Om Hotell Hanöbris

Hanöbris är ett litet familjeägt retro- och designhotell i hjärtat av Kivik. Med kärlek och ett stort intresse återställer vi den unika 60-tals miljön utan att ge avkall på vare sig kvalitet eller bekvämlighet.Hjärtligt välkomna till Kivik och Hanöbris!

Frukost

Börja dagen tillsammans med Sigvard Bernadotte, Marianne Westman, Karl Holmberg, Gunnar Ander, Digsmed, Nils Johan mm. Det är designers och formgivare från 60-talet vars alster vi använder när vi presenterar vår omtyckta frukostbuffé.

Vi serverar nybakade bullar/frallor och danskt rågbröd från det lokala bageriet samt skivat rostbröd och knäckebröd. Vi har också yoghurt*, filmjölk*, mjölk*, müsli, cornflakes, kellogs special-k och till det solrosfrö, linfrö, russin* och pumpakärnor.

Det finns naturligtvis kaffe* men också tre sorters löste och sex sorters påste samt chokladdryck* och till det juice från Kiviks musteri.

På smörgåsen kan du välja mellan rökt skinka, salami, ost, leverpastej* eller brieost. Vi serverar också ägg*, kaviar, marmelader, äpplemos*, havregryn, tomat, gurka, paprika*, honung och frukt efter säsong.

Vårt mål är att ha en helt ekologisk frukostbuffé och vi försöker välja fler egologiska varor för varje år. Närproducerat ser vi också som en självklarhet.

För miljön och priset skull använder vi inga små engångsförpackningar.

*ekologiskt

Retrokonferens

I en unik retromiljö erbjuder vi kostnadseffektiva möten med ett personligt engagemang.

Vi tar retro på allvar, från de små detaljerna till det större övergripande projekten. Det är ingen tillfällighet att konferensrummet är döpt efter Donald Draper.

Vårt intresse för retro och design genomsyrar hela Hanöbris. Vi tror att unika möten underlättas av unika miljöer.

Miljö

Vi försöker hela tiden rannsaka oss och hitta nya sätt för att minska vår belastning på miljön. Nytt för 2014 är vårt utökade samarbete med Telge Energi. Nu köper vi el från sol och vind till 100%.

För uppvärmning av Hanöbris använder vi en luft/vatten pump, och så har vi bytt ut de lampor som går till lågenergilampor.

Tillsammans kan vi kanske hjälpas åt att använda handukarna i flera dagar? Vi använder inte små engångstvålar och schampo i dusch och wc, utan har väggfasta förpackningar. På frukostbordet använder vi inte engångsförpackningar av kaviar, smör, marmelad mm.

Det här är lite av vad vi gör idag. Har ni några bra tips på hur vi kan utveckla vårt miljöarbete, tar vi tacksamt emot dessa.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Kivik

Kivik är det största av de sju fiskelägena på Österlen och med den fantastiska naturen inpå knutarna.

Ingen annanstans är den så varierad som runt Kivik med Brösarps Backar, Vitemölla strandhedar, Stenshuvuds nationalpark och Haväng som de mest namnkunniga. Men här finns även milslånga sandstränder, en storslagen grav från bronsåldern, Kivik Art Centre, restauranger och affärer, cykeluthyrning och trädgårdar.

En mängd konstnärer verkar i trakten och det är inte minst påtagligt under påsken, då konstrundan sedan 1969 går av stapeln och Österlen öppnar för säsongen.

Konstrundan följs av äppleblomningen i maj, något som många av våra återkommande gäster försöker pricka in. Under sommaren har vi Kiviks marknad och sista helgen i september väntar Äpplemarknaden- Då märks det allra tydligast att Kivik är Sveriges Äppelcenter, de små träden breder ut sig i slutningarna runt Kivik och dignar av äpplen. Ja, hela Kivik doftar av äpplen.

Kiviks Musteri är ett omtyckt besöksmål. Där kan man bunkra upp med olika juicer, cider och marmelader.

De övriga sju fiskelägena på Österlen är Vitemölla, Vik, Baskemölla, Brantevik, Skillinge, Gislövs Hammar och är såklart också värda ett besök.

Stenshuvud

Sveriges sydligaste nationalpark ligger på bekvämt gångavstånd från Hanöbris. Här finns fina leder som går igenom ett varierat lanskap.

På våren vandrar man genom skira bokskogar med heltäckande vitsippemattor under sig. Man går över hedar, längs med fantastiska stränder och upp på toppar som i klart väder bjuder på en magnifik utsikt. Det finns ett rikt djur och växtliv. Har du tur kan du höra sommargyllingen sjunga i trädtopparna. Sommartid är det badandet som är den huvudsakliga sysselsättningen, på denna favoritplats hos familjen Lindau. Bland andra.

Stenshuvud eller Stensho som ortsbefolkningen säger kommer från en sägen om att jätten Sten bodde med sin hustru i en grotta på bergets branta norra sida. Annars har höjden utnyttjats som tillflyktsort under orostider och där finns rester från en forntidsborg från 500-talet.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 1
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 2
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 3
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 4
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 5
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 6
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 7
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 8
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 9
  • Hotell Hanöbris Hotell, Simrishamn - 10

Hotell Hanöbris, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnHanöbris På Kivik AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande20.07.2009
Org.nr:5567862254
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall1500 - 2999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch55201 Vandrarhemsverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Per Gunnar LindauLedamot
Carolina Irene LindauSuppleant

Omdömen om Hotell Hanöbris

Anonym användare

mer än ett år sedan

I världsklass, mysigt och fräscht och med ett läge som får mig att mer o mer vilja byta kommun att bo i!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Enormt trevligt bemötande. God frukost. Smällande dörrar i ekande korridorer är dock något som stör nattsömnen.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Himla mysigt fräscht och fint och bra rum bra service och bra miljö.

Rolf och Inger

mer än ett år sedan

Bra, fräscht, gott etc. Enbart nöjd. Prisvärt.