Om Källbergs Industri AB

Grunden i vår verksamhet är och har alltid varit ägget. Det är utifrån ägget som råvara vi har byggt upp vår kompetens och vårt unika erbjudande. I över 70 år har vi producerat och utvecklat vårt standardsortiment och kundanpassade produktlösningar baserade på ägg. Detta speglar inte bara kompetensen att optimera äggets alla unika egenskaper, utan också vårt breda produktsortiment.

Källbergs - ett unikt företag

Källbergs torkar svenska ägg i Sverige och det är något vi är ensamma om. Kunder vänder sig till oss när de har krav både på produktkvaliteten och på att råvaran ska vara av svenskt ursprung eller då särskilda inhysningsformer för värphönsen krävs. Vi producerar och hanterar framför allt torkade produkter, men även flytande äggprodukter.

Ett näringsrikt livsmedel

Ägget är en rik källa för högkvalitativt klimatsmart protein. Det har ett innehåll av fleromättat, enkelomättat och mättat fett som nästan perfekt matchar allmänna rekommendationer och är dessutom fulladdat med vitaminer och mineraler. Det blir än mer intressant som näringsgivare då man inser att det innehåller mycket av näringsämnen som många behöver mer av som vitamin D, vitamin B12, selen och folat.

Legoproduktion

Efter mer än 70 års erfarenhet av spraytorkning har vi blivit experter inom vår bransch. Vi är den självklara samarbetspartnern när kunder vill utveckla eller förbättra produkter som involverar spraytorkning. Här på anläggningen i Töreboda har vi utrustningen och det tekniska kunnande som behövs för att skapa agglomererade pulver av riktigt hög kvalitet med avseende på löslighets- och fririnningsegenskaper, smak med mera. Ett brett utbud av produkter tillverkas som exempelvis fett-, frukt- och proteinpulver samt stärkelsebaserade pulver som ger krämighet till pulverbaserade soppor och såser. Källbergs tillverkar och utvecklar spraytorkade produkter för applikationer inom livsmedel, läkemedel, pet-food etc.

Hela kedjan under ett och samma tak

På Källbergs i Töreboda hanteras hela förädlingskedjan, från färska ägg till färdig slutprodukt. Vi knäcker, separerar, spraytorkar, pastöriserar och tillverkar torrblandningar på anläggningen i Västra Götalands län. Det gör oss unika. Inga onödiga transporter, inga dyra mellanhänder, alltid spårbara råvaror. Under ett och samma tak. Sedan 1945.

Mayo-Max - den flexibla lösningen

Majonnäs och majonnäsbaserade såser finns i oändligt många varianter runt om i världen. Från den klassiska majonnäsen och bearnaisesåsen till lokala varianter smaksatta med fisk. I vårt Mayo-Maxkoncept ingår äggbaserade ingredienser, majonnäsmixer samt ett sortiment av äggbaserade ingredienser utan tillsatser, så kallade clean label-produkter.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 1
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 2
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 3
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 4
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 5
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 6
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 7
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 8
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 9
  • Källbergs Industri AB Livsmedel - Tillverkare, grossist, Töreboda - 10

Källbergs Industri AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnKällbergs Industri Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande15.02.1954
Org.nr:5560591769
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital12000000
Omsättn.intervall500000 - 999999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch10890 Framställning av andra livsmedel, 10830 Framställning av te och kaffe, 10850 Tillverkning av lagad mat och färdigrätter, 10612 Tillverkning av frukostflingor, mixer och andra livsmedelsberedningar av kvarnprodukter, 10130 Charkuteri- och annan köttvarutillverkning

Exekutiva befattningar/Administration

Jann Dollerup Vig JensenOrdförande
Bertil Eive AnderssonVerkställande direktör
Jan Marcus LindströmLedamot
Leif Åke BörjessonLedamot
Mats Lennart EngdahlLedamot
Anneli Margareta PryssanderLedamot
Hans Christian Christensen LeiLedamot
Jann Dollerup Vig JensenLedamot
Bertil Eive AnderssonLedamot
Karl Bengt Tobias EklundSuppleant
Carl Johannes LarssonSuppleant
Jelena KarlssonHuvudansvarig revisor

Visar 4 av 12