Om Malmö Folkhögskola

Hos oss kan du studera i en lugn miljö på en fin gammal gård, bara 15 min från Malmö centrum. Kom hit om du är nyfiken, om du vill ta del av andras erfarenheter eller bara dela med dig av dina egna. Här sker många stimulerande möten mellan människor med olika bakgrund. Vi arbetar ofta med temastudier och projektarbeten där din erfarenhet från arbets- och samhällsliv är en stor tillgång.

Malmö Folkhögskola

Malmö folkhögskola är ett modernt bildningscentrum – en mötesplats för deltagare, företagare, organisationer och konferensgäster. Vi arbetar efter devisen att det vi gör skall vara Kreativt, Omtänksamt, Roligt och Nyfiket. Vi skapar kurser, koncept och projekt av tecken vi ser i tiden.

De allmänna kurserna med möjlighet att välja olika teman utgör skolans traditionella del.

Vi är ett dyslexicentrum för personer som tycker det tar emot att läsa, skriva och/eller räkna.

Vi kan stolt erbjuda en lugn och inspirerande konferensmiljö.

Vi är glada för vår inne- och utemiljö, då vi vet att detta har stor betydelse för vårt välbefinnande och för vår möjlighet till inlärning. I biblioteket framför brasan finns möjlighet att läsa böcker, referensmaterial och tidskrifter. I vår trädgård hämtar man inspiration, njuter av äppelträden, eller bjuder in till en pingismatch!

På skolan finns också Restaurang Mat & Grönt, som serverar frukost, lunch, smårätter, vegetariska alternativ och fika.

Vad är en folkhögskola?

Vill du kunna påverka hur du lär dig saker? På folkhögskolan arbetar du i mindre grupper där vi lär av varandra och vi samtalar mycket. Här möter läraren dig utifrån dina förutsättningar.

Det finns 151 folkhögskolor runt om i Sverige. Det är en studieform för vuxna över 18 år, och skolorna ger normalt företräde för sökande med kort tidigare skolutbildning. Den frihet som folkhögskolorna har att utforma sina kurser utifrån skolornas speciella inriktning och profil ger stora möjligheter för kursdeltagarna att påverka studiernas inriktning och innehåll efter förkunskaper, intressen och behov. Utmärkande för undervisningen är att man ofta arbetar med temastudier och projektarbeten. Här är deltagarnas erfarenhet av arbets- och samhällsliv en stor tillgång för arbetet.

Folkhögskolorna har kurser på olika nivåer med olika inriktningar. De långa kurserna varar från en termin upp till ett eller flera år. All undervisning är avgiftsfri och statligt studiestöd kan sökas.

Allmän kurs, som kan ge behörighet till högskolestudier, är en viktig del av verksamheten och finns på samtliga folkhögskolor. Malmö folkhögskolas allmänna kurser ger dig förutom gymnasiebehörighet möjlighet till fördjupning inom ämnena Samhällskunskap, Interiör, Mode och Konst. Skolan är också ett dyslexicentrum, så oberoende av vilken profil på allmän kurs du väljer att gå kan lärarna stötta dig som tycker det tar emot att läsa, skriva och/eller räkna.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 1
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 2
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 3
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 4
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 5
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 6
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 7
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 8
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 9
  • Malmö Folkhögskola Folkhögskolor, Malmö - 10

Malmö Folkhögskola, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnFöreningen Malmö Folkhögskola
BolagsformIdeell förening
Datum för upprättande25.06.1991
Org.nr:8460040614
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch85592 Folkhögskoleutbildning

Exekutiva befattningar/Administration