Om Gunnars Granar AB

Gunnars Granar har funnits i över 20 år och arbetar med en intensiv skötsel av julgranarna som ger en hög kvalitet på produkten.Vi har själva hand om alla moment från plantering till leverans av vackra julgranar.

Julgranar

Gunnars Granar säljer julgranar från egna odlingar i Skåne. Leverans av julgranar i parti, på pall eller hel lastbil.

Kungsgranar - slottskvalitet

Kungsgranar - prima

Kungsgranar - standard

Kungsgranar - mix

Vanlig julgran - natur

Vanlig julgran - formklippt

Vi har odlat julgranar i över 20 år. Under dessa år har vi utvecklat tekniker och förbättrat skötsel av julgransodlingarna. För att få så hög kvalitet som möjligt har vi valt en intensiv skötsel av våra julgranar.

Ta gärna kontakt med oss för offert!

För att du ska kunna sälja julgranar så friktionsfritt som möjligt, erbjuder vi även julgransfot, nätmaskiner och nät därtill.

Julgransris

Riset klipps normalt under oktober/november och används till stor del som gravdekoration. Av Nordmannsris klipper vi bottenklipp, dsv. mindre. grenar som är mycket täta och täcker marken bra. Vi har dessutom kraftigare större grenar som passar perfekt till dekorationer av olika slag. Nobilisris är det blåaktiga riset som används till kransar och dekorationer. Ta gärna kontakt med oss för offert!

Plantering

Varje år planterar vi mellan 60-90.000 julgransplantor.

Den största mängden planteras med maskin, men om det är skogsmark planterar vi även för hand. Merparten av plantorna är kungsgran (Abies Nordmanniana), men vi sätter även vanliga julgranar. (Picea Abies) Alla våra odlingar med ädelgran är inhägnade för att hålla viltet ute. Normalt börjar vi planteringen vid påsk,och håller på några veckor. Det är viktigt att sätta plantorna så tidigt som möjligt. Då hinner de etablera sitt rotsystem innan sommarvärmen och torkan kommer.

Det tar 8-12 år från planta till julgran för en ädelgran/Kungsgran, och 5-7 år för en vanlig julgran/rödgran. Något att tänka på när granen sitter i julgransfoten!

Många tror säkert att det är lungt mellan planterings- och skördetid. Självfallet skulle det vara så. Men gör vi ingenting med våra julgranar, då blir det få säljbara julgranar i slutändan. Läs mera under Skötsel.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Gunnars Granar AB Blommor, växter - Grossist, producent, Kristianstad - 1
  • Gunnars Granar AB Blommor, växter - Grossist, producent, Kristianstad - 2
  • Gunnars Granar AB Blommor, växter - Grossist, producent, Kristianstad - 3
  • Gunnars Granar AB Blommor, växter - Grossist, producent, Kristianstad - 4

Gunnars Granar AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
Arbetsgivaravgift-
Aktiekapital-
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för moms-
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration