Vägbeskrivning

kulturarv

gav 994 företag
Karta
 • Storgatan 5
  36197 BODA GLASBRUK
  Visa vägbeskrivning
  0471-24 90...4
  Visa nummer
  Upplevelsebaserat, interaktivt glasmuseum - med fingret på pulsen.The Glass Factory är ett upplevelsebaserat, interaktivt glasmuseum med en kvalitetssäkrad verksamhet, beläget mitt i Glasriket. Museet fungerar som kunskapscentrum och kreativ mötesplats för konstnärer, designers och besökare.
 • Tyresö slott SLOTTET
  13560 TYRESÖ
  Visa vägbeskrivning
  08-519 545...
  Visa nummer
  Stängt
  Tyresö slott, som är en del av Nordiska museet, ligger vackert beläget längst in vid Kalvfjärden söder om Stockholm. Slottet visar idag den siste ägarfamiljens fantastiska hem från sekelskiftet 1900.På området finns flera caféer, en restaurang, en trädgårdshandel och en inredningsbutik. På sommaren bjuder parken på många picknickställen och Notholmen har fina klippor för den badsugne. Välkomna!
 • Haurida Åsen 1
  57892 ANEBY
  Visa vägbeskrivning
  036-830...
  Visa nummer
  Välkommen till Åsens by - Sveriges första kulturreservatPå Åsens by har vi stannat tiden vid anno 1900 för att kunna visa dig hur livet på landet kunde se ut just då.Här kan du ströva runt på egen hand eller delta i olika aktiviteter som ordnas, året runt. Jordbruk med hästkraft, arbetet med djuren, brödbak och stortvätt i brygghuset. Vandra genom det vackra landskapet och njut av lugnet och de vackra vyerna.
 • Svindersviksvägen 15
  13135 NACKA
  Visa vägbeskrivning
  08-519 546...
  Visa nummer
  Öppet
  Svindersvik, som är för litet för att kallas slott eller herrgård, är ett av våra äldsta bevarade sommarnöjen. Det är en exklusiv föregångare till grosshandlarvillorna och våra dagars sommarstugor. Svindersvik är ett stycke välbevarat 1700-tal mitt i det moderna Nacka.
 • Julita gård MUSEET
  64398 JULITA
  Visa vägbeskrivning
  08-519 547...
  Visa nummer
  Julita gård ligger i hjärtat av Södermanland vid sjön Öljaren, cirka 25 km nordväst om Katrineholm. Julita gård ägs och drivs av Nordiska museet. I den bevarade miljön från förra sekelskiftet finns utställningar och evenemang för stora och små.
 • Djurgårdsvägen
  11521 STOCKHOLM
  Visa vägbeskrivning
  08-519 546...
  Visa nummer
  Öppet
  Nordiska museet är Sveriges största kulturhistoriska museum. I samlingarna finns mer än en och en halv miljon föremål, sex miljoner bilder och mycket mer att upptäcka.
 • Elmsta udde 17
  76431 VÄDDÖ
  Visa vägbeskrivning
  0175-308...
  Visa nummer
  Ateljén, på klippan vid Ålands hav, målades vit på sidan ut mot havet för att fungera som ett landmärke för sjöfarare, på landsidan är den röd. Under ordinarie öppettider finns här en guide som berättar om konstnären, författaren, professorn, akademiledamoten, hedersdoktorn, upptäcktsresanden m.m. Albert Engström.
 • Stenportsgatan 11
  53130 LIDKÖPING
  Visa vägbeskrivning
  0510-286...
  Visa nummer
  Skaraborgs Föreningsarkiv är en ideell förening som bildades 1981 av föreningar och organisationer i Skaraborg.Skaraborgs Föreningsarkivs uppdrag är att verka för och bevara föreningars historia. Ett kulturarv för människor idag och i framtiden. Detta sker genom att erbjuda föreningar en säker förvaring av sina arkiv, arkivering, registrering, arkivrådgivning och att handlingarna tillhandahålls för forskning.
 • Sandåkra 615
  27492 SKURUP
  Visa vägbeskrivning
  0411-427...
  Visa nummer
  ohannaMuseet är ett tekniskt- och allmänt museum. Veteranbilar, motorcyklar, vardagliga bruksföremål för hem och arbetsplatser, musikinstrument, leksaker, café, och presentbutik. Här finns tre unika marknadspositiv, Sveriges äldsta bil och mycket mer.
 • Rångsta 215
  74373 BJÖRKLINGE
  Visa vägbeskrivning
  070-577 58...
  Visa nummer
  Viksta Traktormuseum är beläget i Rångsta by i Viksta socken, en gammal by i en gammal bygd. Traktormuseet ägs och förvaltas av en stiftelse, som fått namnet Syskonen Astrid och Valter Anstréns stiftelse för Viksta traktormuseum. Viksta Hembygdsförening är huvudman och utser ledamöter i stiftelsens styrelse.
 • Storgatan 31
  82432 HUDIKSVALL
  Visa vägbeskrivning
  0650-196...
  Visa nummer
  Öppet
  Hälsinglands Museum finner du mitt i Hudiksvall, i ett bankpalats som byggdes om till museum 1937. Både kulturhistoriska och konstinriktade utställningar får ta plats i museet för att på olika sätt beröra både vår historia och vår samtid.
 • Råshult 78
  34371 DIÖ
  Visa vägbeskrivning
  0476-213...
  Visa nummer
  Stängt
  Råshult inbjuder till en fantastisk tidsresa tillbaka till 1700 talet. Det KRAV certifierade caféet erbjuder ekologiska produkter såsom hembakade kakor, glass från Piper, ostkaka med sylt och grädde samt en vegetarisk buffé, Inspirerande performance guidning, med självaste Carl von Linné som ciceron. I receptionsbyggnad finns möjlighet att anordna både konferenser och inbjuda till familjehögtider. Trädgården med sina äppelträd och utsikt över örtagården, skapar en rofylld plats.
 • Skoklostervägen 98
  74696 SKOKLOSTER
  Visa vägbeskrivning
  08-402 30...
  Visa nummer
  Skoklosters slott är ett av världens främsta barock-museer och det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Skimrande praktföremål, triviala ting, lyx och vardag samsas i fältherren Carl Gustaf Wrangels bostad.
 • Hamngatan 4
  11147 STOCKHOLM
  Visa vägbeskrivning
  08-402 30...
  Visa nummer
  (1
  Fest och flärd, frackklädda herrar och damer i frasande sidenklänningar, ostron, champagne och fjortonrätters menyer - det kunde man få uppleva i Hallwylska palatset för hundra år sen. Men det var en ännu vanligare syn i huset att flitiga studenter satt böjda över sina anteckningsböcker.
 • Märta ljungbergsvägen 1
  34135 LJUNGBY
  Visa vägbeskrivning
  0372-148...2
  Visa nummer
  Det är Berättarnätet Kronoberg som bedriver verksamheten Sagobygden. Berättarnätet Kronoberg är en ideell förening som värnar om det muntliga berättandet och vill medverka till att den muntliga berättartraditionen förs vidare. Vi vill sprida kunskap om folkdiktens sagor och sägner samtidigt som vi strävar efter att lyfta fram människors egna berättelser i dagens samhälle. Vi fungerar också som ett kontaktnät mellan människor som är intresserade av berättande.
 • Borggården
  58228 LINKÖPING
  Visa vägbeskrivning
  013-12 23...
  Visa nummer
  Stängt
  Möt medeltiden på Linköpings slott – ett museum för hela familjen! Följ byggnadens 900-åriga historia med hjälp av modeller. I skattkammaren visas kyrkligt silver och unika textilier från sent 1300-tal och framåt. I vår garderob får man prova medeltida kläder. På översta våningen berättas om Slaget vid Stångebro och Linköpings blodbad. Möt även Gustav Vasa och Biskop Brask vid en julmiddag 1523.
kulturarv gav 994 företag