inte ens ingick i deras offert. Ögonöppnare är bra och är väldigt tacksam för det. Stort FY till mygleriet och ockrandet.

Möjliga telefonnummerformat

05011517505-011 51 75050-11 51 750501-151 75