Om Kafé Sjöstugan

Kafé Sjöstugan ligger i Nationalstadsparken vid Brunnsvikens norra strand i Bergshamra, Solna. För den som gillar kaffe, bullar, mat, musik och kultur i skön förening är Kafé Sjöstugan rätt plats. Vår målsättning är jobba närproducerat, kravmärkt och ekologiskt. Välkomna!

Mat & Dryck

På Kafé Sjöstugan kan du äta dig mätt. Vi serverar våra egna soppor allt efter årstid och tillgång på goda ekologiska råvaror. Några av favoriterna är Knappsoppa med linser, Höstsoppa med rödbetor, Solsoppa och Grön ärtsoppa. Till soppan får du alltid en liten sallad och Sjöstugans eget bröd med färskost. Vi använder oss såklart av ekologiska råvaror.

Vi bakar vårt eget bröd med surdeg och serverar matiga mackor med till exempel ekologisk brie, äkta salami, rökt kalkon från Tomta, vår egen färskost, pepparrotskeso, hummus eller svart bönröra, tillsammans med säsongens grönsaker.

Under sommaren serverar vi olika sallader. Varför inte prova en grekisk sallad med oliver och feta på vår brygga! Ofta har vi nybakat bröd till försäljning liksom vår egentillverkade muesli med enbart ekologiskt innehåll. För oss är det viktigt att följa årstidernas växlingar.

Butiken

Sjöstugan har mycket att erbjuda, som till exempel vår egen muesli, Weleda salvor, knäckebröd och rättvisemärkta leksaker. Vi har också torkad mango, Johan Sjölanders vackra fotobok "Stockholms Nationalstadspark", underbara fårskinn från Dalarna, god choklad och mycket annat. Kanske du kan hitta något som present till dig själv eller någon som du tycker om!

Kurser, filosofi, sång och slöjd på Sjöstugan

- På Sjöstugan har du möjlighet att vara med på slöjdkaféer. Varje höst och vår har vi slöjdkvällar med olika teman som passar alla mellan 5 och 109 år.

- Ibland har vi filosofikaféer över ständigt aktuella frågor som till exempel demokrati, miljö och mat eller bokcirklar över någon aktuell bok.

- Vi har regelbundna sångkaféer där vi under professionell ledning tillsammans sjunger pop, rock och visor i olika stämmor. Alla som gillar att sjunga är såklart välkomna!

- Är du eller ditt företag intresserad av att tillsammans skapa något med händerna? Hör av dig till Sjöstugan på telefon 08-655 11 99. Vi som håller i kurserna är utbildade hantverkspedagoger och har erfarenhet av olika slags kurser.

- Stockholms Guidebyrå arrangerar i samarbete med Kafé Sjöstugan lunchpaddlingar i Brunnsviken.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 1
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 2
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 3
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 4
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 5
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 6
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 7
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 8
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 9
  • Kafé Sjöstugan Café, Solna - 10

Kafé Sjöstugan, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnAktiebolaget Kafé Brunnsviken
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande18.07.1995
Org.nr:5565207262
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital101000
Omsättn.intervall1500 - 2999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch56100 Restaurangverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Anna Katarina Annika MalmstenLedamot
Eira Tova B Petersson MalmstenSuppleant
Joar Mattias Petersson MalmstenSuppleant
Eva Christina StrokirkRevisor

Omdömen om Kafé Sjöstugan

Camilla Mille Nyman

mer än ett år sedan

Kardemummabullarna och det vackra läget gör detta kafe unikt.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Detta låg riktigt fint och vilken god fika detta ger vi verkligen ett + för .

Henrik

mer än ett år sedan

Det var gott

Anonym användare

mer än ett år sedan

Jätte mysigt cafe med vackert läge, rymligt och samtidigt mysigt. Jätte trevlig personal, blir garanterat ett besök hit snart igen.

Toffe

mer än ett år sedan

Har inte hittat bättre bullar någonstans i landet. Smörstinna ekologiska mästerverk.

Malin

mer än ett år sedan

mysigt fika och lunch vid vattnet. Ligger lite hemligt till, men väl värt attleta upp. Stor uteservering och god lunch/fika! Hit skall gå fler gånger!