Om Gustavssons Busstrafik AB

Företaget utför alla typer av bussbeställningar i Sverige och övriga Europa. Förutom turist- och beställningstrafik kör vi skoltrafik åt bland annat Mullsjö Kommun och linjetrafik åt Jönköpings Länstrafik. Inom turisttrafiken samarbetar vi med flera resebolag. Vi kör många uppskattade resor åt Bogu-Tours. Vi är anslutna till Bussbranschens Riksförbund och Buss I Väst AB.

Om oss

Einar Gustavsson startade bussverksamheten 1934 när han började köra linjetrafik mellan Mullsjö och Ulricehamn. Till en början ägnade sig rörelsen även åt taxi och likbilsverksamhet. I slutet av 40-talet fanns två bussar i företaget och linjetrafiken mellan Mullsjö och Tidaholm startade. I detta skede såldes taxibilarna och den verksamheten upphörde.

Den första helt nya bussen köptes in på 50-talet. Då började man även köra skoltrafiken åt Mullsjö Kommun, ett samarbete som pågår än idag.

På 60-talet började allt fler skaffa egen bil vilket ledde till hårdare tider inom bussbranschen. Turer drogs in och lönsamheten försämrades.

Företaget Einar Gustavssons Busstrafik AB bildades 1973. Då lämnade Einar över företaget till sönerna Håkan och Jerker Gustavsson. Inriktningen på beställnings- och turisttrafik ökade kraftigt på 70-talet och man började köra allt mer utomlands. Ytterligare två fabriksnya bussar införskaffades.

På 80-talet fortsatte beställningstrafiken att gå bra och skidresorna till Österrike blomstrade. Samarbetet med MK Bussresor startade för resor i och utanför Sverige och fortgår än idag.

På 80-talet övergick all linjetrafik i Länstrafikens regi. I slutet av 80-talet övertog företaget tillsammans med Omnibusslinjen Habo-Hjo linjetrafiken mellan Mullsjö-Jönköping och Mullsjö-Habo-Jönköping. Flera nya bussar införskaffades och chaufförer anställdes. Företaget tog även över skolskjuts- och färdtjänstverksamhet och dotterbolaget Mullsjö Persontransport AB bildades.

I början av 90-talet var det hårdare tider inom turisttrafiken, då ekonomin i Sverige var sämre och människor reste allt mindre. Under denna tid var linje- och skoltrafik den bärande delen i företaget.

1992 bildades samverkansbolaget Buss i Väst AB, som bestod av 45 bolag i västra Sverige. Gustavssons Busstrafik var med från starten och är fortfarande en av delägarna.

I slutet av 90-talet och början av 2000-talet utvecklades beställningstrafiken positivt och man började köra allt fler turistresor i Sverige och utomlands igen. Företaget har numera en bra mix av både fasta körningar (linje- och skoltrafik) och beställningsresor.

År 2000 sålde Håkan sin del av företaget till Jerker och hans son Mats. Numera är dessa två ägare till Gustavssons Busstrafik.

År 2012 valde företaget att sälja av linjetrafiken till Omnibusslinjen Habo-Hjo AB för att satsa än mer på turisttrafiken och skoltrafiken. Samarbetet med Omnibusslinjen Habo-Hjo har pågått sedan starten av linjetrafiken, och kommer även nu att fortgå då Gustavssons Buss kommer att köra vissa turer åt Omnibusslinjen Habo-Hjo.

Gustavssons Busstrafik ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Gustavssons Busstrafik AB Linjetrafik, expressbussar, Mullsjö - 1
  • Gustavssons Busstrafik AB Linjetrafik, expressbussar, Mullsjö - 2
  • Gustavssons Busstrafik AB Linjetrafik, expressbussar, Mullsjö - 3
  • Gustavssons Busstrafik AB Linjetrafik, expressbussar, Mullsjö - 4
  • Gustavssons Busstrafik AB Linjetrafik, expressbussar, Mullsjö - 5
  • Gustavssons Busstrafik AB Linjetrafik, expressbussar, Mullsjö - 6

Gustavssons Busstrafik AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Einar Gustavssons Busstrafik Aktiebolag

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

14.11.1973

Org.nr:

5561849877

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

10000 - 19999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

49311 Linjebussverksamhet, 49390 Annan landtransport av passagerare

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Mats Åke Jerker Gustafsson

Ledamot

Mats Olof Gustafsson

Ledamot

Mats Åke Jerker Gustafsson

Suppleant

Karin Elisabeth Gustafsson

Huvudansvarig revisor

Lisa Maria Tenggren

Finansiell information

Omsättning

11 272 tkr

Vinstmarginal

6,1 %

Anställda

6