Om KTC Väst

Vi hjälper våra kunder att säkerställa rätt inomhusklimat och energiprestanda i sina fastigheter.

Varje sparad kilowatt gör skillnad

Fastigheter står för runt 40 % av jordens energiförbrukning. Varje sparad kilowatt för värme, ventilation, kyla och belysning är alltså ett viktigt steg på vägen för att nå lokala och globala klimatmål. Lägre förbrukning betyder ju också sänkta driftskostnader – det finns alltså bara vinnare i detta arbete. Vårt bidrag är att tillsammans med framsynta svenska fastighetsägare energieffektivisera byggnader genom intelligent fastighetsautomation. Sedan 80-talet har vi drivit utvecklingen med nyskapande lösningar och tillämpningar och är idag en av de tongivande aktörerna.

Fastighetsautomation i den digitala tidsåldern

Nyckeln till framgångsrik energieffektivisering är att få fastighetens olika tekniska system att prata med varandra. Detta har varit en utmaning då olika system använt olika standarder för kommunikation. Förutom samarbetssvårigheter mellan systemen har användarna låsts fast i lösningar som de haft svårt att komma ur.

Alla tjänar på öppenhet

Tänk Facebook. Fast istället för människor som kommunicerar fritt över språk- och nationsgränser, är det tekniska system och enheter som utbyter information med varandra och omvärlden. Det är i princip så vi arbetar med fastighetsautomation. Vi tror på öppna system med Internet som infrastruktur, där energimätare, väderstationer, styrsystem och andra delar är en del av nätet på samma sätt som smartphones, datorer och skrivare.

Spar pengar och energi

Vårt synsätt förbättrar möjligheterna att spara energi radikalt. För ju enklare det blir att mäta, styra och kontrollera, desto mer ökar kunskapen om hur varje kilowatt kan utnyttjas så effektivt som möjligt. Med Internet bygger vi i en befintlig infrastruktur, vilket minskar såväl installations- som underhållskostnader samt underlättar framtida utbyggnad och uppgradering. Det öppnar också nya vägar för fastighetsägare, telekombolag, energileverantörer med flera att erbjuda sina kunder smarta boendetjänster.

Våra digitala energiverktyg

Med moderna tekniska system i fastigheten ökar mängden av olika hård- och programvaror, som kräver en serviceorganisation för säker drift. KTC Online är en molnbaserad tjänst som eliminerar behovet av att investera i en egen IT-struktur. Den hjälper stora som små fastighetsägare att minimera sina IT-kostnader, öka driftsäkerheten och hitta nya möjligheter att spara energi.

- Energiuppföljning

- Driftövervakning

- Mätinsamling & Export

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • KTC Väst Byggnadsteknik, samhällsplanering, Göteborg - 1
  • KTC Väst Byggnadsteknik, samhällsplanering, Göteborg - 2

KTC Väst, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnKtc Control AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande21.09.1994
Org.nr:5564933546
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall100000 - 499999 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch71124 Teknisk konsultverksamhet inom energi-, miljö- och VVS-teknik

Exekutiva befattningar/Administration

Rikard Lars Erik StridOrdförande
Rikard Lars Erik StridLedamot
Lars Kenneth StridLedamot
John Tomas BerggrenLedamot
Roger Björn HanellExtern verkställande direktör
Björn Olof Edvard ThunholmRevisor