Om Kustom Kolors

Målvaktsmasker, MC-tankar, bilar, kylskåp, golfklubbor och gräsklippare. Det är några av de saker som stolt bär signaturen paint by Kurta! När det kommer till motivlackering så är det bara fantasin som sätter stopp: — allt går att motivlackera!

Motivlackering

När jag målar använder jag mig av ett flertal olika s.k airbrushes. Bland annat Paasche VL för lite större ytor och olika Iwata för detaljering. Materialet jag målar med är Sikkens basfärger och House of Kolors effektlacker. Nyligen har jag börjat använda E'tac vattenbaserad färg till motiv. Sign painters One Shot färg och Mack penslar är det enda valet för pinstriping.

Innan själva lackeringen börjar, krävs ett noggrant förarbete med rengöring, maskering och slipning för att få en jämn och matt yta att måla på så att färgen sitter kvar. I många fall bör man sedan lägga ett eller ett par lager med primer, som fäster bra mellan grundmaterial och färg. Sedan fortsätter man att arbeta i lager och bakgrunder och motiv växer sakta fram innan det slutligen täcks med klarlack och får torka.

Mer om företaget

Jag som driver företaget heter Kurt Ljungkvist och bor i Avesta med min familj. På fritiden håller jag på med motivlackning på hobbynivå. Det började med att jag lackade mopeden med sprayburkar. Senare ville kompisarna också ha nåt, så jag skaffade en airbrush -74 och så rullade det på tills 80-talet då jag började lacka på heltid. Efter ett tiotal år var jag tvungen att byta jobb på grund av hälsoskäl. Eftersom jag tycker det är så jäkla roligt kunde jag inte hålla mej ifrån motivsprutor och randningspenslar. Jag fortsatte istället på fritiden hemma i garaget. På senare år har det mest handlat om målvaktsmasker, men även elgitarrer, motorcyklar, hjälmar, gräsklippare och detaljering av racebilar. Även en del penselrandning förekommer. En kund lämnade in ett kylskåp för lackering, så allt går att customlackera.

1980 och -82 var jag hos en motivlackare i Kalifornien och hämtade inspiration och stal lite ideer, framför allt om frihandsmålning. 1983 startade jag min lilla hobbyfirma "Kustom Kolors" som hade 30-årsjubileum 2013. 2004 var jag över till staterna igen, för att lacka en dragracebil. I över 30 år har jag signerat mina lackobjekt med "paint by Kurta" så det fick bli namnet på domänen också.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 1
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 2
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 3
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 4
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 5
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 6
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 7
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 8
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 9
  • Kustom Kolors Ytbehandling, Avesta - 10

Kustom Kolors, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
Arbetsgivaravgift-
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för moms-
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration