Om Grinda Säteri AB

Grinda säteri är ett lantbruk som drivs av Bröderna Claes och Magnus Lundblad och dess familjer sedan 1991. Vi är den tredje generationen av vår släkt på gården. Vår farfar Elis Lundblad köpte gården 1938 efter att ha flyttat från Runtuna socken. Vår far Ebbe Lundblad tog sedan över driften 1960.

Lantbruk

Köttproduktion

Vi har ca. 100st köttdjur som vi köper in vartefter vi får tag på djur. Djuren har vi för att kunna beta de ca. 50ha naturbeten som vi har på gården och då hålla landskapet öppet.

Spannmålsodling

Efter att vi slutat med mjölkproduktion så blir det mer spannmålsodling och den odlas för att säljas vidare med så bra kvalité som möjligt. Vi rensar även utsäde för eget bruk och försäljning.

Vallodling

Den är till för vinterfoder till köttdjuren. Vallfodret plastar vi in till ensilarge eller så gör vi småbalshö av det. En del av fodret säljer vi till främst hästägare mm.

Entreprenad

Detta är när vi jobbar åt andra. Främsta jobben på sommaren åt 20140420_133445andra är, sådd, slåtter, gödslelkörning och tröskning. På vintern kör vi även vägunderhåll i form av snöplogning och sandning.

Skogsbruk

Skogsbruk på Grinda

Skogsbruket innefattar ca.990ha produktiv skogsmark med en varierad åldersfördelning och trädslag. Skogsbruket är certifierat enligt PEFC där vi har frivilligt satt av 7,5% till naturvårdsändamål.

Skogsbruk på entreprenad

Vi har en skotare John Deere 1110 som kör i lag med en gallringsskördare. Denna går året runt på egen skog men mestadels på uppdrag åt Mellanskog. Vi arbetar även som rådgivare/skogvaktare åt medlemmar i Mellanskog Södermanland.

Om glassen

På våran gård i Malmköping har familjen producerat färsk mjölk i flera generationer.

Av den färska mjölken har vi i nuläget producerat mer än 70 olika sorters gräddglassar som varierar efter säsong. Våra sorbeter tillverkas av färska eller frysta frukter och bär (beroende på säsong).

Glassen vi producerar innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen utan endast naturliga råvaror. Vi använder mjölk från en granngård, St.Dahl i Dunker, ca.8km från Grinda. De Sörmländska äggen vi använder knäcks för hand. Frukter och bär är oftast odlade i närområdet. Antingen i egen trädgård eller från vänner och bekanta. Att tillverka våran glass är ett riktigt hantverk. FMjölkkoraktum är att det är skillnad på glass och glass.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 1
  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 2
  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 3
  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 4
  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 5
  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 6
  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 7
  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 8
  • Grinda Säteri AB Jordbruk, Flen - 9

Grinda Säteri AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnGrinda Säteri Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande06.07.1990
Org.nr:5564009370
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital300000
Omsättn.intervall10000 - 19999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch01110 Odling av spannmål (utom ris), baljväxter och oljeväxter, 01610 Service till växtodling, 02102 Skogsskötsel, 01700 Jakt och service i anslutning härtill, 02200 Drivning

Exekutiva befattningar/Administration

Filip Ebbe LundbladOrdförande
Filip Ebbe LundbladVerkställande direktör
Karl Magnus LundbladLedamot
Filip Ebbe LundbladLedamot
Susanna Elisabet LundbladSuppleant
Moa Johanna SporrenklintSuppleant
Gunnar Harald JohansenRevisor