Om Klubbans Biologiska Station

Klubbans Biologiska Station är Uppsala universitets biologiska station, förlagd vid Gullmarsfjorden i det vackra Fiskebäckskil på Västkusten. Stationen kom till genom en donation till Uppsala universitet 1915 för att stödja forskning och undervisning i marinbiologi, framförallt inom zoologi. Den ursprungliga byggnaden har tillbyggts flera gånger och är idag väl anpassad för undervisningsverksamhet och forskning.

Omgivningarna

Stationen är belägen i Fiskebäckskil, nära färjeterminal och busshållplats. Intill stationen finns badviken, lättillgängligt för såväl insamling av organismer som för bad, och med båt är skärgårdens miljö lätt åtkomlig. I omgivningarna finns också många intressanta platser.

På promenadavstånd från Klubban finns Bokskogen som på våren är fylld av vitsippor och skir grönska. Nordens ark, en park för avel av hotade djur från hela världen, ligger ca 45 minuter från Klubban med bil. Tvärs över fjorden, lätt åtkomligt med den närbelägna färjan, ligger Havets hus, nordens största havsakvarium. I Lysekil finns dessutom tillgång till ett flertal serviceinrättningar.

Bokning

Klubban erbjuder möjlighet för både enskilda forskare och hela kurser att använda stationen i forsknings- eller undervisningssyfte. För bokning, fyll i bokningsformuläret nedan och skicka eller faxa till bokningsansvarig, prefekten för biologisk grundutbildning. Fyll i formuläret så nogrannt som möjligt - det gör det lättare för oss att på bästa sätt möta dina önskemål. Aktuell prislista finns nedan.

Om du till att börja med vill göra en bokningsförfrågan för att se om det finns utrymme på det eller de datum du önskar är du välkommen att skicka ett mail till [email protected]. Ange när du vill komma, i vilket syfte, hur många personer bokningen omfattar och exakta datum.

Kurser

Klubbans biologiska station tillhör Uppsala universitet, men lånas också ut till andra utbildningar för forskning och undervisning. Uppsala universitet ger flera kurser som är helt eller delvis förlagda till Klubban, alltifrån nybörjarkurser i marinbiologi till avancerade fördjupningskurser. Läs mer om kurserna som ges genom att klicka här.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 1
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 2
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 3
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 4
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 5
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 6
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 7
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 8
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 9
  • Klubbans Biologiska Station Utbildning, Lysekil - 10

Klubbans Biologiska Station, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Uppsala Universitet

Bolagsform

Statlig enhet

Datum för upprättande

01.01.1977

Org.nr:

2021002932

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

1000000 - 4999999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

85420 Universitets- eller högskoleutbildning, 72200 Samhällsvetenskaplig och humanistisk forskning och utveckling, 72190 Annan naturvetenskaplig och teknisk forskning och utveckling, 91011 Biblioteksverksamhet, 62030 Datordrifttjänster

Exekutiva befattningar/Administration

Finansiell information

Omsättning

-

Vinstmarginal

-

Anställda

0

Kategorier

Möjliga telefonnummerformat

018471454901-847 145 49018-471 45 490184-71 45 49018-4714549