Om Ingridskolan

Ingridskolan är en vanlig grund- och gymnasieskola anpassad för elever med Asperger Syndrom/ASD (Autism Spectrum Disorder).

Så här tänker vi

Vi ser till varje elevs unika styrkor, situation och behov. Det kräver att vi är extra lyhörda och flexibla i vårt arbets- och förhållningssätt.

Vår vision är att skapa en skolmiljö präglad av lugn och ro med det stöd som behövs för att klara skolan. Därför är det viktigt med stor kunskap om ASD (Autism Spectrum Disorder) för att kunna förbättra vår verksamhet.

Med hjälp av vår vision så hoppas vi att varje elev ska må bra och klara av sin skolgång med godkända betyg.

Gymnasium

Vi erbjuder Estetiska programmet med inriktning bild och formgivning och Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap i åldersintegrerade klasser.

Målet med verksamheten är att eleverna efter avslutad utbildning ska ha möjlighet att söka vidare till högre utbildning. Skolan erbjuder också preparandutbildning. Detta program syftar till att ge eleverna fullständig behörighet att söka till alla gymnasieprogram.

Grundskola

Ingridskolans grundskoleverksamhet 1-9 med tillhörande fritidsverksamhet är anpassad för elever med diagnosen Asperger syndrom/ASD (Autism Spectrum Disorder)

Pedagogik, elevgrupper och lokaler är anpassade efter verksamhetens syfte och behov. Eleverna arbetar antingen i små grupper eller individuellt. Till sitt förfogande har de tillgång till lärare och studiepedagog vid varje arbetspass. Målet för grundskoleeleverna är att de alla ska få godkänt i alla ämnen och kunna söka vidare till utbildning på gymnasial nivå.

Fritidsverksamhet

Fritidsverksamheten är öppen för alla våra elever och belägen i våra lokaler i Bergshamraskolan. Vi erbjuder fritidsverksamhet för åldrarna 6-21 år fördelat på tre avdelningar.

Målsättningen för verksamheten är att erbjuda eleverna en trygg, meningsfull och social fritid. Att gemensamt med jämnåriga under ledning och i stöd av vuxna få möjlighet utveckla och upptäcka nya fritidsintressen vilka kan ligga till grund för en fortsatt personlig och social utveckling.

Kolloverksamhet under hela året

Kollo är som många vet en möjlighet till att upptäcka nya miljöer, få spännande upplevelser och testa på nya aktiviteter. Vi bedriver egen kolloverksamhet då våra elever lägger stor vikt vid att få göra detta tillsammans med personal de känner och kamrater från skolan.

Kolloverksamheten bedrivs i Idre Fjäll och på Adelsö i Stockholms skärgård.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Ingridskolan Skola, Solna - 1
  • Ingridskolan Skola, Solna - 2
  • Ingridskolan Skola, Solna - 3
  • Ingridskolan Skola, Solna - 4
  • Ingridskolan Skola, Solna - 5
  • Ingridskolan Skola, Solna - 6
  • Ingridskolan Skola, Solna - 7
  • Ingridskolan Skola, Solna - 8
  • Ingridskolan Skola, Solna - 9
  • Ingridskolan Skola, Solna - 10

Ingridskolan, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnIngridskolan AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande19.01.2002
Org.nr:5566222013
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch85201 Grundskoleutbildning och förskoleklass, 88910 Dagbarnvård, 85311 Studieförberedande gymnasial utbildning

Exekutiva befattningar/Administration

Ingrid Maria Elisabeth SvedinLedamot
Henny Maria Elisabeth Wahlo SvedinSuppleant
Tullan Anna Carolina Wahlo SvedinSuppleant
Nils Olof Daniel SundqvistRevisor

Möjliga telefonnummerformat

0827262308-27 26 23082-726 23