Om företaget

Välkommen till Kiropraktorkliniken i Kristinehamn och Karlskoga. En kiropraktor är specialiserad på besvär i rörelseapparaten och nervsystemet. De vanligaste problemen en kiropraktor behandlar är ryggsmärtor, ischias, nack- och...

Läs mer om företaget
Telefonnummer
0550-801...
Adress

Kungsgatan 38

68130 Kristinehamn


Mer information

Öppettider

Öppet

8:00 - 16:00

Karta

test
KartaGå till kartvy

Få hjälp med din synlighet online

Vi på Eniro vill att det ska vara enkelt för svenska företag att nå ut och växa på internet - därför har vi samlat allt du behöver veta om digital marknadsföring under ett och samma tak.

Bildgalleri

Company image
Company image
Company image
Company image
Company image

Om oss

Välkommen till Kiropraktorkliniken i Kristinehamn och Karlskoga. En kiropraktor är specialiserad på besvär i rörelseapparaten och nervsystemet. De vanligaste problemen en kiropraktor behandlar är ryggsmärtor, ischias, nack- och axelsmärtor, frusen axel, huvudvärk, yrsel, idrottsskador samt arm-, ben- och bäckensmärtor.

Kiropraktorkliniken

Kiropraktorkliniken i Kristinehamn öppnade 1987 på Södra Torget. 1998 flyttade vi till större lokaler och vår nuvarande klinik på andra sidan av torget på Kungsgatan 38.

Vi fick kiropraktorlegitimation 1989 och 1991 skrev vi vårdavtal med Värmlands Landsting. Avtalet varade fram till 2005 när det avslutades av Landstinget på grund av besparingarna.

Vi har avtal med ett antal lokala företag och med flera försäkringsbolag när det gäller privat sjukvårdsförsäkring.

Mark Griffiths legitimerad kiropraktor

Mark Griffiths utbildade sig till kiropraktor vid Anglo-European College of Chiropractic i England 1987. Dessförinnan hade han studerat till en fil kand i Biological Sciences och därefter till gymnasielärare vid Birmingham University. Han flyttade till Kristinehamn 1987 och öppnade Kiropraktorkliniken tillsammans med Agneta Griffiths. Under tiden har han varit verksam på kiropraktorkliniker i både Örebro och Karlstad.

Marks största intresse är idrott och behandling av idrottsskador. Han har tidigare spelat elitrugby och tävlat på riksnivå i simning och modern femkamp. På senare år har han varit fotbollsledare och tränare. Han försöker leva som han lär med regelbuden motion som den bästa medicinen.

Han vidareutbildar sig regelbundet och de senaste utbildningarna var i akupunktur och rehabilitering.

Agneta Griffiths legitimerad kiropraktor

Agneta inspirerades till att utbilda sig till kiropraktor av Charlotte LeBouef (nu Yde) som jobbade i Kristinehamn och Karlstad under 80 talet. Charlotte Yde åkte vidare till Australien och senare till Danmark där hon är professor och en av europas ledande forskare inom kiropraktik.

Agneta studerade kiropraktik först i Minneapolis, USA men flyttade sedan till England och Anglo European College of Chiropractic. Hon blev kiropraktor 1987 och återvände sedan till hemstaden Kristinehamn där hon öppnade Kiropraktorkliniken tillsammans med kiropraktor Mark Griffiths.

Agneta har alltid varit intresserad av ridning och hon har, tillsammans med sin man, publicerat en vetenskaplig studie "Ryttare och deras ryggar". Hon vidareutbildar sig regelbundet och har ett särskilt intresse för kiropraktisk behandling av barn och hästar.

Kiropraktisk behandling

Huvudmålsättningen vid kiropraktisk behandling är att återställa normal ledfunktion samt att reducera smärtan, främja generell hälsa och öka livskvaliteten. I behandlingen av den enskilde patienten läggs stor vikt vid att se patienten i ett helhetsperspektiv efter en utvärdering. Kiropraktorn använder huvudsakligen händerna i själva behandlingen men använder även andra metoder och tekniker för att återupprätta normal funktion i leder, muskler, bindväv och nervsystem.

Kiropraktisk ledbehandling

En kiropraktor behandlar de besvär eller skador som orsakas av onormal rörelse i leder, muskler, nervsystem och deras inbördes relation. Det övergripande syftet med kiropraktisk ledbehandling/justering kan sägas vara att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. För att åstadkomma detta använda kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är justering, där en låst led frigörs med en snabb och precis rörelse.

Denna snabba och precisa töjning av strukturerna omkring leden, medför en omedelbar reflexorisk avsläppning av överspänd, djup muskulatur som hindrat leden att röra sig normalt. Samtidigt separeras ledytorna och ett klickljud uppstår. I de olika kiropraktiska behandlingsmetoderna eftersträvas hög specificitet för bästa möjlighet att isolera involverad led och tillhörande muskulatur. Behandlingen har oftast en omedelbar neurofysiologisk verkan i form av smärtdämpning och sällan förenad med smärta.

- Specifik ledbehandlin/justering

- Töjningar

- Muskulära tekniker

- Stabiliserande träning

- Övningar, råd och vägledning

Kiropraktorklinikens utvalda länkar

Omdömen

C

C

Mer än ett år sedan

Tack för att ni finns, och har så stor kompetens inom ert område!

För dig som driver företaget

Att synas online
Vi fixar det åt dig

Att som företagare synas på internet är idag viktigare än någonsin, men digital marknadsföring kan ibland kännas krångligt och tidskrävande. Vi på Eniro kan hjälpa dig med din Google- och Facebook-annonsering samtidigt som vi ser över din sökmotoroptimering, nya hemsida och digitala närvaro.

Närvarokollen
Har du korrekt info på nätet?

Nästan 9 av 10 kunder uppger att de stött på felaktig företagsinformation online. Det skapar en dålig kundupplevelse och påverkar negativt din synlighet på Google.

Hemsidekollen
Bra hemsidor lockar fler kunder

Varannan besökare riskerar att lämna din hemsida om den tar mer än 3 sekunder för att ladda klart. Google älskar snabba och mobilanpassade hemsidor!

Företagsinformation

Kiropraktorkliniken

Omsättning

1 693 tkr

Vinstmarginal

28.50 %

Anställda

2

Ytterligare finansiell information och gratis årsredovisning från Kiropraktorkliniken finns på Proff.se

Läs mer om företaget på Proff
Juridiskt namn

Kiropraktorkliniken Griffiths i Kristinehamn Aktiebolag

Org.nr:

5565257473

Bolagsform

Privat aktiebolag

Arbetsgivaravgift

Ja, registrerad

SNI-bransch

86905 Enheter för fysioterapeutisk verksamhet o.d.

Registrerad för moms

Ja

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Datum för upprättande

12.09.1995

Exekutiva befattningar/Administration
Proff logo
Möjliga telefonnummerformat

055080140

05-508 01 40

055-08 01 40

0550-801 40