Om Inscon AB

Inscon är specialiserat på överlåtelsebesiktningar och är medlem i SBR. Jag har som civilingenjör och byggnadsingenjör mångårig erfarenhet av husbyggen och konstruktioner. Jag är godkänd besiktningsman av SBR för överlåtelsebesiktningar och är ansvarsförsäkrad.

Att köpa hus är ett av livets viktigaste beslut, såväl när det gäller känslor och trivsel som ekonomin. Ingenting får gå fel, allt måste vara tryggt och säkert.

Och hur går det till? Jo, man gör en så kallad överlåtelsebesiktning av det aktuella huset. Även om allt verkar bra på ytan, så finns det en mängd faktorer som bör kontrolleras. Saker som inte syns direkt och som kanske inte märks förrän efter ett tag, men som kan påverka livskvaliteten i boendet, både på kort och på lång sikt.

Inscon ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Inscon AB Teknikkonsult, Kungsbacka - 1
  • Inscon AB Teknikkonsult, Kungsbacka - 2
  • Inscon AB Teknikkonsult, Kungsbacka - 3
  • Inscon AB Teknikkonsult, Kungsbacka - 4

Inscon AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnInscon AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande22.09.2010
Org.nr:5568196264
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall300 - 499 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch71121 Teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik

Exekutiva befattningar/Administration

Fredrik Robert ÅkerfeldtLedamot
Ing-Marie ÅkerfeldtSuppleant

Omdömen om Inscon AB

Lina Carlsson

mer än ett år sedan

Saklig, proffsig, ambitiös besiktning. Kan varmt rekommendera Robert! Märktes verkligen att Robert har koll på "läget". Väldigt värdefullt att i efterhand kunna få bolla besiktningsfynden med Robert. MVH Lina och Johan

Akki Wedlin

mer än ett år sedan

Vi anlitade Robert då vi fått en rekommendation av en bekant som anlitat honom. Hans kunskap är gedigen och hans sätt är mycket trevligt. Han var noggrann med att förklara vad han ansåg vara problem eller kommande sådana. Jag kan verkligen rekommendera Inscon som besiktningsföretag! 5/5 är mitt betyg.

Med vänlig hälsning,
Akki Wedlin

Robert Pettersson

mer än ett år sedan

Väldigt trevlig och kunde boka en tid med kort varsel. Förklarade pedagogiskt och lättförståeligt för oss och vi upplevde dom som noggranna och väldigt kompetenta. Rekommenderas.

Maja Gödicke

mer än ett år sedan

Vi kontaktade Robert som förstagångsköpare med stort behov av råd och med kort varsel. Som tur var fick vi möjlighet att anlita Robert som kunde ställa upp dagen därpå.Tack vare att han tog sig tid att svara och resonera kring allt som besiktningen innebar, på ett tydligt och metodiskt sätt under dagen, så kunde vi känna oss helt trygga och nöjda. Vårt intryck var att Robert som besiktningsman har stor kännedom om sitt arbetsområde, såväl som en fin förmåga att förmedla information på ett tydligt och trevligt sätt. Vi rekommenderar Robert å det varmaste till alla som söker en noggrann och tillmötesgående besiktningsman.

Rickard Larsson

mer än ett år sedan

Väldigt nöjd med Robert som besiktningsman. Han gick igenom huset grundligt och berättade vad man borde åtgärda, hur man gör det och vad man bör tänka på i framtiden.

Ingegerd Larsson

mer än ett år sedan

Lever upp till sitt goda rykte!
Kunskap och noggrannhet i kombination med ett seriöst intryck och trevligt bemötande gör oss till mycket nöjda kunder!

Brittmarie Cowie

mer än ett år sedan

Vi är helnöjda med Roberts besiktning av vårt hus från 50-talet. Vi fick många råd som underlättar renoveringen för oss. Vi kan varmt rekommendera honom!

Anders Björsson

mer än ett år sedan

Vi anlitade Robert för överlåtelsebesiktning vid husköp. Vi upplevde Robert som mycket professionell och trevlig. Han var mycket noggrann och visade oss både bra och mindre bra saker med huset, och förklarade på ett lättförståeligt sätt vad som behövde åtgärdas, och hur vi lämpligast kunde göra det. Vi är mycket nöjda med Robert som besiktningsman, och vi rekommenderar honom.

Jörgen Thiel

mer än ett år sedan

Robert kunde ställda upp med mycket kort varsel!
Han är professionell, noggrann och informerade oss på ett mycket bra sätt om möjliga lösningar på problemen. Rekommenderas å det varmaste!

Patricia Andersson

mer än ett år sedan

Vi är mycket nöjda med Roberts besiktning utav vår framtida bostad. Han var mycket kunnig, noggrann och trevlig. Förklarade utförligt så att även den okunnige förstod. Fick bra tips och råd och skulle absolut anlita honom igen.
Rekommenderar honom!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Robert är mycket lätt att förstå, noggrann och gav oss många tips och förklarade mycket väl de risker han hittade.
Rekommenderar honom och kommer anlita honom igen om vi behöver.

Peter Olofsson

mer än ett år sedan

Anlitade Robert för besiktning av villa före köp. Han gjorde en mycket grundlig genomgång och förklarade på ett utmärkt sätt de risker/brister som hittades samt vilka åtgärder som kan krävas för att avhjälpa dem. Kan helt klart rekommendera Robert som besiktningsman.

Ted Arnesson

mer än ett år sedan

Robert hjälpte oss med en besiktning före vårt köp
av sommarhus, han upptäckte ett fel under huset som hjälpte oss oerhört innan köp, säljare fick åtgärda och vi köpte huset efter att felet åtgärdats.
Vi kan verkligen rekommendera Inscon AB / Robert

kar

mer än ett år sedan

Underbart bemötande och ett väldigt proffesionellt arbetssätt. Det känndes noggrant och han är väldigt mån om att köparna ska förstå vad felen egentligen innebär. Rekommenderas varmt!!!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Kan verkligen rekommendera Robert. Mycket noggran och förklarade allt han gjorde. Vi fick många tips inför renovering. Han hittade ett flertal punkter som som säljaren besiktningsman inte fått med. Jörgen och Helena

Andreas & Evelina

mer än ett år sedan

Har precis köpt vårt första hus och var såklart osäkra på om vi gjort rätt köp. Anlitade Robert som med kort varsel kunde ta uppdraget. Robert är mycket noggrann och grymt effektiv. Han gav mycket tips när vi gick runt och förklarade varför han gjorde de undersökningar han gjorde. Kan varmt rekommendera Robert.

Niklas & Caritha

mer än ett år sedan

Vi anlitade Inscon vid två tillfällen och var mycket nöjda båda gångerna. Första gången ledde besiktningen till att vi valde att hoppa av köpet och andra gången gjorde besiktningen oss trygga i vårt köp. Robert är mycket trevlig, oerhört kunnig, förtroendeingivande och effektiv. Våra varmaste rekommendationer!

Linda & Alex

mer än ett år sedan

Vi fick ett väldigt bra intryck av Robert med en gång, han var tillgänglig på kort varsel och väldigt proffsig och snabb i all kontakt. Under besiktningen var han nogrann med att vi hängde med och gav oss väldigt bra övriga tips om huset generellt. Han gav handfasta råd och delar upp besiktningen i lättförsåeliga kapitel med riskanalys och rekommendetion för när man skall ta in ytterligare specialister. Vi har bara gott att säga om honom och skulle gladeligen rekommendera honom vidare! Värt varenda krona!

Ida och Christian

mer än ett år sedan

Från första stund på telefon fick vi ett bra och seriöst intryck av Robert. Han propsade på att vi skulle ta upp ett hål i golvet för att kunna besiktiga krypgrunden. Snickaren som skulle utföra jobbet tvekade, pga att det verkade bra ändå där nere. Men Robert stod på sig, och så här i efterhand är vi väldigt glada att vi lyssnade på honom och kunde inspektera den 100 år gamla krypgrunden. Robert var snabb, noggrann, trevlig och mån om att vi skulle förstå vad han gjorde och vad det innebär för huset. Våra varmaste rekommendationer!

Daniel Petersson

mer än ett år sedan

Vi fick rekommendationen att anlita Robert på Inscon av en annan besiktningsfirma som inte hade tid att utföra vår besiktning. Robert tog besiktningen på fullaste allvar och påvisade kunnighet, noggrannhet samt smidighet för att inspektera även de mest svåråtkomliga utrymmen. Vi är mycket nöjda med hans insatts.

Björn L

mer än ett år sedan

Tvekar inte en sekund på att göra tummen upp för Robert. Det goda intryck jag fick redan vid första telefonkontakt stämde. Trevlig,noggrann,punktlig och pedagogisk. Muntlig genomgång över en kopp kaffe på inspektionsdagen. Via telefon fick också säljaren information om "de största problemen och omedelbara åtgärder". Protokollet erhölls på en dag eller två. Jag kan bara rekommendera.

Jonny Billmer

mer än ett år sedan

Robert var/är riktigt bra att ha att göra med.
Han kan förklara på ett sätt så att vem som helst kan förstå.
Han kunde klämma in en tid med kort varsel och hjälpe oss med vår överlämningsbesiktning.
Upplyste oss om risker och fel som flera andra hantverkare inte sett.

Kort och gott rekommenderas varmt, vi kommer att anlita Inscon AB nästa gång det är dags.

Natalie Tomasson

mer än ett år sedan

Vi var jätte nöjda med Robert. Noggrann och kunnig förklarade allt så att vi var med och förstod. Gjorde oss ännu mer trygg med vårt husköp. Rekommenderas varmt!

Therese Gadell

mer än ett år sedan

Robert tog god tid på sig och gick igenom alla skrymsler och vrår. Han förklarade bra och tydligt så att vi förstod och tog dessutom på sig att titta på kringbyggnader. Vi var väldigt nöjda och fick ett bra förtroende.

Carl

mer än ett år sedan

Mycket noggrann och ordentlig. Tillgänglig och flexibel angående tider.
Kan varmt rekommendera denna besiktningsman.

Tobias

mer än ett år sedan

Robert gjorde ett professionellt arbete när vi på rekommendation anlitade honom för överlåtelsebesiktning. Han var tydlig, noggrann, pedagogisk och trevlig. Rekommenderas starkt!

Bjarne Jakobsson

mer än ett år sedan

Vi anlitade Robert Åkerfeldt för att besiktiga en villa från 1923 tillbyggd på 90-talet. Robert gick med nit in för uppgiften och letade nogrannt efter tecken på rötskador. Han svarade snabbt, villigt och begripligt på våra frågor med glimten i ögat. Han avdramatiserade mindre kostsamma fel, upplyste om vad man skulle hålla ett extra öga på och gav konkreta förslag på lösningar. Han berättade översiktligt om skorsten, el och ventilation, områden som inte ingår i en överlåtelsebesiktning, men som är av stort intresse för köparen, när man inte har möjlighet att göra fler besiktningar. Själva besiktningen och rundvandringen på plats i ca 4 timmar lämnade inget övrigt att önska. Den skriftliga rapporten levererades med e-post samma eftermiddag. Själva utlåtandet var kortfattat och formellt med riskanalys och fortsatt teknisk utredning. Inte lika matnyttigt som råden under besiktningen på plats. Jag har läst många besiktningsprotokoll och den generella informationen om risker, erfarenheter, och livslängd hos olika byggnadskonstruktioner kan förbättras för att komplementera utlåtandet och göra det begripligare.

Elin Antonsen

mer än ett år sedan

Inscon AB utförde en mycket professionell besiktning när jag köpte mitt hus. Robert Åkerfeldt ställde upp på kort varsel, en helg och bidrog med sitt vänliga och korrekta bemötande till att jag tryggt kunde avsluta husköpet.

Karin Myrén

mer än ett år sedan

Vi är mycket nöjda med Roberts jobb. Han var tydlig med det som ingick i uppdraget och tydlig med resultatet. 

Ville och kunde förklara på ett bra sätt det han upptäckte. 

Trevlig och lätt att ha att göra med. Noggrann, systematisk och kunnig. 

Christopher Skarp

mer än ett år sedan

Väldigt trevlig och kunnig besiktningsman Robert som kunde komma med kort varsel. Har bara gott att säga om honom och hans kunskap. Mäklare och andra inblandade var imponerande. Kommer anlita honom i eventuella framtida besiktningar. 10/10

Magnus Byröd

mer än ett år sedan

Fick mycket bra hjälp med kort varsel. Har köpt och sålt hus flera gånger och varit med om åtminstone 8 besiktningar av olika besiktningsmän. Robert är den som varit klart noggrannast, rekommenderas varmt

Lovisa Ax

mer än ett år sedan

Med kort varsel fick vi hjälp med besiktning och är mer än nöjda. En tydlig genomgång, tog sig tid att svara på alla frågor och förklara på ett sätt att man lätt förstod. Proffesionellt och tryggt!

Anton Sporrong

mer än ett år sedan

Grymt bra och pedagogisk, pratade enkelt så man förstod. Extremt flexibel och kunde ställa upp med kort varsel.

Kristina Reftel

mer än ett år sedan

Kan bara instämma i alla goda omdömen. Robert Åkerfelt på Inscon är trevlig, kunnig, hjälpsam och snabb på att svara. Vi kan varmt rekommendera Robert när det gäller husbesiktningar!

Tobias Entin

mer än ett år sedan

Ställde upp med kort varsel. Trevlig, seriös, snabb, ärlig och vänlig. Kan varmt rekommendera Robert!

Martin Bjermquist

mer än ett år sedan

Robert utförde ett väldigt bra arbeta och var oerhört noggrann. Han missade inte en enda cm kändes det som! Både jag (köparen) och säljaren tyckte han var mer än väl kunnig i sitt yrke och talade på ett sätt som alla kan förstå!
Jag rekommenderar Robert starkt till framtida husbesiktningar!

Paula Boo

mer än ett år sedan

Robert ställde upp på att med kort varsel, under semestertid när ingen annan hade tid och möjlighet, köra över 18 mil för att besiktiga vårt framtida hus. Han var noggrann, professionell och svarade utförligt på alla våra dumma frågor. Rekommenderas varmt!

Lise-Lott Olausson

mer än ett år sedan

Vi är mer än nöjda! Trevligt bemötande, saklig information, pedagogiskt framfört och avslappnad hållning. Gjorde att vi kände oss trygga vid tillfället. Kan varmt rekommenderas även för oss som annars inte kan så mycket. Robert gav en massa bra tips och råd inför köp och framtida renoveringar..

Maria Bygdell

mer än ett år sedan

Med kort varsel ställde Robert upp att besiktiga ett fritidshus. Noggrann och balanserad bedömning. Gav mycket råd och tips på en nivå så att även en okunnig inom området förstod! Kan definitivt rekommendera honom.

Anders Borg

mer än ett år sedan

Robert är väldigt professionell och kunnig och håller det på en nivå som alla förstår. Noggrann och strukturerad går han igenom det han hittar och förklarade hur man åtgärdar det på bästa sätt. En stor hjälp när vi skulle köpa hus. Kan starkt rekommendera Robert/ Inscon AB

Emma

mer än ett år sedan

Vi är väldigt nöjda med besiktning utfört av Robert Åkerfeldt. Han var mycket noggrann med allt och förklarade på ett bra sätt så att även vi förstod.
Vi kunde få en tid med kort varsel och en färdig rapport mycket snabbt. Skullle det bli aktuellt igen kommer vi definitivt anlita Robert.

Andrée

mer än ett år sedan

Jag är jättenöjd med bemötande och utförande. Jag gick från att känna mig osäker till trygg efter att ha gått igenom hela huset ihop med Robert. Stor kunnighet som kunde förmedlas med enkla ordval så att även en lekman kunde förstå!

Jessica & Niklas

mer än ett år sedan

Ställde upp med kort varsel och gjorde oss förstagångshusköpare mycket tryggare i vår affär. Förklarade allt han gjorde och varför och gav dessutom mängder av tips på vad man ska tänka på vid renovering. Mycket nöjda!

Maximilian Treschow

mer än ett år sedan

Vi har anlitat Inscon AB vid ett flertal husbesiktningar och är mycket nöjd vid varje tillfälle. Robert Åkerfeldt är mycket professionell i sin besiktning och går noga igenom alla tänkbara utrymmen under besiktningen. Inscon AB ger ett tryggt och professionellt bemötande vid besiktning av fastigheten och lämnar en full rapport efter varje utförd besiktning. Inscon AB är godkänd av SBR.
Vi kan starkt rekommendera Inscon AB!

Mikael Norin

mer än ett år sedan

Proffsig snabb nogrann ,förklarade så man förstod och gav bra råd

Anonym användare

mer än ett år sedan

Seriös och mycket förtroendegivande. Svarade på alla dumma frågor jag hade att komma med och gav ett helt igenom positivt intryck. Ställde upp på kortvarsel och till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Skulle definitivt rekommendera till andra!

Bo Algers

mer än ett år sedan

besiktningsmannen var mycket tydlig och klar. han var noggrann och lätt att diskutera med.

Jennie lundmark

mer än ett år sedan

Robert var kanonbra! Han gick igenom varenda utrymme i huset väldigt noggrant, förklarade bra så att man förstod samt gav väldigt många tips Rekommenderas varmt om man vill besiktiga sitt eller någon annans hus!!

Johan och Lisa

mer än ett år sedan

Vi är mycket nöjda med genomförd besiktning som gett oss ett bra underlag för att gå vidare med husköpet.

josefine

mer än ett år sedan

Mycket serrviceinriktad. Trevlig, kunnig och bra på att förklara även för en ickekunnig på området. Protokollet levererades mycket snabbt. Kan varmt rekommendera denna besiktningsman.

Mats Gustafsson

mer än ett år sedan

Trevlig, tydlig, upplyste om risker i konstruktionen, tittade även på sidobyggnad, snabbt besked via mail. kan bara rekommendera Robert varmt till er besiktning

K.W.

mer än ett år sedan

Robert förklarade på ett pedagogiskt sätt alla detaljer kring besiktningen och ansvarsfördelningar och liknande. När det kom till besiktningen var han mycket noggrann och gick minitiöst över hela huset och förklarade risker och konstruktionslösningar på ett för en lekman mycket förståeligt sätt. Roberts kunskaper inom byggnadsteknik var gedigna och rapporten kom redan samma kväll. Kanonbra service och bemötande hela vägen. Rekommenderas!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Robert som person var en trevlig.
Kom med extremt kort varsel.
Upplevde hans kunskaper som gedigna.
Protokollet kom mindre än 9 timmar efter avslutad besiktning, fantastiskt med andra ord.

Teresa Vihtma

mer än ett år sedan

Jag anlitade Robert att besiktiga en villa byggd 1959 i december 2012. Han var mycket noggrann och gick igenom huset systematiskt. Flera allvarliga fel som inte framgått då köpeavtalet undertecknades framkom under besiktningen. Bland annat fann Robert att det under träfasaden satt plastduk, ett fel som måste rättas till snarast och som kunnat bli mycket kostsamt. Han svarade på frågor och erbjöd mig också att ringa honom närsomhelst om jag kom på något jag ville fråga om. Besiktningsprotokollet kom på mailen dagen efter besiktningen. Jag är mycket nöjd med Roberts besiktning och rekommenderar honom varmt.

Marcus Andersson

mer än ett år sedan

Vi kan med gott hjärta rekommendera Robert om ni vill få en noggrann besiktning. Vi besiktade ett hus på 230+ kvm, besiktningen tog över 4,5 timmar, normalt tar en sådan besiktning ca 3 timmar. Ett resultat av att Robert mycket noggrant besiktade huset. Roberts bemötande var mycket proffsigt och trevligt. Han tog god tid på sig att diskutera och resonera med oss köpare, detta var vårat första husköp och som gröngölingar hade vi många frågor.

Möjliga telefonnummerformat

070450295007-045 029 50070-450 29 500704-50 29 50070-4502950