Om L Edelstam Konst & Antikviteter AB

Edelstam Konst & Antikviteter grundades 1958 så vi har lång erfarenhet, kunskap och kompetens inom vår bransch. Vi erbjuder intressanta och ovanliga föremål från olika tidsperioder och med olika ursprung. Vi vill ge inspiration för att skapa unika och personliga inredningar. Oavsett om det gäller en 1700-tals spegel eller ett 1920-tals bord är kvalitet den gemensamma nämnaren. Genom vårt stora kontaktnät hjälper vi våra kunder att hitta föremålen som passar dem. De senaste åren har vi arbetat mer och mer med olika inredningsuppdrag. Vare sig det gäller enskilda föremål eller ett helt koncept kan vi hjälpa till för att skapa ditt drömhem. Vi deltar även kontinuerligt på flera mässor och utställningar.

Välkommen till vårt Showroom

Tanken med vårt showroom är inte att visa hela vårt sortiment utan fresta med ett mindre antal av de föremål vi för närvarande har till salu. Ambitionen är att utbudet ska variera och förändras och fungera som ett skyltfönster till vår verksamhet. Låt dig inspireras! Hör gärna av dig om du är intresserad av något föremål eller vill ha mer information.

Erik inredaren

Förutom att handla med antikviteter hjälper jag också mina kunder med inredning. Det kan vara att hitta ett enskilt föremål som ska passa i en viss given miljö eller att skapa en helhetslösning för en hel miljö, vare sig det är ett enskilt rum eller ett helt hem. För att kunna göra ett bra arbete som inredare gäller det att kunna känna av vad kunden tycker om. Det gäller att hitta en harmoni och balans bland föremålen och kunna blanda dem på ett spännande och personligt vis.

I många befintliga hem handlar det ofta om att plocka bort, möblera om och därefter komplettera med föremål som tillsammans skapar en helhet. Naturligtvis gör jag också uppdrag i mer offentlig miljö som till exempel ett kontor eller hotell. I dessa fall är ofta budskapet som en inredning förmedlar det allra viktigaste. Vilket intryck och känsla vill uppdragsgivaren att deras kunder och besökare ska få?

Vår Historia

Edelstam Konst och Antikviteter grundades av Lars Edelstam 1958. Fram till 1986 hade vi vårt galleri i Gamla Stan i Stockholm, då vi flyttade till Östermalm och sedan 2015 har vi en litet showroom på Karlavägen 22. Sedan början av 2000-talet drivs företaget av Erik Edelstam.

Lars deltog aktivt i grundandet av Svenska Konst & Antikhandlareföreningen i början av 1960-talet, och var under åtta år dess ordförande. På senare år även Erik har varit ordförande i föreningen mellan 2008 och 2016. Förutom att vara medlem avSveriges Konst & Antikhandlareföreningen är vi också medlemmar av dess internationella motsvarighet, CINOA. CINOA finns representerade i 23 länder och har ungefär en 5000 enskilda medlemmar över hela världen. Erik är också medlem i styrelsen för CINOA sedan 2006.

Vår Verksamhet

Vår ambition i vårt showroom och på mässor och utställningar är att visa spännande kombinationer och intressanta föremål från 1600-talet fram till början av 1900-talet. Tyngdpunkten ligger dock på gustavianska föremål av bästa kvalitet och möbler från Swedish Grace-perioden på 1920- och 30-talen. Vi hoppas att du som besökare hittar intressanta och ovanliga föremål från olika tidsperioder och olika stilar. Förhoppningsvis kan vi ge inspiration för att skapa en unik och personlig inredning. Oavsett om det är en 1700-tals spegel eller ett art-deco bord, är dock kvaliteten den gemensamma nämnaren.

Om du letar efter något speciellt som vi inte har till salu just nu, kan vi genom vårt stora kontaktnät hjälpa dig att hitta en sådant föremål. De senaste åren har vi arbetat mer och mer med olika inredningsuppdrag. Vare sig det gäller enskilda föremål eller ett helt koncept kan vi hjälpa till för att skapa ditt drömhem. Vi deltar kontinuerligt i flera mässor i Sverige, Antikmässan i Älvsjö i februari månad, Helsingborgsmässan på sommaren och ”Grand Antiques” på Millesgården under hösten. Förutom att köpa och sälja antikviteter, vi även utföra olika typer av värderingar. Under många år har vi anlitats så väl av privatpersoner som av de stora försäkringsbolagen och bankerna för sådana uppdrag.

L Edelstam Konst & Antikviteter ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • L Edelstam Konst & Antikviteter AB Antikviteter, konstföremål, Danderyd - 1
  • L Edelstam Konst & Antikviteter AB Antikviteter, konstföremål, Danderyd - 2

L Edelstam Konst & Antikviteter AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

L. Edelstam, Konst & Antikviteter Aktiebolag

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

18.10.1971

Org.nr:

5561520775

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

1000 - 1499

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

47791 Specialiserad butikshandel med antikviteter och begagnade böcker

Exekutiva befattningar/Administration

Ledamot

Erik Carl Fabian Edelstam

Suppleant

Sofia Louise Edelstam

Revisor

Pär Tomas Randér

Finansiell information

Omsättning

4 126 tkr

Vinstmarginal

13 %

Anställda

1