Slottsvägen 113560 Tyresö

Tyresö slott, som är en del av Nordiska museet, ligger vackert beläget längst in vid Kalvfjärden söder om Stockholm. Slottet visar idag den siste ägarfamiljens fantastiska hem från sekelskiftet 1900. #nl# #nl#På området finns flera caféer, en restaurang, en trädgårdshandel och en inredningsbutik. På sommaren bjuder parken på många picknickställen och Notholmen har fina klippor för den badsugne. Välkomna!

Östra Storgatan 2729129 Kristianstad

Regionmuseet Kristianstad är vår största museibyggnad. Det är här du kan besöka de fasta utställningarna, om Kristianstads historia och Skånes landskap genom tiderna, och flera tillfälliga utställningar året om.Här äter du hemlagad mat i museets kafé och kan handla presenter till dig själv eller andra i museibutiken.I samma byggnad, strax innanför entrén, ligger Kristianstads konsthall som visar svensk och internationell samtidskonst.

Djurgårdsvägen11521 Stockholm

Nordiska museet är Sveriges största kulturhistoriska museum. I samlingarna finns mer än en och en halv miljon föremål, sex miljoner bilder och mycket mer att upptäcka.

Stockholm

Labanskolan är en fristående särskola i Uppsala för årskurs 1-9 samt 4-årigt gymnasium. Vi undervisar i alla teoretiska ämnen/ämnesområden och skolan har inriktningen kultur, pedagogisk drama och teater.Vi undervisar enligt grundsär- och träningsskolans läro- och kursplaner samt enligt det individuella programmet för gymnasiesärskolan GySär13.

Västra Storgatan 7429154 Kristianstad

För många är tåg något speciellt, för vissa är det resan med tåg som tänder något och för andra är det själva tågen och loken som ger något varmt i hjärtat. Järnvägsmuseet har något för alla.

Sintervägen 672130 Västerås

LajvVerkstaden är en ekonomisk förening utan vinstdrivande intresse med bas i Västerås, men med projekt som sträcker sig utanför landets gränser. Vi arbetar med lajv som pedagogisk metod och kulturform. Lajv är ett gemensamt berättande där alla har makt att forma och styra berättelsen. Vi vill ge människor intressanta och spännande upplevelser där de får utforska sin egen fantasi och kreativitet. Men det ger även ett utrymme för att våga utmana sig själv och växa.

Slussgatan 141106 Göteborg

Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg är en icke vinstdrivande stiftelse som driver ett kreativt kulturhus för barn och deras vuxna. Här kan alla nyfikna barn leka, upptäcka och lära i ett hus fullt med finurliga saker. Dagliga programpunkter erbjuds inom till exempel barnteater, gestaltning, läsning, matte och naturorienterade ämnen. På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, hans vardagsrum, läskiga monstret, helikoptern och förstås Millan, Mållgan, farmor och mycket mer.

Kaserngården 670365 Örebro

Örebro läns museum är en levande mötesplats för alla åldrar.Genom möte med konst och kulturhistoria vill vi att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. På Örebro slott har vi familjeaktiviteter och visningar året runt och på Siggebohyttans bergsmansgård under sommaren. Vi arrangerar också visningar och vandringar i kulturmiljöer runt om i länet.

Svindersviksvägen 1513135 Nacka

Svindersvik, som är för litet för att kallas slott eller herrgård, är ett av våra äldsta bevarade sommarnöjen. Det är en exklusiv föregångare till grosshandlarvillorna och våra dagars sommarstugor. Svindersvik är ett stycke välbevarat 1700-tal mitt i det moderna Nacka.

Julita gård MUSEET 164398 Julita

Julita gård ligger i hjärtat av Södermanland vid sjön Öljaren, cirka 25 km nordväst om Katrineholm. Julita gård ägs och drivs av Nordiska museet. I den bevarade miljön från förra sekelskiftet finns utställningar och evenemang för stora och små.

Stortorget 2270211 Örebro

Länsstyrelsen i Örebro län har regeringens uppdrag att främja en hållbar utveckling och göra verklighet av nationella mål utifrån länets förutsättningar. Med bred och djup kunskap arbetar vi nära verksamheter, människor och natur och gör avvägningar mellan olika intressen. Detta gör vi med respekt för, och kunskap om, de unika förutsättningar som präglar Örebro län.

Torget29631 Åhus

Är du nyfiken på kultur, historia, konst och film? Söker du kunskap om världen vi lever och har levt i – både om det som varit och det är som är nytt? Då har du kommit helt rätt!

Östra Storgatan 5329131 Kristianstad
Lögebodavägen 1011347 Stockholm

Välkommen till Carl Eldhs Ateljémuseum! Skulptören Carl Eldh (1873-1954) var en av Sveriges mest anlitade konstnärer under 1900-talets första hälft. I mer än tre decennier levde och arbetade han i den ateljé som idag är museum.

Lindvallsplan 1011736 Stockholm

Tidskriften OPERA startade 1978 och är Nordens enda specialtidning för opera och musikdramatik. Vi vänder oss till både operafrälsta och till dem med ett mer nyväckt intresse. OPERA speglar såväl nutid som historia, bredd och fördjupning. Läsekretsen för tidskriften OPERA är unik. Den kännetecknas av hög utbildningsnivå och en aktiv kulturkonsumtion. Något fler kvinnor än män läser OPERA. Enligt vår läsarundersökning är läsvärdet mycket högt. Likaså läsarnas betyg på tidskriften.

Hjortstigen 117071 Solna

Ingridskolan är en vanlig grund- och gymnasieskola anpassad för elever med Asperger Syndrom/ASD (Autism Spectrum Disorder).

Borgvägen 1-511553 Stockholm

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Vår uppgift är att verka för kulturens utveckling och tillgänglighet. Det gör vi genom att fördela och följa upp statliga bidrag. Men vi stödjer och driver också på utvecklingen genom att sprida information och kunskap på olika sätt. Vår utgångspunkt är de nationella kulturpolitiska målen.

Borgvägen 1-511553 Stockholm

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Vår uppgift är att verka för kulturens utveckling och tillgänglighet. Det gör vi genom att fördela och följa upp statliga bidrag. Men vi stödjer och driver också på utvecklingen genom att sprida information och kunskap på olika sätt. Vår utgångspunkt är de nationella kulturpolitiska målen.

Munktellstorget 363343 Eskilstuna

Upplev 180 års svensk industrihistoria! Se b la den första svenska traktorn från 1913 och den första hjullastaren från 1954.

Hamngatan 411147 Stockholm

1 (1)

Fest och flärd, frackklädda herrar och damer i frasande sidenklänningar, ostron, champagne och fjortonrätters menyer - det kunde man få uppleva i Hallwylska palatset för hundra år sen. Men det var en ännu vanligare syn i huset att flitiga studenter satt böjda över sina anteckningsböcker.

Slottsbacken 311130 Stockholm

1 (1)

Här finns praktfulla guldbroderade dräkter från kröningar och kungliga bröllop, förgyllda vagnar, vapen och rustningar. Välkommen!

Skoklostervägen 98-10074696 Skokloster

Skoklosters slott är ett av världens främsta barock-museer och det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Skimrande praktföremål, triviala ting, lyx och vardag samsas i fältherren Carl Gustaf Wrangels bostad.

Narvavägen 13-1711460 Stockholm

Historiska museet är ett av Sveriges största museer. Museets samlingar består av arkeologiska föremål från det geografiska område som idag kallas Sverige. Museets samlingar består också av svensk kyrkokonst. Alltid fri entré!