Om Livsmedelsverket

Livsmedelsverket är en statlig myndighet som har till uppgift att i konsumenternas intresse arbeta för säkra livsmedel, inklusive dricksvatten, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.

Livsmedelsverket är Sveriges expert- och centrala kontrollmyndighet på livsmedelsområdet. Vi arbetar för säker mat och bra dricksvatten, att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.

Mat, dricksvatten och matvanor är centrala för ett hållbart samhälle. Därför är miljöfrågor integrerade i Livsmedelsverkets uppdrag.

Några exempel på hur vi arbetar:

- Vi kontrollerar själva äggpackerier, större mejerier, fiskanläggningar med mera och har ständig kontroll på alla slakterier, totalt drygt 1 200 anläggningar.

- Alla fyrfota djur besiktigas av en veterinär från Livsmedelsverket både före och efter slakt. 2016 besiktigades cirka 3,3 miljoner tamboskap, ren och vilt.

- I Livsmedelsverkets laboratorium analyseras årligen cirka 7 000 prover för att undersöka om det finns läkemedelsrester eller bekämpningsmedel i livsmedel.

- Vår webbplats erbjuder vetenskapligt grundad, oberoende och uppdaterad information om mat. Under 2016 hade den drygt 6,5 miljoner besök.

Livsmedelsverkets utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Livsmedelsverket Myndighet, Uppsala - 1
  • Livsmedelsverket Myndighet, Uppsala - 2
  • Livsmedelsverket Myndighet, Uppsala - 3
  • Livsmedelsverket Myndighet, Uppsala - 4

Livsmedelsverket, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
Arbetsgivaravgift-
Aktiekapital-
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för moms-
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

Omdömen om Livsmedelsverket

Kissen

mer än ett år sedan

Jag tycker det är bra att Livsmedelsverket har en telefon för "allmänna frågor", är det någonting viktigt kan man ringa receptionen som har öppet hela dagen och fråga efter en viss person. Alla jag har pratat med har varit hjälpsamma, trevliga och kunniga!

Kategorier

Möjliga telefonnummerformat

01817550001-817 55 00018-17 55 000181-755 00