Om Kiropraktorkliniken

Välkommen till Kiropraktorkliniken i Kristinehamn och Karlskoga. En kiropraktor är specialiserad på besvär i rörelseapparaten och nervsystemet. De vanligaste problemen en kiropraktor behandlar är ryggsmärtor, ischias, nack- och axelsmärtor, frusen axel, huvudvärk, yrsel, idrottsskador samt arm-, ben- och bäckensmärtor.

Kiropraktorkliniken

Kiropraktorkliniken i Kristinehamn öppnade 1987 på Södra Torget. 1998 flyttade vi till större lokaler och vår nuvarande klinik på andra sidan av torget på Kungsgatan 38.

Vi fick kiropraktorlegitimation 1989 och 1991 skrev vi vårdavtal med Värmlands Landsting. Avtalet varade fram till 2005 när det avslutades av Landstinget på grund av besparingarna.

Vi har avtal med ett antal lokala företag och med flera försäkringsbolag när det gäller privat sjukvårdsförsäkring.

Mark Griffiths legitimerad kiropraktor

Mark Griffiths utbildade sig till kiropraktor vid Anglo-European College of Chiropractic i England 1987. Dessförinnan hade han studerat till en fil kand i Biological Sciences och därefter till gymnasielärare vid Birmingham University. Han flyttade till Kristinehamn 1987 och öppnade Kiropraktorkliniken tillsammans med Agneta Griffiths. Under tiden har han varit verksam på kiropraktorkliniker i både Örebro och Karlstad.

Marks största intresse är idrott och behandling av idrottsskador. Han har tidigare spelat elitrugby och tävlat på riksnivå i simning och modern femkamp. På senare år har han varit fotbollsledare och tränare. Han försöker leva som han lär med regelbuden motion som den bästa medicinen.

Han vidareutbildar sig regelbundet och de senaste utbildningarna var i akupunktur och rehabilitering.

Agneta Griffiths legitimerad kiropraktor

Agneta inspirerades till att utbilda sig till kiropraktor av Charlotte LeBouef (nu Yde) som jobbade i Kristinehamn och Karlstad under 80 talet. Charlotte Yde åkte vidare till Australien och senare till Danmark där hon är professor och en av europas ledande forskare inom kiropraktik.

Agneta studerade kiropraktik först i Minneapolis, USA men flyttade sedan till England och Anglo European College of Chiropractic. Hon blev kiropraktor 1987 och återvände sedan till hemstaden Kristinehamn där hon öppnade Kiropraktorkliniken tillsammans med kiropraktor Mark Griffiths.

Agneta har alltid varit intresserad av ridning och hon har, tillsammans med sin man, publicerat en vetenskaplig studie "Ryttare och deras ryggar". Hon vidareutbildar sig regelbundet och har ett särskilt intresse för kiropraktisk behandling av barn och hästar.

Kiropraktisk behandling

Huvudmålsättningen vid kiropraktisk behandling är att återställa normal ledfunktion samt att reducera smärtan, främja generell hälsa och öka livskvaliteten. I behandlingen av den enskilde patienten läggs stor vikt vid att se patienten i ett helhetsperspektiv efter en utvärdering. Kiropraktorn använder huvudsakligen händerna i själva behandlingen men använder även andra metoder och tekniker för att återupprätta normal funktion i leder, muskler, bindväv och nervsystem.

Kiropraktisk ledbehandling

En kiropraktor behandlar de besvär eller skador som orsakas av onormal rörelse i leder, muskler, nervsystem och deras inbördes relation. Det övergripande syftet med kiropraktisk ledbehandling/justering kan sägas vara att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. För att åstadkomma detta använda kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är justering, där en låst led frigörs med en snabb och precis rörelse.

Denna snabba och precisa töjning av strukturerna omkring leden, medför en omedelbar reflexorisk avsläppning av överspänd, djup muskulatur som hindrat leden att röra sig normalt. Samtidigt separeras ledytorna och ett klickljud uppstår. I de olika kiropraktiska behandlingsmetoderna eftersträvas hög specificitet för bästa möjlighet att isolera involverad led och tillhörande muskulatur. Behandlingen har oftast en omedelbar neurofysiologisk verkan i form av smärtdämpning och sällan förenad med smärta.

- Specifik ledbehandlin/justering

- Töjningar

- Muskulära tekniker

- Stabiliserande träning

- Övningar, råd och vägledning

Kiropraktorklinikens utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Kiropraktorkliniken Kiropraktor, Kristinehamn - 1
  • Kiropraktorkliniken Kiropraktor, Kristinehamn - 2
  • Kiropraktorkliniken Kiropraktor, Kristinehamn - 3
  • Kiropraktorkliniken Kiropraktor, Kristinehamn - 4
  • Kiropraktorkliniken Kiropraktor, Kristinehamn - 5

Kiropraktorkliniken, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnKiropraktorkliniken Griffiths i Kristinehamn AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande12.09.1995
Org.nr:5565257473
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall1 - 49
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch86905 Fysioterapeutisk verksamhet o.d.

Exekutiva befattningar/Administration

Mark Andrew GriffithsLedamot
Evy Agneta Ingegärd GriffithsSuppleant

Omdömen om Kiropraktorkliniken

C

mer än ett år sedan

Tack för att ni finns, och har så stor kompetens inom ert område!