Om GEO-gruppen i Göteborg AB

GEO-gruppen AB är valet för er som söker geologiska insatser utförda med precision. Basen har vi i Göteborg, Norden är vår marknad. Vi tar oss an uppdrag inom geoteknik, miljögeoteknik och kärnborrning.

Geoteknik

Vi på GEO-gruppen AB arbetar för företag, kommuner och privatpersoner med tekniska utredningar som berör jord, berg och vatten. Våra kunder kommer till oss med frågor angående grundläggning av allt från enbostadshus till industrilokaler. Kan byggnaden grundläggas med platta på mark eller behövs exempelvis pålning eller andra förstärkningsåtgärder? För att kunna svara på kundernas frågor utförs även stabilitet- och sättningsutredningar. Andra geotekniska uppdrag utgörs av undersökningar för exempelvis detaljplaner samt VA- och vägprojektering. GEO-gruppen AB använder moderna och miljöklassade borrbandvagnar.

Kärnborrning

GEO-gruppen AB har erfarenhet av flera olika typer av borrmetoder exempelvis styrd kärnborrning, borrning för wiresågning, borrning med trippelkärnrör samt olika dimensioner wirelineborrning. Vi utför borruppdrag inom hela Norden vid nästan alla slags förhållanden och terräng.

Borrutrustningarna är monterade på terränggående fordon som kan framföras på allmänna vägar vilket gör flytt mellan borrplatser lättare. Fordonen är utrustade med en kraftfull vinsch och extra breda däck för att öka framkomligheten och minska påverkan på naturen. Borrutrustningen kan enkelt monteras av fordonen och demonteras för exempelvis helikopterflytt eller för underjordsborrning.

Miljöteknik

Miljömedvetandet i samhället ökar och därmed också vikten av miljöundersökningar. Vi på GEO-gruppen AB har specialutrustning för upptagning av jord och vatten i samband med miljöprovtagning. Tillsammans med ett ackrediterat laboratorium utför vi miljöbedömningar för olika områden och situationer.

Miljöundersökningar blir ofta aktuellt vid t.ex. nybyggnation, ombyggnation, rivning, ägarbyte m.m. För att en effektiv och för kunden bra sanering av marken skall kunna utföras, är det nödvändigt att alla eventuella föroreningar kartläggs på ett riktigt sätt. GEO-gruppen AB har den kunskapen. GEO-gruppen AB mäter även markradonhalt, ofta i samband med geotekniska utredningar så att nya byggnader kan konstrueras på ett radonsäkert sätt. Dessutom utför vi siktanalys av jordar i samband med exempelvis uppföranden av avloppsanläggningar.

GEO-gruppen i Göteborg ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • GEO-gruppen i Göteborg AB Ingenjör - Geologi, geoteknik, Göteborg - 1
  • GEO-gruppen i Göteborg AB Ingenjör - Geologi, geoteknik, Göteborg - 2
  • GEO-gruppen i Göteborg AB Ingenjör - Geologi, geoteknik, Göteborg - 3

GEO-gruppen i Göteborg AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Geogruppen i Göteborg AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

28.08.2006

Org.nr:

5567097141

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

1000000

Omsättn.intervall

20000 - 49999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

71200 Teknisk provning och analys, 71129 Övrig teknisk konsultverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Peter Rune Lennart Sandberg

Verkställande direktör

Charles Mikael Lilja

Ledamot

Peter Rune Lennart Sandberg

Ledamot

Charles Mikael Lilja

Ledamot

Johan Gustav Bengt Sjösten

Huvudansvarig revisor

Jeanette Elisabeth Disebäck

Finansiell information

Omsättning

51 228 tkr

Vinstmarginal

14,4 %

Anställda

27