VÄRDSHUSET KOPPARTÄLTEN uppfördes på uppdrag av Gustav III under åren 1787-1790 efter den franske arkitekten och konstnären Louis Jean Desprez' ritningar. De kopparklädda och dekormålade tältfasaderna skulle ge intryck av ett härläger i skogskanten. Till en början användes de tre tälten som logement och stallar åt den beridna högvakten.
Kafé Sjöstugan ligger i Nationalstadsparken vid Brunnsvikens norra strand i Bergshamra, Solna. För den som gillar kaffe, bullar, mat, musik och kultur i skön förening är Kafé Sjöstugan rätt plats. Vår målsättning är jobba närproducerat, kravmärkt och ekologiskt. Välkomna!
Värdshuset Kräftan drivs av Lars Gabrielsson och Joakim Henriksson.
Lasse började sin bana i Borås på 80-talet med den egna Svenska Krogen, han har sedan han kom till Stockholm jobbat på KB, varit souschef på Fina Fisken i Trosa, köksmästare på Teaterbaren samt Mårten Trotzig i Gamla stan. Sedan 20 år tillbaka driver han Oscar & Lasse Catering, idag tillsammans med Jocke.
Lasse har det klassiska svenska och franska köket i grunden med inspiration från Italien, han sköter i dag det administrativa samt bokning/planering av festvåning/catering. Jocke och Lasse träffades på Mårten Trotzig där de arbetade tillsammans under några år. Under de år som följde jobbade Jocke på en del olika ställen, samtidigt som han reste en del. Han hamnade så småningom på Sällskapet, först som kock och senare som köksmästare.
Jocke är den som har ansvaret för den dagliga driften av verksamheten.
Välkommen hit!