Om La-Wi Motor&Bilcenter AB

Med kunskap och utrustning som dagens bilar kräver utför vi service och reparationer på i stort sett alla.

Bromsar

Gnisslande, slipande och skrikande är tre ord som du aldrig ska behöva använda för att beskriva hur dina bromsar fungerar. Om detta påminner dig om hur dina bromsar låter just nu, då är det dags att komma till oss. Det bästa sättet att veta hur mycket tid dina bromsbelägg har kvar är genom att låta oss ta en titt. Vi kommer att inspektera bromsoken, rotorer, trummor, bromsbelägg, bromsvätska, bromsrören och alla andra komponenter i ditt bromssystem. Bromsarna är direkt ansvariga för ditt liv; var ansvarig mot dem så att de kan göra sitt jobb.

Avgassystem

Brinnande bränsle skapar rök och ånga som är farlig. Det finns inget enkelt sätt att helt filtrera dessa saker, men avgassystemet på bilen tar bort en hel del av de skadliga gifterna innan de släpps ut. Om du har hål i ditt avgassystem, så släpps avgaserna innan det är korrekt filtrerat. Detta innebär att farliga kemikalier kan komma in i kupén och sätter då både dig och dina passagerare i riskzonen. Undvik att riskera något och håll avgaserna utanför kupén genom en service av oss på ditt avgassystem.

Motorservice

Motorservice är något som kan variera kraftigt beroende på vad som är felet med motorn eller vad den behöver. Om du märker stora förändringar i bränsleförbrukning, effekt, acceleration eller prestanda relaterat till din motor, slösa inte någon tid och boka tid till din bil idag. Ju snabbare du får bilen kollad av utbildad mekaniker som kan se vad som händer desto mer sannolikt är det att du sparar pengar. Motorservice är också ett bra sätt att undvika större problem. Du vill inte att det slutar med ersättning eller ombyggnad av din motor om du kan undvika det. Vi på LaWi bidrar till att din motor varar.

Drivlina

Drivlina är en term som faktiskt hänvisar till flera olika komponenter. Tillsammans ska komponenterna slutföra uppgiften att leverera kraft till drivhjulen. Det finns många ställen där frågor kan uppstå mellan motorn och drivhjulen. Längs vägen är differentialen, som är en komplex enhet i drivlinan och som låter hjulen på en axel sväng vid olika hastigheter. Det kräver särskild smörjvätska. Med så många delar under ett namn, är det alltid säkrast att ha utbildad personal som undersöker drivlinan om du tror att det kan finnas en chans av ett fel på vägen. Det bästa man kan göra är att få förebyggande kontroller av dessa system för att åtgärda eventuella problem tidigt innan något allvarligt fel uppstår. Hos oss får du snabb och korrekt felsökning med åtgärd vid behov.

Kort om oss

Vi har varit aktivt verksamma sedan 1972 vilket har gett oss mycket erfarenhet av behov och åtgärder. Vi är stolta över vår kunskap och vårt arbete som vi utför dagligen. Vi arbetar med tydlighet och säkerhet för dig som kund, vilket innebär att vi i detalj förklarar vad som skall utföras till vilken kostnad. Vi är stolta över vårt arbete och delar gärna med oss av vår mångåriga kunskap till dig som kund om hur och varför ett problem uppstår med din bil och hur man kan förebygga liknande problem i framtiden.

La-Wi Motor&Bilcenter ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • La-Wi Motor&Bilcenter AB Bilverkstad, Lund - 1
  • La-Wi Motor&Bilcenter AB Bilverkstad, Lund - 2

La-Wi Motor&Bilcenter AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnLarsson och Wiktorsson, Motor och Bilcenter AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande08.11.1960
Org.nr:5560745134
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall5000 - 9999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch45201 Allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar, 45320 Detaljhandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar

Exekutiva befattningar/Administration

Rolf Joachim LarssonOrdförande
Per Arne Thomas HederströmLedamot
Nils Thomas AnderssonLedamot
Rolf Joachim LarssonLedamot
Sara Emilia Angelica ModicaHuvudansvarig revisor

Omdömen om La-Wi Motor&Bilcenter AB

Gunnar Collinder

mer än ett år sedan

Helt klart en av Skånes bästa verkstäder. Alltid vänliga och hjälpsamma. Kör 4 mil enkel dit, men det är det värt.

Anna Anonym

mer än ett år sedan

Hit åker du när du vill hitta en bilverkstad som bemöter dig väl och gör ett bra jobb till ett mycket rimligt pris. Vad mer kan man önska sig?

BS

mer än ett år sedan

Jag kontaktade dem och bad om ett pris på en helservice. Det pris jag fick var ungefär hälften av vad märkesverkstaden begärde. Dröm om min förvåning när de ringer och meddelar att bilen är klar och att det blev ytterligare några hundra billigare. Helnöjd! Nackdelen är att det är ganska så svårt att få tid, men det har uppenbarligen av orsak!

Tobias

mer än ett år sedan

Rekommenderar dem varmt.

Malmöbo

mer än ett år sedan

Jag har bara bra saker att säga. Jättenöjd!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Verkligen en verkstad man kan lita på. Lämnar aldrig bilen någon annanstans.

Dalbybo

mer än ett år sedan

Här skulle kungen kunna lämna sina bilar!
De sätter kunden i centrum och är proffs i alla kategorier!!
SUPER!

Peter Larsson

mer än ett år sedan

Vi har lämnat våra bilar hos La-Wi Motor i dryga 4 år nu. Och alltid blivit bemötta med professionalism och expertis. Jag rekommenderar denna bilverkstad utan att tveka.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Proffsigt utfört arbete till humana och vettiga priser! Jag har alltid blivit otroligt bra bemött av killarna på Lawi och dom har om de har kunnat fixat mina bilar på ett oklanderligt sätt.

Michael K.....

mer än ett år sedan

Följande fel fanns på min Focus:
Bränslepumpens säkring utlöses då bilen startades i minusgrader.
Hörde runt till olika verkstäder (inkl. Hedbergs) med detta problem. Alla stod frågande och hade ingen aaaning vad det kunde bero på, då ville de först att det skulle betalas en undersökningsavgift (kostar ju en hel del). LaWi antog utmaningen och hittade snart felet och notan slutade på fantastiska 593 kr och då ingick en lånebil i priset. Det verkade vara ett skämt då Joakim på LaWi ringde, men icke. Snacka om seriös verkstad! Vart du än bor i landet så är det värt att frakta dit bilen, du lär åtminstone inte bli lurad !!
//Michael i Lund

per

mer än ett år sedan

en bra och hederlig bilverkstad

utombys

mer än ett år sedan

I mitt fall kom jag aldrig dit pga att mek inte hade stor erfarenhet av just mitt fel. Sa att han kanske klarade av det, men rekomenderade en annan.
Detta är ärligt och förtoendefullt.
Jag har fått stort förtroende för denna verkstad och återkommer.

Max Atari

mer än ett år sedan

Topp

Alltid bra bemötande och service utan att ta ut överpriser. Kommer att lämna min bil här så länga jag bor inom köravstånd.

kund

mer än ett år sedan

Alltid bra service, bemötande och jobb i toppklass. Aldrig haft något att klaga på och har anlitat dem sen 2001 då de hade verkstan på macken. Synd att inte alla firmor sköts såhär!!!